ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 25:e februari, kommer värdlandet Portugal att fortsätta sin nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2018 medan Rumänien och Armenien väljer ut sina bidrag. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 25:e februari

Armenien Armenien, “Depi Evratesil 2018” – Final:
Tid: kl. 18: 40 CETPlats: bl.a. AMPTV, 1tv.am och youtube.com
Förutsättningar: Mix av jury- och teleröster utser 1 vinnare av 10 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför “Depi Evratesil 2018”-finalen

Rumänien Rumänien, “Selecția Națională 2018” – Final:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: bl.a. TVR 1, tvrplus.ro och youtube.com
Förutsättningar: 100% teleröster utse en vinnare av 15 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Inför “Selecția Națională 2018”-finalen

Portugal Portugal: “Festival da Canção 2018” – Semifinal 2:
Tid: kl. 22:00 CET eller 22:20 CETPlats: bl.a. RTP 1 och rtp.pt
Förutsättningar: Mix av jury- och teleröster väljer ut 7 finalister av 13 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen:Lyssna på smakprov på “Festival da Canção”-bidragen

Resultat-uppdatering:
Armenien, Depi Evratesil – Final:
Armeniens ESC 2018-bidrag: “Qami”, Sevak Khanagyan
Rumänien, Selecția Națională – Final:
Rumäniens ESC 2018-bidrag: “Goodbye”, The Humans
Portugal: “Festival da Canção 2018” – Semifinal 2:
Vidare till final:
Diogo Piçarra (Diogo Piçarra) – Canção do Fim (24 p.)
Cláudia Pascoal (Isaura) – O Jardim (20 p.)
Maria Inês Paris (Tito Paris) – Bandeira Azul (12 p.)
Minnie & Rhayra (Paulo Flores) – Patati Patata (10 p.)
Lili (Armando Teixeira) – O Voo das Cegonhas (10 p.)
David Pessoa (Francisco Rebelo) – Amor Veloz (9 p.)
Peter Serrado (Peter Serrado) – Sunset (9 p.)
Susana Travassos (Aline Frazão) – A mensageira (8 p.)

Schlagerpinglan: I kväll håller jag tummarna för att både Rumänien och Armenien “väljer rätt” då jag har ett bidrag i varje final som jag tycker står ut från mängden och som kommer att kunna placera sig relativt bra på mina framtida ESC 2018-listor, d.v.s. “Auzi cum bate“ och “I’m a Liar“. 🙂

Skulle det inte gå vägen så kan jag känna mig relativt nöjd med antingen “Fără tine” eller “Bună de iubit” i Rumänien samt “You & I” eller “If You Don’t Walk Me Home” i Armenien, men jag hoppas naturligvis på “det bästa”. 😉 Vad gäller Portugal så inväntar jag finalstartfältet innan jag börjar engagera mig alltför mycket då smakproven inte gjorde mig tillräckligt nyfiken.

Nu önskar jag i alla fall er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll, hur många/få shower ni än väljer att följa. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


53 kommentarer till “Snabbguide inför söndagskvällens ESC-händelser”

 1. Micke

  Mardrömmen ikväll:

  ARMENIEN: “Puerto Rico”, Kamil Show

  RUMÄNIEN: “La la la“, VYROS

  Men allvarligt talat: Så illa kan det väl ändå inte gå?

 2. Adri

  Ok, så Armenien kan dra åt skogen för min del i år. Ett av mina favoritländer i tävlingen. Tråkigt att de kommer med en av de största besvikelserna för året.

 3. Micke

  Allvarligt talat det måste väl ändå vara ett skämt att Vyros – „La la la” gick så långt som till final i Rumänien? Har de ingen smak i det landet? Jag skrattar och skrattar varje gång jag ser och hör det där

 4. Adri

  Att ha låtar som ”Poison” och ”You and I” i sin final, och sen skicka ”Qami” är bara så fruktansvärt ovettigt.

  Det får nästan Ungerns haveri att skicka AWS framför ”Meggyfa” att framstå som vettigt.

 5. Micke

  Egentligen håller jag med dig Adri men ändå inte riktigt. De två du nämner var i min topp 3. Vad som hände “Poison” vet jag inte för jag såg inte när den tävlade. ”You and I” däremot såg jag och tyvärr var det fritt fall. Blev väldigt besviken

 6. Adri

  Micke: Hur det såg ut i finalen ikväll vet jag inte, men jag står fast vid att framträdandet i torsdags fick lida pga oerhört dålig teknik. Och sen kanske framför allt, för mig är det oavsett alltid en låttävling. En bra röst är mer bara en bonus för mig. Långt från ett krav.

  Hellre en bra låt sjungen av… ja, mig (och jag sjunger som en kratta, det sa musikläraren på mellanstadiet) än en dålig låt sjungen av Whitney Houston.

 7. Johanna

  “Qami” var inte min favorit men absolut ett bra bidrag för Armenien. Förstår att den vann och för mig är rösten väldigt viktig. Tål inte falsksång alls….Dock hade jag hoppats på Nemra eller LUcine men Sevak är absolut ett godkänt val. Nu hoppas jag på “Auzi Cum Bate” i Rumänien så är helgen komplett med bara ett enda total-haveri (slovenien) och inte ens den var så dålig att det stör mig faktiskt…

 8. Micke

  Det har Whitney Houston redan gjort 🙂

 9. Micke

  Har du sett Vyros i Rumänien Adri? Vill du ha dig ett gott skratt så gör det .-)

 10. Adri

  Jag lägger hoppet till ”Buna de iubit” i Rumänien.

  Reservval ”Walking on water” men den är riktigt chanslös, så jag får nog stå för ”Buna de iubit”.

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Eftersom “La la la” gått vidare till finalen (juryn valde ut tre av 12 bidrag per semifinal så det är inte tal om något konstigt teleröstande) så har den ju uppenbarligen en del kvalitéer, men det är kanske en språk/kulturfråga.

 12. Micke

  @Pinglan, jag tror nog hela Europa förstår “la la la la la lei, la la la la, la la la la la lei, la la la la, la la la la la lei, la la la la, la la la la la lei, la la la la,

  Tror du inte? 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag vill gärna tro att det finns en djupare mening där. 😀

 14. Micke

  Men är det så att du gillar den Pinglan så ber jag om ursäkt och släpper det. Jag är alltid benhård på att man ska respektera varandras smak men ibland dyker det upp låtar som man helt enkelt inte tror det finns en människa i hela världen som skulle ta på allvar och då glömmer man de gränser man normalt är så noga. Kanske helt enkelt för att man är dum för att fatta eller nåt. Vad vet jag 🙂

 15. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, det är ingen låt jag personligen gillar (hamnar under medel för mig) men det är likväl en artist som övertygat en jury om att hans bidrag har något som de andra inte har och då blir jag nyfiken på vad det kan vara jag missar (snarare än att anta att “felet” ligger hos juryn). 🙂

 16. Adri

  Det är i stunder som dessa, som jag inser att jag borde gått och lagt mig för det här var inget resultat att stanna uppe för.

 17. Micke

  Wow!!! Rätt vinnare i Rumänien. I det stora hela en bra helg i ESC. Sju finaler där jag är nöjd med fyra vinnare

 18. Micke

  1. ITALIEN (9/10) = Mycket bra
  2. SERBIEN (9/10)
  3. ALBANIEN (9/10)
  4. GREKLAND (9/10)
  ——————————————-
  5. UNGERN (8/10) = Mer än bra
  6. MOLDAVIEN (8/10)
  7. DANMARK (8/10)
  8. LETTLAND (8/10)
  ——————————————-
  9. FRANKRIKE (7/10) = Bra
  10. RUMÄNIEN (7/10)
  11. TYSKLAND (7/10)
  ——————————————-
  12. SCHWEIZ (6/10) = Mer än godkänd
  ——————————————-
  13. MONTENEGRO (5/10) = Godkänd
  14. UKRAINA (5/10)
  15. VITRYSSLAND (5/10)
  16. STORBRITANNIEN (5/10)
  ——————————————-
  17. SPANIEN (4/10) = Inte fullt godkänd
  18. MALTA (4/10)
  19. ARMENIEN (4/10)
  ——————————————-
  ——————————————-
  ——————————————-
  20. SLOVENIEN (1/10) = Mycket dålig
  21. TJECKIEN (1/10)

 19. Adri

  Ok efter att ha lyssnat igenom ”Goodbye” ordentligt (den hade mest gått mig obemärkt förbi innan) så får jag väl medge att den är en BRA BIT från totalt värdelös 🙂 dock väldigt ”middle of the road”

  MEN… likväl, fel vinnare!

  Men efter Armenien så får väl ändå detta ses som ett stort steg framåt!

 20. Adri

  Men nu börjar jag nästan tröttna på ESC-året 2018. Jag? Då är det fantemej illa.

  Jag har länge nickat med dem som säger att lägstanivån är så hög i år, för det är den 🙂 Än finns inget horribelt tycker jag!

  Men samtidigt är högstanivån väldigt låg också. Mina toppkandidater hittills Lettland, Frankrike och Schweiz är ju inte låtar som på riktigt hör hemma på plats 1-3 utan snarare 9-12 så nu får någon sparka igång året på riktigt!!

  För än så länge så är det ett väldigt mellanår som jag har väldigt svårt att känna nåt för.

 21. Micke

  Oj så olika vi känner Adri. Minns förra året då jag var sååååå less. Där fanns 7-8 bra låtar av 42. Dessutom en massa riktiga lågvattenmärken. Just nu är vi framme vid halva startfälltet. 21 klara och av dem gillar jag 11 stycken och endast 2 är riktiga lågvattenmärken. Jag är riktigt nöjd hittills men jag bävar för nästa helg då det nog tyvärr kommer att dyka upp fler lågvattenmärken. Förra året fanns det väldigt få riktigt bra bidrag och nästan alla åkte ut i nationella uttagningar. I år har jag hittat fem wow-bidrag och fyra av dem är klara för resa till Portugal i maj. Enda smolken i bägaren är att det absolut bästa av alla åkte ut, visserligen mot ett av de andra riktigt bra men ändå. Det är nog första gången någonsin jag hittat ett bidrag i ESC som jag lyssnar enormt mycket på även irl. Om nån av er har missat det så kommer det här. Det här har allt. Vackert, mäktigt. Ja allt

  https://www.youtube.com/watch?v=fZGGmO9dXxs&list=RDMMfZGGmO9dXxs

 22. Adri

  Som sagt är det inte ett uselt år (hittills). Bottenkandidaterna hittills Armenien och Montenegro (om man ska skicka ballader så kan väl en kvinna sjunga dem i alla fall?) är ju liksom inte 0:or.

  Men Lettland som just nu är min vinnare, det är kanske en… 8a. Och jag är mycket generösare än dig vad gäller betyg så att det finns typ två åttor i ett hav av 21 låtar är ju lite depp.

  Menmen… 22 låtar kvar (men en av dem lär ju vara ”Gold digger” från Island så stryk det… det är 21 låtar kvar att höja standarden med!)

 23. Adri

  Nästa vecka nämner du. Då jäklar ska standarden minsann höjas! ”La forza” måste vinna i Estland och två av tre finska låtar är grymma!

  Så jag är glad ändå! 🙂

  (Men jag svär, det lär bli den dåliga finska låten, ”Domino”, som vinner)

 24. Micke

  @Adri, kul för din del att du har hittat något i de finska bidragen. Just nu ligger de tre på väldigt låg nivå för mig: Monsters på (1/10) och de andra två på (2/10) och (4/10). Minns just nu inte vilken som är vilken av de två. Samtidigt vet jag också att jag just nu är i det stadiet att jag bara är allmänt chockad och besviken över Finland 2018. Finland har alltid varit det land i Norden jag haft mest förväntningar på. Det land som vägrat sälja sin själ. När de då dyker upp med en musikvideo 2018 sitter jag med stor förväntan och tittar på den. Vad får jag se? Ett bidrag som heter “monsters” som snarare får mig illamående än uppspelt.

  När jag då som vanligt sitter med förväntan och istället möts av detta är det fullt möjligt att detta sitter i mig när jag även möter övriga två bidrag och inte är så mottaglig som jag bör vara. Försöker alltid nollställa mig men jag är inte mer än människa. “Monsters” kanske har sabbat allt just nu. Kommer att ge alla tre bidragen fler chanser men först måste jag skaka av mig det extremt negativa jag just nu känner för att kunna se på bidragen med öppet sinne om du förstår vad jag menar.

  Ja du Adri du gillar inte “Golddiggers” från Island. Den som är så jädra bra 🙂 No way Jose. Skulle den vinna så kan två länder pusta ut. Då kan Slovenien och Tjeckien sluta slåss om jumboplatsen på min ranking. Den saken är klar.

  Grymt orolig för Norden 2018. Finland då. Island som brukar vara min andra favvis i Norden möjligen då med “Golddiggers”. Norge med årets sämsta startfält kan bara räddas från fiasko av Rebecca. Inser norrmännen det tro? 🙂 Enbart elände känns det som och bara jag så mycket som tänker på Sverige så känns det som “I can´t go on”. Det märkliga är att Danmark som normalt är längst ned för mig i Norden är överlägset bäst just nu. Bara de kan tvätta bort lite av de löjliga fotnedsättningarna.

 25. Adri

  Micke: Äsch var positiv 🙂 Det finns fortfarande den möjligheten att ”Gold digger” INTE vinner i Island, att Rebecca vinner i Norge och Mariette som du gillade (eller åtminstone du gillade 2min 30sek av) gick till finalen i lördags och kan fortfarande slåss om svenska segern! 🙂 (tror absolut hon kommer kunna slåss om segern, men det sa jag iofs förra året också när hon nollades av tre jurygrupper… men röstningen har ändrats i år så det kanske gynnar henne! HOPPAS!)

  Danmark är fortfarande helt ok. Lite löjlig. Men musikaliskt godkänd.

 26. Adri

  Eller ok, glöm det… ”Gold digger” kommer att vinna på Island. Så där har du nog rätt att va neggo.

 27. Adri

  Ok då har jag färdigställt min topp 21 för tillfället 🙂

  Listan matchar säkert inte alls de förra listorna jag skickat, men det är en konsekvens av att det just är lite av ett ”axelrycknings-år” (hittills 🙂 ). Många som möts där på betyg 2 och 3 i den femgradiga skalan så då blir det extremt mycket hopp mellan dagarna 🙂

  1. Lettland (Överlägsen. Påminner om ”50 shades of Grey”-filmen. Det är iofs inget positivt för den filmen var hemsk, men soundtracket var super! Och denna låt hade kunnat komma direkt från soundtracket!)
  2. Frankrike
  3. Schweiz
  4. Malta
  5. Moldavien (Antagligen de med minst vinstchans av de hittills valda)
  6. Tjeckien
  7. Serbien
  8. Italien
  9. Rumänien
  10. Ukraina
  11. Ungern (Både Ukraina och Ungern har lite av samma problem. De är bra när de pågår. Men ingen av dem har hittills fäst sig i min hjärna.)
  12. Storbritannien
  13. Vitryssland
  14. Spanien (Tycker nästan lite synd om Alfred. Det är såååå uppenbart att tjejen överglänser honom. Har inte träffat någon som säger emot det. Så bokstavligt ingen hittills lyssnar ju för att få höra Alfreds röst)
  15. Danmark
  16. Albanien (Herregud vad denna låt börjar sjunka nu. Problemet med att välja i december; vi inbitna fans kommer hinna tröttna. It’s happening nu.)
  17. Slovenien
  18. Armenien
  19. Grekland
  20. Tyskland
  21. Montenegro

 28. Micke

  DRÖMSCENARIOT VECKA 9: (Årets hittills mest negativa vecka)

  AZERBADJZJAN: Alla kontroverser och skit som följt på landets deltagande i ESC är som bortblåsta. Allt körs helt öppet utan bråk. Musiker i landet ser chansen att verkligen göra DET och ur allt detta kommer landets första riktigt bra bidrag, dessutom skrivet på eget språk.

  ESTLAND: Landet inser att de gjort ett ovanligt dåligt ESC 2018 och inser att de måste rätta till det nästa år. Trots allt finns dock fyra bra bidrag i deras fall och om någon av dessa vinner så kan man ju trots allt mörka förfallet en hel del. Dessa fyra är

  1. “La forza“, Elina Nechayeva
  2. “Laura (Walk With Me)“, Vajé
  3. “Home“, Stig Rästa
  4. “Thousand Words“, Sibyl Vane

  ISLAND: Tänk att detta land som gett oss så mycket i ESC inte kunde komma upp med bättre än det här. Det som ändå är positivt är att det finns hopp för en av artisterna i Islands final. Kanske inte musikaliskt men det finns behandling som säkert kan bota Aron Hannes och hans meddrabbades spasmer. I världen finns det två sidor som länge har slagits mot varandra. Har Gud skapat världen eller är det en slumpartad evolution som gjort det. Varje människa får tro vad de vill men Aron Hannes och hans meddrabbade tycks ju definitivt stödja “apteorin”. Det finns tyvärr ingen drömvinnare här men för att rädda upp det hela lite får det allt bli “Battleline”.

  FINLAND: Drömmen är att Finland tar sitt pick och pack och åker hem till Helsingfors och sätter sig ned och verkligen tar sig en titt på vart de är på väg med sitt ESC-deltagande. Just nu ser jag absolut ingenting som kan rädda Finland för mig. Mitt favvisland i Norden håller på att självdö, väl illustrerar genom att man kallar ett bidrag för “Monsters”. Så mitt drömscenario är att Saara och hennes polare helt enkelt hoppar av, vilket givetvis inte kommer att hända 🙂

  SVERIGE: Oj så mycket jag skulle vilja säga här. Låter dock bli då så många av er här älskar MF. Kan dock säga att min dröm är att Sverige och MF åter blir en plats för etablerade artister av alla musikstilar. Att tiden för babies tar slut och att man verkligen tar sig en titt på röstningsförfarandet. Köper dock det du säger Adri. Visst jag tyckte faktiskt Mariettes bidrag var bra och eftersom jag inget annat hört så får det väl bli drömvinnaren då 🙂

  SAN MARINO OCH LITAUEN: Har inte hört en sekund av era bidrag men på samma sätt som med Azerbadjzjan hoppas jag ni hittat något verkligt bra för det är ni sannerligen inte mästare på.

  PORTUGAL: Har precis börjat lyssna på era bidrag så någon favvis har inte dykt upp än. Min dröm är dock att ni fortsätter använda hjärta och själ som ni är så grymma på i ESC. Fortsätt köra ert race och att vägra sälja er själ. Då har ni uppfyllt min dröm 🙂

  Givetvis kommer detta inte att hända den här veckan som tyvärr ser så negativ ut på papper. Men det kan väl ändå inte gå sååååå jädra illa att vi får detta resultat: AZERBADJZJAN: Något lika stylat på engelska som vanligt. ESTLAND: “Knock knock”, ISLAND: “Golddiggers”. FINLAND: “Monsters”, SVERIGE: Något lika uselt som förra årets vinnare”. Portugal: Något som sjungs på engelska.

 29. Adri

  Ok tog en lyssning på Portugals fält (framför allt de finalklara) och det var lite bättre än första intrycken. Lite. Låtarna hade alla fungerat utmärkt om jag kände mig ledsen i en portugisisk hotellbar. Men nu är jag inte ledsen i en portugisisk hotellbar. Jag är glad i kalla men fina Sverige 🙂 Då blir det för mycket som stryker emot mig.

  Men okej, jag hittade några som gjorde lite mer för mig än övriga. Inga bra låtar direkt men i denna gruppen så…

  • Cancao do fim (Dock lite väl mycket Salvador-feeling så hoppas det inte blir denna)
  • Sunset
  • Zero a zero
  • O voo das cegonhas
  • Patati patata
  • Para te dar abrigo (Vill egentligen stryka denna, men se hör jag dragspelet och då får den ändå vara med på min lista över potentiella portugis-bidrag i år 🙂 )

 30. Micke

  FINLAND: “Monsters“, Saara Aalto
  (Gjorde nog iofs misstaget att kolla videon men gjort är gjort. Borde vara mer luttrad nu att jag fattar att man ska ta sig an låten före något annat)
  ISLAND: “Golddigger“, Aron Hannes
  (En bedrövlig låt kryddad med ett framträdande som väcker allvarlig misstanke om psykisk obalans i kroppen)
  NORGE: “I Like I Like I Like“, Tom Hugo
  (Solklar på botten 10 genom hela ESC historien. Hur är det ens möjligt att göra en sån här usel “låt” utan att man blir arresterat för förargelseväckande beteende)
  SVERIGE: (Nada koll)
  Så många har nu sagt till mig att jag skulle hata Ingrossos låt. Jag dömer inget ohört men samtidigt med tanke på hur de tjatar om det för mig så hoppas jag att jag inte ens får möjlighet 🙂

 31. Micke

  NORDENSKRÄCKEN skulle det stått som rubrik 🙂

 32. Adri

  Micke: Nåt säger mig att Finland och Island kommer få skvalpa någonstans i din botten för både ”Monsters” och ”Gold digger” tror jag stenhårt på. (Tyvärr på den sistnämnda… ”Monsters” är grym dock!)

  Sverige finns risken att Ingrosso vinner. Han var lägst odds. Vilket iofs inte betyder nåt. Robin B låg typ fyra eller nåt (om ens det) på oddsen när han vann ifjol. Mariette har åkt ner till tredjeplats där 🙁 men jag tror stenhårt på henne! Men där finns det typ en 50%-ig fisk.

  MEN… det kan inte finnas NÅGON chans att ”I like I like I like” vinner i Norge. Ingen gillar den som jag sett. Tror den är chanslös. Det kan du iaf vara glad för!

 33. Micke

  Just det som oroar mig Adri: Jag vill inte behöva skämmas för att vara svensk även i år precis som 2017.

  Adri är det ens en låt det där i Norge 🙂 Men vet du vad? Jag har hela tiden sagt att Norge har årets sämsta startfält, att allt förutom Rebecca är dåligt. Vidhåller att Norge är sämst men jag har faktiskt hittat hem till ett andra bidrag också 🙂 Monsters tycker jag är vid…….. men jag gjorde som sagt misstaget att se videon först. Ska försöka skaka av mig det och ge den en ny chans. Golddiggers kan bara inte vinna. Jag kan helt enkelt inte tro så illa om det isländska folket.

  Jag har varit sur på att jag inte kommer ut här. Pajade fot och ben på scen så rörligheten är inte vad den ska vara. Just nu känns det dock bra för min regering kom precis hem och skrek rakt ut “Fy fan va kallt det är ute” 🙂 Inte så illa att vara inne då med mer tid till att lyssna in sig på låtarna 🙂

  De 10 mest saknade bidragen, enligt mig, av de redan utslagna. Ett par av dem var inte ens bäst i sitt land men lätt på Topp 10 av de saknade:

  1. “Il mondo prima di te“, Annalisa – ITALIEN
  2. “Vigyázó”, Nova Prospect – UNGERN
  3. “Jonah“, Xavier Darcy – TYSKLAND
  4. “I won’t cry“, Gunesh – VITRYSSLAND
  5. “Just fine”, Sudden Lights – LETTLAND
  6. “Inima-n stîngă“, Che MD – MOLDAVIEN
  7. “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely – UNGERN
  8. “Lisboa Jerusalem”, Igit – FRANKRIKE
  9. “Jutros (Svatovi)“, Biber & DJ Niko Bravo – SERBIEN
  10. “Esamība”, Madara Fogelmane – LETTLAND

 34. Adri

  Micke: Ja bittert att rörligheten inte är som den ska, men jag gissar att det är bättre att vara inne och lyssna på låtar (t.o.m ”Gold digger) än att vara ute i den här skiten ändå (där jag bor iaf). Var ute första gången sen fredags och slängde sopor och jag trodde på riktigt jag skulle dö, det var det värsta jag varit med om. Det blir några innedagar för mig nu.

  Anyway, inte vädret vi ska snacka om (trots att det är svenskars favoritämne).

  Jag tror tyvärr ”Gold digger” vinner i Island. Det enda som möjligtvis kan skjuta undan den tror jag är ”Battleline”, men jag vettefan. Har siktat in mig på att det blir ”Gold digger” och att Island får en botten fem placering.

  Har även siktet halvt inställt på att Ingrosso kan få representera Sverige också. Men det är mer en mekanism för att inte bli besviken om det väl händer. Jag tror 50/50 mellan Ingrosso och Mariette just nu, och då väljer att tro 1 nanoprocent mer på Ingrosso bara för att mentalt förbereda mig (+ då blir glädjen större när det ev. blir Mariette 🙂 ) Om jag säger ”minimalistisk klubblåt med flasettrefräng” så fattar du grejen. Det du hör i ditt huvud när du läser orden ”minimalistisk klubblåt med falsettrefräng” är EXAKT det Ingrosso-låten är. Jag visste hur låten skulle låta redan innan jag hörde den pga läst den beskrivningen. Versen är acceptabel iaf för då är det ingen falsett (det är ju ett litet harobjekt vi delar inom musik). Menmen, det är nån vecka kvar så innan dess kan man leva på hoppet! 🙂

  Vilket är det andra bidraget i Norge du nämner? Jag hoppas på ”Scandilove”, men knowing your musiksmak så tror jag inte på det.

  Mina mest saknade är:
  • ”I won’t cry” – Gunesh – Vitryssland
  • ”Legends” – Asanda – Storbrittanien
  • ”Icarus” – Emmi Christensson – Sverige
  • ”Meggyfa” – ???? – Ungern
  • ”Buna de iubit” – Feli – Rumänien
  • ”Poison” – Tamar Kaprelian – Armenien
  • ”You & I” – Asmik – Armenien

 35. Micke

  @Adri ok då förstår jag. Nu har du förklarat för mig varför alla påstår att jag skulle hata Ingrossos bidrag. Det där med falsett 🙂 Då hoppas jag att jag slipper höra den överhuvudtaget. Min regering pratar om någon JOHN som hon har som favvis

  Vi har ju iaf en gemensam på “sakna listan” Adri 🙂

  Nope fel låt i Norge Adri 🙂 Du får en chans till om du känner för det. Kan säga som så att det handlar om glädjepiller och främst då refrängen. Ett “för stunden bidrag” som man blir glad av

 36. Adri

  Micke: ”You got me”? Är det den så håller jag helt med men hade föredragit den utan Stella! 🙂

  Aja, du har ingen anledning att lita på mig när det gäller musik men jag kan iaf ge versen högst godkänt i Ingrosso-låten. Men det är inte tillräckligt. Den är faktiskt bara min 19e plats av de 28 som deltog i MF 🙂 och jag kommer bli högst besviken om den vinner. Menmen… det är MF och ESC, det är lek så man går vidare 🙂

  John gillar jag inte så mycket, då tar jag hellre Ingrosso. Bara för att ge dig ett hum om den så låter det som ”I believe I can fly” minus hallelujah-kören, så en liiiiiite bättre version av ”I believe I can fly”. Men den lär inte vinna. Tror både int-juryn och tittarna kommer ha honom på nedre halvan! 🙂

  Jag är Mariette-supporter i MF in i skelettet! 🙂

 37. Adri

  Micke: Du säger glädjepiller, då tänker jag dock på ett annat bidrag i norska uttagningen. Men jag känner på mig att du har mitt personliga norska glädjepiller himla långt ner på din lista 🙂 och helt ärligt tror jag mitt glädjepiller är den mest chanslösa av de alla (på nåt sätt t.o.m mer chanslös än ”I like I like I like”)

  Men låten gör mig himla glad. Den får mig att tänka på den vilda period man hade mellan åldrarna 13-17 där man var nyfiken och optimistisk och hade alla sina firsts; första fyllan, första ciggen, första gången man ljög för sina föräldrar om att man var hos barndomsbästisen men egentligen träffade ”skumma typer” vid hamnen vid midnatt… (och nu som ansvarsfull vuxen får det väl bli mitt ansvar att säga att om, mot förmodan, någon under 18 läser detta så ska man vänta tills man är vuxen…).

  Men trots det tvivelaktiga så minns jag de dagarna med glädje och värme, och just denna specifika låten tar mig tillbaka till den tiden. Både pga musiken i sig som påminner om populärmusiken då + texten och hela atmosfären som skriker av en slags oskyldig lekfullhet.

  Kan du (eller ni) gissa vilken låt som är mitt norska glädjepiller? well, here it comes:

  https://m.youtube.com/watch?v=8NJvZ6LAUSw

  Men som sagt, även om den ändå är ett glädjepiller för mig tror jag den kommer ha himla svårt att lämna sistaplatsen i Norge där den 10e mars. Och visst har jag rätt att du har denna låt himla långt ner, Micke? 🙂

 38. Micke

  @Adri, right on the spot när det gäller Norge 🙂

  Vet du jag tänker inte lägga nån energi på att hitta eventuellt skapliga bidrag i MF, eller mello som det så märkligt kallas nu. Ganska kul egentligen. Tävlingen anklagas för att bli allt mer för kids. Vad händer då? Då börjar man kalla det MELLO 🙂 Ja jisses juniorstämpeln försvinner ju direkt 🙂 Tillbaka igen. Angående energi då. Nja jag har ju hört Mariettes bidrag och det är märkligt nog riktigt bra. Räcker väl så för rätt bidrag vinner väl ändå aldrig i MF 🙂

  Vet du förresten vilket bidrag som är det som växer mest överhuvudtaget? För min del utan tvekan “Jonah“, Xavier Darcy i Tyskland

 39. Adri

  Micke: Ah nice. Alltid kul att ha rätt iaf. Men jag skulle nog säga att den är sämst av de bättre i Norge.

  ”Who we are” är den enda där nästan allt funkar, undantag den dåliga texten. Jag har ju en liten allergi mot låtar där budskapet är ”Jag är den jag är. Hantera det.” eller ”Du är perfekt som du är” och just i ”Who we are” lyckas ju båda de budskapen få utrymme. Men det är också den enda stora stora bristen 🙂 Synd bara att författaren till den grymma texten från 2015, ”A monster like me”, sänkt sig till att skriva en textrad som ”Hating me won’t find you love…” och dylika klyschor.

  Min norska topplista är:

  1. ”Who we are” – som sagt, det mesta funkar här

  2. ”Scandilove” – Guilty pleasure! Smårolig text 🙂

  3. ”Light me up” – Som nämnt i min förra kommentar.

  4. ”You got me” – Men Stella är störig.

  5-8. Resten.

  9. ”Thats how you write a song”

  10. ”I like I like I like”

  Egentligen gillar jag även ”Stop the music” när den pågår, men jag har snart hört den säkert 10-15 gånger och kan inte ens minnas melodislingan. Så den får ändå hamna i mittenträsket.

  Micke, förra veckan tyckte du jag var negativ och skrev det till mig. Nu skriver jag till dig, var inte så neggo 🙂 Fram tills ett eventuellt felaktigt beslut tagits så är det väl bara rätt att leva på hoppet 🙂 Framför allt när du nu vet att det finns en vettig låt som deltar i MF, och tog sig till final så folk ser iaf nåt där 🙂 och en 6/10 är kvar som iaf är ”godkänd” (Margaret som jag skcikade för nån vecka sen… hon är kvar än 🙂 )

 40. Micke

  @Adri, du skickade en låt från MF 2017 som du gillade, Pinglan gjorde samma sak och även nån mer här. Tyckte alla lät överraskande bra. Vad hjälpte det. Vann gjorde det sämsta som någonsin kommit ur MF 🙂 Dessutom min vän så var mitt inlägg till dig om att du var negativ ett skämt. Har du inte förstått det än 🙂

  Vi har i alla fall samma etta och samma jumbo i Norge 🙂

  Att du bryr dig så mycket om texter i ESC Adri. Upp till dig givetvis men för mig är texter nada i ESC. Det enda viktiga är att det är texter och inte la la la la la lei unt so weiter som fransmannen hade sagt om han hade kunnat tyska. Texter betyder normalt jättemycket för mig men inte i ESC

 41. Adri

  Micke: Jag trodde hela anledningen till dina hårda ord mot Ungerns 2014-låt ”Running running running etc etc” var pga den obehagliga texten (som jag personligen tyckte var en av låtens styrkor).

  Nej jag visste inte att du skämtade, men oavsett så står jag för det. Det är väl roligare att vara positiv? Som sagt, 2017 gick det snett (för dig, i tävlingen gick det super) men 2014 och 2016 har du ju talat gott om och 2015 ”godkänt” så det kan ju bli bra också! 🙂 Som sagt, det finns nada anledning att ge upp såhär tidigt 🙂 Det var exakt detta jag menade för nån månad sedan när jag sa att du verkar redan på förhand bestämt dig för hur du kommer tycka om svenska bidraget. Jag verkar få rätt tycker jag det låter som! 🙂 Om jag var du skulle jag nollställa mig själv, för det kan gå skit men det kan gå super 🙂 som med alla andra länder.

  Hoppas du inte blir kränkt, för jag menar väl 🙂 För visst är det roligare att vara positiv, och du säger själv att du är en positiv människa? Ge Sverige en chans då innan du dömer så! Vad som hänt förr är ju totalt irrelevant! 🙂

  Och om jag låter hård så är jag inte det, men jag kan ibland störa mig på att svenskar i sammanhanget (låååååååångt fler än bara du) är så självhatande i denna tävling. ESC är ju bara lek. Man kanske inte alltid kommer stå för det man representeras av, men då kan man bara move on istället! 🙂

 42. Micke

  @Adri, du har 100% rätt. Det var texten som jag reagerade på i det ungerska bidraget. För att svara väldigt kort med tanke på att detta ska handla om musik. Jag jobbar med sånt Adri. Jag ser ständigt den här skiten hur drägg utnyttjar andra. Det sitter djupt i hjärtat på mig. Musik är en av flera anledningar till att jag klarar att koppla bort detta i min vardag. Då vill jag inte plötsligt få in det även där. Så du har helt rätt min vän. Den låtens text gjorde att jag rankade låten lågt. No doubt about it.

  Vet du jag ska ge dig en Micke-lektion. När det gäller sånt så skämtar jag alltid. Dessutom sa jag det redan då 🙂 Nackdelen med att inte se varandras ögon 🙂 Skulle aldrig gå in med sånt och mena allvar och hade det mirakulöst hänt så hade du inte ens behövt fundera över om det var skämt eller ej 🙂

  Kränkt????? Nej du trots att vi lever i en väldigt lättkränkt tid då man knappt ens vågar säga hej till en annan människa längre utan att oroa sig för missförstånd så no way. Det behöver du inte oroa dig för 🙂

  Du har 100% rätt. Det är alltid roligare att vara positiv, att fokusera på det. När det dock gäller Sverige har det nästan gått för långt. Jag tror inte på dem längre. Det betyder inte att jag inte lätt tar till mig en låt om den skulle vara bra. Det såg du väl förra året när ni skickade bidrag till mig. Jag har också svårt att förstå mig på Storbritanniens och Irland sätt att ta sig an ESC men det vet du ju. I övrigt är det positiva det primära

 43. Adri

  Micke: Aja, jag har varken rätt, eller möjlighet för den delen, att ändra din mentalitet men JAG tycker du ska vara hoppfull än 🙂 Det finns bra låtar kvar, tro på mig! 🙂 Sen får vi se vad som händer med dem! 🙂 Uppenbarligen ser svenskar även något i dessa bra låtar!

  Men jag är helt med dig angående resonemanget kring Ungerns 2014-bidrag (men inte just den låten, men jag köper det! 🙂 ), det är ju likt så jag tänker om Tysklands låt i år (och helt ärligt, ju mer jag lyssnar på den desto mer inser jag att den är nog inte så bra heller…).

  Och jag passar alltid på att säga att jag menar väl med kommentarer, oavsett hur mottagaren ev tar emot dem 🙂 För det vill jag att du, Pinglan, Johanna, Marcus och alla andra ska veta på bloggen, att oavsett hur en kommentar kan tolkas så menar jag väl och med respekt 🙂 Hade jag haft låga tankar om nån här hade jag inte lagt tid på ett svar 🙂 Så bara så att folk förstår det, jag vill väl med mina kommentarer! 🙂

 44. Micke

  Som jag sa Adri. Oroa dig inte för min del. Jag tar inte illa upp

  För att bevisa för dig att jag är helt öppen för bra bidrag oavsett från vilket land de kommer ska jag ge dig en NORDEN TOPP 10 2018:

  1. “Higher Ground“, Rasmussen – DANMARK
  2. “For You”, Mariette – SVERIGE
  3. “Who we are”, Rebecca – NORGE
  4. “With You“, Þórir Geir Guðmundsson & Gyða Margrét Kristjánsdóttir – ISLAND
  5. “You Got Me“, Stella og Alexandra – NORGE
  6. “Starlight“, Anna Ritsmar – DANMARK
  7. “Every Single Day”, Felix Sandman – SVERIGE
  8. “Boys on Girls“, Sannie
  9. “Battleline“, Fókus hópurinn

  Finns ingen på tionde plats så jag får skicka in Robert Gustafsson. Dels för att det är ett småkul bidrag och dels för att jag gillar Robban. Sveriges roligaste artist när han får bra manus. Tyvärr får han inte alltid det men det får man ju stå ut med 🙂

  Finns några grejer att lägga till. Starlight i Danmark har jag bedömt helt utifrån studioversionen. Live skulle den inte ens vara topp 20 i Norden. Mariette och Felix har jag ju bara hört två gånger i 2.30 versionen. Utifrån det lägger jag dem där jag gjort. Något annat svenskt har jag ju inte hört

 45. Adri

  Micke: Åhå, det jag reagerar mest på där är nästan dina åsikter om Robert Gustafsson. Där har vi nog aldrig haft mer skilda åsikter. Vill man få mig att skratta så är Robban en av de sista man ska visa.

  Moving on.

  Aja, jag tror på dig 🙂 Du har inget att ”bevisa mig fel” på 🙂 Men jag hoppas som sagt du inte ska skämmas för Sverige, men jag tycker inte du ska gå in med den uppfattningen heller. Menmen… som sagt, du är du. You do you 🙂

  Om jag får min vilja igenom (too late vad gäller Danmark) ang. Norden skulle den sett ut följande:

  • Sverige: Mariette – For you
  • Norge: Rebecca – Who we are
  • Danmark: Sannie – Boys on girls
  • Island: Fokus – Battleline
  • Finland: Saara Aalto – Monsters

 46. Micke

  @Adri jag missade en fråga från dig. Frågan om ditt glädjepiller. Vet du Marcus här har tydligen ett agg mot elgitarrer vilket han är i sin fulla rätt att ha om han så vill. Jag är precis tvärtom. Elgitarrer är numero uno inom musik för mig. Jag har dock samma svårighet som Marcus men mot en annan grej. Lyssna på ditt glädjepiller från början Adri och hör vad som svävar runt. Där har du min grej så som Marcus mot elgitarrer 🙂 Kryper i mig så fort jag hör det och tyvärr är det alltför ofta numera. Verkar som många låtskrivare idag har noll “EGET” tänk. De sitter där “ÖHHH hur gör man nu? Vet inte och jag kan inte tänka själv så jag slänger väl in det där vanliga som alltid låter likadant” 🙂 Tyvärr känns det alltför ofta så

 47. Adri

  Micke: Kalla mig dum i huvudet om du vill, men vad var frågan? Du skriver ”jag missade en fråga till dig” men sen hittar jag ändå ingen fråga. Jag är lost.

  Men iaf, jag tror jag vet vad du syftar på i ”Light me up” och det var också därför jag antog att du skulle ha den lågt 🙂 Jag vet ju vad du känner för syntar men håller inte alls med. Jag tycker inte det är vare sig mer eller mindre kreativt att använda syntar för att etablera hooken än vad det är att använda elgitarren 🙂 Det beror ju på vad man gör med den.

  Håller inte alls med. Alla låtar med synthhookar låter ju inte likadant 🙂 Men jag kan förstå om du tycker det, för du besitter ett sånt extremt ointresse för synten att du inte bryr dig om att höra skillnaderna 🙂 Det är ju så människor funkar. Jag med. T. ex vad gäller filmgenren ”romantiska komedier”. Jag bryr mig sååå lite om den att jag bara klumpar ihop alla till en och samma för det finns tillräckligt många återkommande komponenter att jag inte bryr mig om de små, men mycket viktiga (för fanbasen) skillnaderna 🙂 Tror det är samma med dig och syntar. Att använda sig av en effektiv synthook kräver fortfarande en välutbecklad fantasi 🙂

 48. Micke

  Pratar om dutt dutt syntar Adri. De som alltid ska ligga o skvalpa i bakgrunden då man inte vet hur man åstadkommer rytm i en låt

 49. Adri

  Micke: Okej, Micke. Jag ska vara totalt ärlig. Jag har vart på bloggen i säkert 9 år nu eller nåt, och läst kommentarer och sånt. Men jag fattar inte vad ”dutt dutt”-syntar innebär om man skulle sätta dem bredvid ”vanliga syntar”. Synt som synt. Att läsa ljud är inte min starka sida.

 50. Micke

  @Adri blir lite överraskad att du inte vet vad jag menar med dutt dutt syntar. Trodde jag förklarat det. Kanske bara jag som är för dum för att förklara 🙂 Finns många exempel men jag kan ta ett från ett bidrag du tycker jättemycket om. Kolla efter 0.25 in i låten. Hoppas du förstår. Än värre för mig är de flytande dutt dutt syntarna som många använder i bakgrunden. Ursäkta mig men för mig är det inte ens musik. Meag ta det första exemplet jag sa då:

  https://www.youtube.com/watch?v=syjrB5lVIQI

  Tack och lov för gitarrer och liknande som verkligen är något man använder till rytm 🙂

 51. Micke

  För att inte tala om det som följer efter 0.57 in i bidraget 🙂

 52. Adri

  Micke: Hmm det här är ett exempel på när jag tror det hade vart lättare att få det berättat för mig än läst tbh. För jag tycker mig se många samband när jag går igenom låtar jag vet att du känner avsmak mot. Men likväl så blir jag förvirrad ibland när du gillar vissa låtar jag utgår från att du ska 0a, och avskyr andra. Knas.

 53. Micke

  @Adri, inte alls så konstigt egentligen. Grejen är ju att jag hittar guldkorn ur precis allt förutom gospel. Så som du säger om dig själv förutom dansband. Men just detta dutt duttandet och robotdansare får upp något i mig som jag har svårt att förklara själv. Jag gillar spontanitet och kreativitet. Har däremot enormt svårt för när allt ser ut och låter exakt likadant i uppbyggandet. Det är förutom rock då väldigt svårt att sätta in mig i fack “det gillar han” eller “det gillar han inte”. Men just dessa två exempel jag nu drog är undantag. Om du hittar nån låt framöver du är säker på att jag ogillar eller det motsatta får du gärna ge mig det 🙂

  Jag blir själv överraskad ibland här på bloggen. Ett exempel är AWS från Ungern. Något dumt i mig var helt säker på att Pinglan och Johanna skulle hata den. Så var det ju definitivt inte. Det är ju det som är det roliga med musiksmak Adri, att man aldrig vet 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se