Island Lördagen den 17:e februari avgjordes den andra semifinalen av “Söngvakeppnin 2018“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018.

Av de 6 tävlande bidragen valde tittarna ut sina tre favoriter, som gick direkt till finalen den 3:e mars där de får möta de tre bidrag som gick vidare från den första semifinalen. Här nedan ser ni ser ni resultatet samt länkar till den andra semifinalens framträdanden:

Ett av de tävlande bidragen i Islands “Söngvakeppnin 2018” – Semifinal 2

Golddigger“, Aron Hannes (en av “Söngvakeppnin 2018”-finalisterna)

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2018 – Semifinal 2 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Golddigger“, Aron Hannes
♥ “Í stormi“, Dagur Sigurðsson
♥ “Hér með þér“, Áttan
Ute ur tävlingen:
♥ “Óskin mín“, Rakel Pálsdóttir
♥ “Svaka stuð“, Stefanía, Agnes & Regína
♥ “Brosa“, Þórir & Gyða
(Källor: ruv.is och wikipedia)

Schlagerpinglan: När jag tog del av resultatet från den isländska semifinalen förra veckan så tyckte jag att det var lite synd att varken “Brosa“ eller “Óskin mín“ fanns med bland semifinalisterna, men jag antog att det fanns en bra förklaring. Nu när jag i efterhand har tittat på bidragen så förstår jag däremot ingenting. Hade jag själv fått bestämma så hade resultatet blivit tvärtom, d.v.s. alla de utslagna hade fått mina finalbiljetter. Jag får glädja mig åt att detta inte var någon semifinal jag hade speciellt många känslor investerade, de “rätta” resultaten sparar jag gärna till andra uttagningar. 🙂

Vi avslutar med en snabb titt på finalstartfältet, som eventuellt kan utökas med ett wildcard:

Islands “Söngvakeppnin 2018” – Final-startfältet, 3:e mars:

Semifinalsframträdande
(isländska versioner)
Studioversioner
(engelska versioner)
♥ “Heim“, Ari Ólafsson Our Choice
♥ “Kúst og fæjó“, Heimilistónar
♥ “Aldrei gefast upp“, Fókus hópurinn Battleline
♥ “Golddigger“, Aron Hannes Gold Digger
♥ “Í stormi“, Dagur Sigurðsson Saviours
♥ “Hér með þér“, Áttan Here for you
(♥ ev. ett jury-wildcard?)

Schlagerpinglan: Så här långt så är det Ari Ólafsson som är mitt personliga val för Island då han lyckades att få mig att gilla “Heim“ mer än “Aldrei gefast upp“ (som presenterades på ett alltför spretigt sätt för min smak), trots att jag tycker att den sistnämnda egentligen är en bättre låt. Vi får väl se vad som händer i finalen, för om båda ställer upp med de engelska versionerna av sina låtar (och gruppen kanske koordinerar sina scenkläder) så är det ju en helt ny tävling. 🙂

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Island i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Island 2018: Resultatet av “Söngvakeppnin” Semifinal 2”

 1. Adri

  1. ”Aldrei gefast upp”/”Battleline”
  – Extreeeeeeeeeeeeeemt 90-tal. 1992 hade detta säkert kunnat vara en kandidat till hela Europas seger. Jag hör tydliga vibbar från en specifik 90-talslåt men kan för mitt liv inte komma på vilken. Den enda jag får upp i mitt huvud är ”Sommaren i city 1990” men är osäker på om det faktiskt är den jag menar. Den enda riktiga bristen är att gruppen inte framstår som en grupp, utan som fem solister.

  2. ”Hér með þér”/”Here for you”
  – Egentligen min favoritlåt i Island. Men liveframträdandet var högst bristfälligt från de båda… framför allt snubben vid 2.20. Då vill jag bara skaka honom i axlarna och skrika ”lägg av med det där…”.

  Vinner någon av de två i Island blir jag glad, för då vinner det bästa från en extremt svag uttagning. 🙂

  3-4 är så tråkiga och jämna så de är inte värda att ta upp. Men botten 2 då?

  5. ”Heim”/”Our choice”
  – Bara fruktansvärt tråkig. Och Ari ser så himla skolpojkig ut på scenen att det stör mot den mogna låten.

  6. ”Golddigger”/”Gold digger”
  – Nope. Detta vinner tror jag. 42% av youtubelistorna angående Islands uttagning har denna som vinnare. Men snälla snälla… nej.

 2. Micke

  Ser att Adri inte är så där jättebra vän med Island 2018 och deras bidrag 🙂 Tyvärr måste jag erkänna att jag inte heller är det. Väldigt tråkigt att koncentrera att Norden är så extremt dåliga i år. Norge och Finland är så dåliga att jag undrar om de skämtar med oss. Sverige hör jag bara rykten om och dessa rykten är definitivt inte positiva. Norden tycks ta sig själva på för mycket allvar och försöker nå en klass de aldrig kan uppnå med tanke på materialet på låtskrivare/artister.

  Norge och Finland är som sagt hemska medan Island är svaga men ändå halvskapliga. Tyvärr är de två bästa borta redan innan final. Battleline är den enda jag skulle kunna benämna godkänd som vinnare. Golddigger har jag tyckt illa om från början men efter att ha sett den live inser jag att den var mycket värre än så. Ett mer dåligt och amatörmässigt framträdande har jag sällan sett. Jisses är det på allvar eller några som ständigt skyddas från föräldrarna från att få reda på hur dåliga de är 🙂

 3. Schlagerpinglan

  Jag läste precis på https://www.escxtra.com/2018/02/23/two-songs-icelandic-final-songvakeppnin/ att det inte bara är “Kúst og fæjó“ som kommer att tävla på isländska i finalen utan även “Í stormi“. Något som kan få er att bli lite mildare inställda till den isländska finalen? 😉

  (Ta det inte som en pik, jag är själv inte heller speciellt imponerad av det isländska urvalet i år, men kanske kan det glädja någon att det blir två isländska bidrag i finalen. Om det nu visar sig stämma.)

 4. Micke

  En sak kan jag lova dig Pinglan. Om Golddigger vinner i Island så lovar jag dig att flytta bort Tjeckien från min jumboplats av finalklara länder 🙂

 5. Adri

  Pinglan: Njaa… bra försök där men är det inte en bra låt i grunden så kan tyvärr inte språket rädda 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se