PortugalI går avgjordes den första semifinalen av “Festival da Canção 2018“, den nationella uttagning som utser Portugals bidrag i Eurovision Song Contest 2018, och nu på söndag, den 25:e februari, är det dags för den andra semifinalen.

Här nedan ser ni länkar till 45-sekunders-smakprov av de 13 bidrag som tävlar i den andra semifinalen och som TV-bolaget RTP släppte fria för lyssning i dag. 7 bidrag kommer att gå vidare till finalen den 4:e mars där de möter de sju semi-1-bidrag som gick vidare från gårdagens deltävling (se tills-vidare-resultatet här).

Ett av de tävlande bidragen i “Festival da Canção 2018”:

Canção do Fim“, Diogo Piçarra

Lyssna på (smakprov på) “Festival da Canção 2018”-bidragen:

Semifinal 2, 25:e februari:
♥ “Canção do Fim“, Diogo Piçarra
(Diogo Piçarra)
♥ “P’ra Lá do Rio“, Daniela Onís
(Daniela Onís)
♥ “Sobre Nós“, Tamin
(Capicua)
♥ “Sunset“, Peter Serrado
(Peter Serrado)
♥ “All Over Again“, Sequin
(Bruno Cardoso)
♥ “Patati Patata“, Minnie & Rhayra
(Paulo Flores)
♥ “Anda Daí“, Rita Ruivo
(João Afonso)
♥ “Mensageira“, Susana Travassos
(Aline Frazão)
♥ “Amor Veloz“, David Pessoa
(Francisco Rebelo)
♥ “O Jardim“, Cláudia Pascoal
(Isaura)
♥ “Arco-Iris (assim cantou Zaratustra)“, Dora Fidalgo
(Miguel Angelo)
♥ “O Voo das Cegonhas“, Lili
(Armando Teixeira)
♥ “Bandeira Azul“, Maria Inês Paris
(Tito Paris)

Schlagerpinglan: 45 sekunder säger, som sagt, inte mycket om låtarna men jag måste nog medge att dessa gav ett något bättre intryck än den första semifinalens smakprov gjorde. Jag påstår inte att jag blev speciellt intresserad av någon av låtarna (förutom kanske “Canção do Fim” med Diogo Piçarra) men man får ju glädja sig åt det lilla. 😀

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Portugal i ESC 2018“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2018 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2018-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se