MakedonienEfter uppgifterna om att det är osannolikt att Makedonien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2018 så ställde esctoday.com en direkt fråga till EBU som svarade att landet inte kommer att delta, i alla fall inte som det ser ut för tillfället. Hela svaret ser ni här nedan:

“As a result of non-payment of debt, FYROM’s public service broadcaster Macedonian Radio Television (MRT) currently does not have access to the EBU’s Member services, including the Eurovision News and Sports News Exchanges, the right to broadcast specific sporting events, legal, technical and research expertise and lobbying services. MRT will also not participate in the 2018 Eurovision Song Contest as things stand but will continue to take part in the Junior Eurovision Song Contest in November. / EBU”

(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Eftersom jag redan kommenterat en eventuell avstängning av Makedonien i förra veckan så känner jag inte att jag har så mycket att tillägga. Förhoppningsvis förändras “sakerna” till det bättre i rätt tid så att landet trots allt kan delta i Portugal, men det ska nog till ett mindre mirakel för att det ska ske. För tillfället så får man nog räkna det som att Makedonien trots allt inte kommer till start. 🙁

Mer om Makedoniens icke-förberedelser inför ESC 2018 (inkl. deras tio senaste bidrag och resultat i ESC) hittar ni här: “Makedonien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Makedonien deltar (förmodligen) inte i Eurovision Song Contest 2018!”

 1. Adri

  2016: 43 länder väntas delta – Rumänien tvingas ut.

  2017: 43 länder väntas delta – Ryssland hoppar av.

  2018: 43 länder väntas delta – Makedonien tvingas troligtvis bort.

  Kommer vi aldrig få uppleva en tävling med 43 tävlanden igen?? Jo, det kommer vi säkert tror jag som den obotliga optimist jag är. Men 2018 verkar inte bli det året heller.

  Det enda positiva med det här är att semifinalerna blir jämt uppdelade vad gäller antal. Hoppas kvaliten blir lika jämt fördelad 🙂

  Eller ja… mest av allt hoppas jag Makedonien löser allt! Men även om jag är optimist så är jag tyvärr även realist, och det verkar ju inte hända.

  Synd. Makedonien bidrar alltid i tävlingen tycker jag. Även om de ofta är ganska hemska (2013, 2014 och 2016 t.ex) så märks de alltid av 🙁

  Jag måste också ifrågasätta, precis som i Rumäniens fall, varför bekräftar de ens deltagande från början? De måste ju känna till sina egna skulder. Detta kan bara inte komma som en överraskning.

 2. Fredrik

  Jag tror Makedonien mår bra av 1 års paus. De behöver göra som Bulgarien och Portugal. Tänka 1 år och komma tillbaka med succe. De har ju varit typ värst när det gäller med sina scenframträdanden tyvärr vilket är synd för jag har hejat på Makedonien en del gånger.

  Jag läste att EBU har sagt att 46 länder är MAX. 20 i varje semifinal och 6 redan i final. Personligen tycker jag att 46 länder är för mycket. 50% chans att kvalificera sig är för svårt. 17-18 länder i semifinalerna som det är nu är lagom.

 3. Schlagerpinglan

  @Fredrik, Mmm… 50% chans i semifinalerna tycker även jag är alltför liten chans. Svårt det här med att kombinera viljan att se många länder i ESC med ett fungerande format. Men, men… så länge länder som vill vara med stoppas av ekonomin så ser det ju inte ut att bli något större problem än i alla fall. :/

  @Adri, Vad gäller Rumäniens taktik så tror jag att de kallt räknade med att de inte kunde bli avstängda eftersom det skulle skada tävlingen (alt. hoppades att EBU skulle vara blödiga). EBU visade dock att de menade allvar och att de kräver att skulderna ska betalas för att länderna ska få vara med, vilket är helt rätt. Därför har även jag svårt att förstå hur Makedonien kunde planera för ett deltagande om de inte hade en plan för hur skulderna skulle tacklas. Förhoppningsvis har vi inte hört det sista i denna fråga än.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se