Schweiz Eurovision-bidrag 2018

2018-02-04 (söndag)

Schweiz På söndagskvällen den 4:e februari valde Schweiz ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom den nationella finalen “ESC 2018 – Die Entscheidungsshow“.

Traditionsenligt så har uttagningen varit ett samarbete mellan det tyska SRF, franska RTS, italienska RSI och rätoromanska RTR men precis som förra året så hoppade de över alla allmäna deltävlingar och gjorde samtliga final-val bakom stänga dörrar.

Vinnarbidraget utsågs med hjälp av 50/50 internationella jury- och teleröster och resultatet ser ni här nedan, tillsammans med länkar till artisternas live-framträdanden i finalen, medan all inför-info finns här.

Lyssna på Schweiz bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Stones”, Zibbz final-framträdandestudioversion
(text & musik: Corinne “Co” Gfeller, Stee Gfeller, Laurell Barker)

Resultatet av “ESC 2018 – Die Entscheidungsshow”, 4:e februari:

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster* Teleröster Summa
1. “Stones“, Zibbz
(Co Gfeller, Stee Gfeller, Laurell Baker)
76 p. 77 p. 153 p.
2. “Compass“, Alejandro Reyes
(Alejandro Reyes, Lars Christen, Laurell Baker)
72 p. 48 p. 120 p.
3. “Redlights“, Vanessa Iraci
(Symphonix International)
42 p. 25 p. 67 p.
4. “Secrets and lies“, Chiara Dubey
(Sally Herbert, Janie Price, Jeroen Swinnen, Darcy Propper,
Chiara Dubey
)
22 p. 44 p. 66 p.
5. “A thousand times“, Angie Ott
(Jonas Gladnikoff, Sara Ljunggren, Glen Vella)
26 p. 39 p. 65 p.
6. “Kiss me“, Naeman
(Ken Berglund, Kate Northrop, Eric Lumiere, Alejandro Reyes)
14 p. 19 p. 33 p.

* Internationella juryns röster:

Bidrag: Tyskland Frankrike Armenien Albanien Italien Island Israel Summa
1. “Stones” 10 p. 10 p. 8 p. 12 p. 12 p. 12 p. 12 p. 76 p.
2. “Compass” 12 p. 12 p. 10 p. 8 p. 10 p. 10 p. 10 p. 72 p.
3. “Redlights” 0 p. 8 p. 12 p. 10 p. 6 p. 0 p. 6 p. 42 p.
4. “A thousand times” 8 p. 0 p. 6 p. 6 p. 0 p. 6 p. 0 p. 26 p.
5. “Secrets and lies” 0 p. 6 p. 0 p. 0 p. 0 p. 8 p. 8 p. 22 p.
6. “Kiss me” 6 p. 0 p. 0 p. 0 p. 8 p. 0 p. 0 p. 14 p.
(Källa: srf.ch)

Schlagerpinglan: Inför finalen så tyckte jag att “A thousand times” var den klart bästa låten medan “Stones” var det bidrag som kändes bäst lämpat att skicka till ESC av de tävlande bidragen.

Efter att jag sett finalen så var jag ännu mer övertygad om att så var fallet och lyckligtvis så höll även de röstande med om detta (även om det inledningsvis inte såg så ljust ut när rösterna levererades). Det är dock en stor skillnad på att vara det bästa nationella valet och ha ett bidrag som tar sig vidare till ESC-finalen. Efter tre år i rad med finalmissar så hoppas verkligen att de valt något som har vad som krävs, men det återstår ju att ses. Lycka till Zibbz och Schweiz. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Schweiz är det sjätte landet som presenterat sitt bidrag inför Eurovision Song Contest 2018. De övriga är:
Albanien: “Mall“, Eugent Bushpepa
Frankrike: “Mercy“, Madame Monsieur
Tjeckien: “Lie to me“, Mikolas Josef
Spanien: “Tu canción“, Alfred & Amaia
Malta: “Taboo“, Christabelle

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Schweiz Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Jag var lite orolig inför schweiziska uttagningen att ”Stones” skulle slaktas live. Jag var lite rädd att det skulle bli för högljutt och aggressivt.

  Men istället så höjdes ”Stones” live för det blev inte högljutt och syskonparet lyckades ha en trevlig utstrålning. Detta var sååå bra och helt rätt vinnare för Schweiz (även om det är ingen ”Apollo”)

  Min topp 6:
  1. Frankrike
  2. Malta
  3. Tjeckien
  4. Albanien
  5. Spanien
  6. Schweiz

  Ja, ni såg ju min beskrivning samtidigt som Schweiz placerar sig sist… det säger ju en del om vad jag tycker om standarden hittills i år 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Imponerande att vara så nöjd med ett bidrag och likväl placera det sist. Jag som tyckte att jag var relativt nöjd med låtarna så här långt men där ligger jag tydligen i lä. 😉 Min lista ser däremot ut så här:

  1. Tjeckien
  2. Frankrike
  3. Malta
  4. Schweiz
  5. Albanien
  6. Spanien

 3. Mr A

  Och min

  1. Frankrike
  2. Schweiz
  3. Malta
  4. Tjeckien
  5. Albanien
  6. Spanien

 4. Adam

  Fel val Schweiz! Visst, det var nog mitt andra hands val, men jag ser framför mig att många kommer uppskatta bidraget, men få kommer att rösta på det. Det kommer vara mer favoriter. De får hoppas mycket att juryn hjälper de massor, annars blir det nog ännu en missad final. Annars är låten helt okej, lite svårt o bestämma mig då ena stunden gillar jag den, andra blir jag trött på den direkt.

  Min ranking:
  1. Frankrike
  2. Tjeckien
  3. Albanien
  4. Schweiz
  5. Malta
  6. Spanien

 5. Anton

  Nämen vad i…. Jag blir nästan orolig över att det går så bra i Eurovision hittills! När kommer de stora motgångarna? Förutom Tjeckien så gillar jag alla bidrag som är klara för Eurovision, och Tjeckien ogillar jag på samma sätt som jag ogillade Amazing (Estland), What’s The Pressure (Belgien) och Be my guest (Ukraina). Dvs medryckande låtar som jag stör mig på som fa-an utan någon egentlig anledning. Har ni andra också den typen av låtar som ni inte vet varför ni ogillar, men som ni helt enkelt inte står ut med?

  Nåväl, min lista ser ut såhär nu:

  1. Frankrike
  2. Schweiz
  3. Spanien
  4. Malta
  5. Albanien
  6. Tjeckien

 6. Daniel

  Kul att se att flera är nöjda med resultatet hittills. För mig är det tvärtom. En riktig usel start. Ska ärligt erkänna att jag inte gillar något av de uttagna bidragen så här långt. Min toplista i dagsläget skulle nog bli Antons lista fast tvärtom, med Tjeckien och Albanien överst, och Frankrike nederst. Men det är svårt att gradera låtarna då alla ligger under medel för mig.

 7. En polack

  1 FRANKRIKE
  2 TJECKIEN
  3 ALBANIEN
  4 MALTA
  5 SPANIEN
  6 SCHWEIZ

  🙂

 8. Marcus

  När hade Schweiz ett riktigt bra bidrag senast egentligen? 98s Laß Ihn, 96s Mon Coeur L’aime och 88s Ne Partez Pas Says Moi är alla bra, men riktigt jäkla bra har nog ingen varit sen Arlette Zolas underbara Amour On T’aime från 1982.

  Inte är Schweiz vidare bra i år heller. Som vanligt ett oförargligt, lättglömt bidrag fast dolt i låtsasrockig tappning. Och scenshowen! Varför står de framför var sitt stiliserat kön? Alleles för binärt för min smak.

  Listan hittills då:
  1 Frankrike
  2 Albanien

  3 Tjeckien

  4 Schweiz
  5 Malta
  6 Spanien

 9. Adri

  Marcus: Jag personligen tyckte ”Apollo” var en av guldkornen förra året! Grym uppbyggnad, bra text, fin performance, sångerska med guldröst som också hade utstrålning och man såg hur hon njöt på scenen!

  Europa höll av nån bisarr anledning inte med 🙁

  Sen gillade jag låtarna från 2009, 2011 och 2016 också – men där förstörde liveframträdandet ist.

 10. Adri

  Liveframträdandena*

  Syftar på alla tre årtal 🙂

 11. Johan

  Inte helt fel, Schweiz! 🙂 Är nöjd efter första genomlyssningen. Visst, finns förbättringspotential, men melodin fungerar ändå för min del. Tror den kan växa.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se