RumänienSchlagerpinglan: I december 2017, efter flera dagars auditioner, presenterade TV-bolaget TVR de 60 bidrag som kommer att tävla i de fem semifinalerna av “Selecţia Naţională 2018”, Rumäniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018.

Efter ungefär en månads lyssnande så har jag fått ihop min första personliga topp-tio-lista av de rumänska 2018-bidragen, se nedan:

Schlagerpinglans preliminära “Selecţia Naţională 2018”-favorit:

End the Battle“, Meriem

Schlagerpinglans 10 “Selecţia Naţională 2018”-favoriter:

1. End the Battle“, Meriem semifinal 2
2. Auzi cum bate“, Jukebox feat. Bella Santiago semifinal 2
3. Heaven“, M I H A I semifinal 2
4. From Underneath“, Hellen semifinal 1
5. A Love Worth Falling For“, Lina semifinal 1
6. Every Little Thing“, Sergiu Bolota semifinal 5
7. Te voi chema“, Pragu de sus semifinal 2
8. Out of the Dark“, Alice Jeckel semifinal 4
9. Come Back to Me“, Zavera semifinal 3
10. I Won’t Lie“, Iliana semifinal 5

Schlagerpinglan: Det har nu presenterats ett flertal startfält inför ESC 2018 (se bl.a. mina topplistor från Maltas och Estlands uttagningar) och i jämfört med dem så måste jag säga att Rumäniens startfält (även om det innehåller hela 60 bidrag, vilka ni kan lyssna på via eurovision.tvr.ro) är riktigt starkt.

Jag skulle enkelt kunna sätta ihop en topp-20-lista endast med bidrag jag gillar att lyssna på men då jag vill hålla det enkelt så nöjer jag mig med att presentera min topp-10. Tids nog lär vi bekanta oss med de resterande bidragen. Den första semifinalen (av fem) drar ju inte igång förrän den 21:a januari. 🙂

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2018 (inkl. hela “Selecția Națională 2018”-startlistan med artister, bidrag och låtskrivare) hittar ni här: “Rumänien i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Rumänien 2018: Schlagerpinglans “Selecţia Naţională”-topp-10”

 1. Micke

  Så kom då första topp 10 rankingen då och som väntat fanns inte min favvis med. Oj så förvånad jag skulle bli om någon har med den 🙂

 2. Micke

  Men pinglans etta ligger högt även för mig 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, OK, då tar jag med mina 11-20-bidrag också (dock ej i riktig specifik ordning). Är den med där då? 🙂

  ♥ Dora Găitanovici – “Fără tine” (semifinal 5)
  ♥ Waleska – “Reborn / Rnacer” (semifinal 1)
  ♥ Aurel Dincă – “Fire in the Sky” (semifinal 3)
  ♥ Nicoleta Țicală – “Una oportunidad” (semifinal 4)
  ♥ CornEL – “Take Me Away” (semifinal 1)
  ♥ Xandra – “Try” (semifinal 3)
  ♥ ZOLTAN – “Dacă dragostea e oarbă” (semifinal 4)
  ♥ Alexia & Matei – “Walking on Water” (semifinal 1)
  ♥ Feli – “Bună de iubit” (semifinal 4)
  ♥ Ioana Ciornea – “Time After Time” (semifinal 4)

 4. Micke

  Yepp! Där är den med 🙂

 5. Adri

  Detta var en himla svag uttagning. Värst av de alla? Det är ”Heaven” för min del.

  Sen finns de väl några ljusglimtar. Har inte rangordnat dem än dock 🙂 men de är:

  • Born
  • Safari
  • Walking on water
  • Buna de lubit
  • I won’t lie
  • End the battle
  • Take me away
  • All we need
  • The story goes on

 6. Lukas

  Rockräven i mig fastnade direkt för Rekindle the Flame av Lion’s Roar. Och jisses, vilken tyngd sångarn har på vibratot!

 7. Micke

  @Lukas är du snurrig eller? Du kan väl inte gilla den låten? 🙂

  Skämtar givetvis Lukas men det är faktiskt jädrigt kul att du gillar den. Det är ett bidrag som jag har på min topplista i Rumänien bestående av fem bidrag. Faktiskt samma grej med den som det jag nämnt med mitt favvisbidrag. Jag trodde ingen skulle gilla nån av dem. Kul att du gillar den där. Vem vet kanske att nån även gillar min favvis 🙂

 8. Micke

  Min Topp 3 i Rumänien

  1. “……………………………………”
  2. “End the Battle”, Meriem
  3. “Rekindle The Flame”, Lion’s Roar

  I övrigt är jag på samma planet som Adri. Hur kan man få ihop 60 bidrag utan att åtminstone få fram fem bra bidrag?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se