Kroatien I dag, tisdagen den 13:e februari, avslöjade TV-bolaget HRT att de gjort ett internval och kommer att skicka den 25-åriga kroatiska sångerskan/låtskrivaren Franka Batelić som Kroatiens representant i Eurovision Song Contest 2018.

Bidraget som Franka kommer att tävla med, “Crazy“, har hon själv skrivit texten till medan Branimir Mihaljević (som även skrivit musiken till Kroatiens ESC 2010-bidrag “Lako je sve” med Feminnem) står för musiken. Det kroatiska bidraget uppges presenteras för allmänheten inom de närmaste veckorna. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Kroatiens ESC-2018-representant:

Franka Batelić (här med “S tobom” som INTE är Kroatiens ESC 2018-bidrag)

Länkar till smakprov på låtar med Franka Batelić:
Ljubav je…“, Franka Batelić (musikvideo)
Pred svima“, Franka Batelić (live)
San“, Franka Batelić (musikvideo)

Schlagerpinglan: Trots att Franka Batelić, som ni kan läsa mer om på wikipedia, eurovision.tv, esctoday.com och wiwibloggs.com, deltagit i DORA vid två tillfällen (7:a 2009 med “Pjesma za kraj” och 7:a 2010 med “Na tvojim rukama“) så har jag konstigt nog inget starkare minne av henne. Hur som helst så fick jag väldigt positiva vibbar när jag lyssnade igenom några av hennes tidigare alster och ser därför fram emot att få höra hennes ESC 2018-bidrag. 😀

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2018“.

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 (inkl. de nio utvalda ESC-bidragen) hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2018: Franka Batelić för Kroatien 2018!”

 1. Marcus

  Franka!! <3 Hon behöver skicka nått riktigt dåligt/tråkigt för att inte ta över förstaplatsen på min lista!

  Minns fortfarande Dora 2009. Älskade låten men så kom den stora kvällen och då hade hon åkt på fever :/

  Väntar med spänning på vad hon unnar oss för klassiker i år! 😀

 2. Adri

  Glädjande nyheter! Franka är riktigt bra! 🙂 Jag visste inte att hon hade en ESC-historia, utan känner till henne för hennes låtar blivit förslagna till mig på youtube. Klickade och tyckte om vad jag hörde!

  Ser absolut fram emot vad som komma skall. Det finns inte, alltså det är på riktigt omöjligt mer eller mindre, att detta kommer bli värre än deras låt 2017 för mig. Den låten var en 0a i alla kriterier all over, förutom rösten som var en 0.5a (den halvan var det enda som gjordes så den placerades över Spanien).

  Här känner jag mig verkligen hoppfull, och hoppas innerligt de inte gör mig besviken!

 3. Micke

  Mycket lovande. Bra artist men det hänger givetvis på bidraget

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se