Storbritannien Onsdagen den 7:e februari, valde Storbritannien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom den nationella uttagningen “Eurovision: You Decide 2018“.

Programledare var Mel Giedroyc och Måns Zelmerlöw (som även framförde ett “ABBA-medley ” tillsammans med Lucie Jones). Efter att de 6 tävlande bidragen framförts och en expertpanel, bestående av Rylan Clark-Neal, Rochelle Humes och Tom Fletcher levererat sina åsikter så var det upp till 50/50 jury- och tittarröster att utse vinnaren.

Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med länkar till artisternas live-framträdanden i finalen, medan all inför-info finns här.

Lyssna på Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Storm”, SuRie final-framträdandestudioversion
(text & musik: Nicole Blair, Gil Lewis, Sean Hargreaves)

Resultatet av Storbritanniens “Eurovision: You Decide 2018”:

Bidrag, Artist, Låtskrivare:
Vinnare:
1. Storm“, SuRie
(Nicole Blair, Gil Lewis, Sean Hargreaves)
Övriga deltagare (ej i resultatordning):
Crazy“, RAYA
(Emil Rosendal Lei, Greta Salóme Stefánsdóttir, Samir Salah Elshafie)
Astronaut“, Liam Tamne
(Ashley Hicklin, Jacob Pedersen, Jeanette Bonde, Rune Braager)
Legends“, Asanda
(Christopher Wortley, Laurell Barker, Roel Rats)
You“, Jaz Ellington
(Ashley Hicklin, Herman Gardarfve, Laura White)
I Feel The Love“, Goldstone
(Eric Lumiere, Joakim Buddee, Laura White, Roel Rats)
(Källa: bbc.co.uk)

Schlagerpinglan: Trots att jag är mycket imponerad av den brittiska uttagningen och tycker att de fått ihop ett (i jämfört med föregående år) väldigt starkt startfält så fanns det inget bland de sex som riktigt träffade mig. Inför finalen hoppades jag att det skulle stå mellan “Legends” och “Crazy“ och efter att ha sett bidragen framföras live så stod mitt hopp till “Legends“, som jag tyckte bjöd på kvällens mest intressanta kombination.

I stället var det “Storm” med SuRie som vann och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Låten är helt OK och sångerskan gjorde enligt mig ett bra framträdande, så jag har egentligen inget direkt att att klaga på. Frågan är dock om “bra” räcker i en tävling där “bra” bidrag lätt blir bortglömda medan de som gör mer väsen av sig (vad det än beror på) blir de som lockar till sig rösterna. Jag hoppas i alla fall på det bästa för SuRie och Storbritannien och önskar dem lycka till i Portugal. 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Relaterad information: Storbritannien är det sjunde landet som presenterat sitt bidrag inför Eurovision Song Contest 2018. De övriga är:
Albanien: “Mall“, Eugent Bushpepa
Frankrike: “Mercy“, Madame Monsieur
Tjeckien: “Lie to me“, Mikolas Josef
Spanien: “Tu canción“, Alfred & Amaia
Malta: “Taboo“, Christabelle
Schweiz: “Stones“, Zibbz

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Marcus

  Som jag nyss skrev, en såndär låt jag älskar när jag blir schlagerbögig på fyllan, men annars är den inte mycket att hänga i granen.

  1 Frankrike
  2 Albanien

  3 Storbritannien

  4 Tjeckien

  5 Malta
  6 Schweiz
  7 Spanien

 2. Adri

  Jag tycker låten blir bättre för varje lyssning. Men jag står för att ”Legends” var i sin egna liga och att den valdes bort är årets första skamfläck i tävlingen för mig, även om det tyvärr var väntat.

  Låten är trevlig, SuRie sjunger GANSKA bra men måste verkligen öva upp sin röst mer. Och sist men inte minst, scenframträdandet behöver spetsas för det är ett riktigt tråkigt performance.

  Låten kanske kan skrälla, vad vet jag? Men i nuläget gissar jag en plats runt 20eplatsen.

  Jag läser en del kommentarer som jämför den med Tyskland 2017, och även om den är många gånger bättre så skulle samma öde inte förvåna mig allt för mycket i den nuvarande versionen iaf.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se