Sloveniens Eurovision-bidrag 2018

2018-02-28 (onsdag)

SlovenienLördagen den 24:e februari valde Slovenien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av “Evrovizijska Melodija 2018″ (“EMA 2018“) där de 8 bidrag som tagit sig vidare från semifinalerna tävlade.

Efter att finalbidragen framförts var det upp till 50/50 jury- och tittarröster att utse vinnaren. Slutresultatet samt länkar till (semi-)finalens framträdanden ser ni här nedan medan all inför-finalen-info finns här.

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Hvala, ne!”, Lea Sirk final-framträdandesemifinal-framträdande
(text & musik: Lea Sirk, Tomy DeClerque)

Resultatet av Sloveniens EMA 2018 – Finalen, 24:e februari:

Placering, Bidrag, Artister:
(* = semifinalsframträdande)
Juryröster Teleröster Summa
1. “Hvala, ne!“, Lea Sirk 68 p. (2 556) 48 p. 116 p.
2. “Promise” (“Ptica“*), BQL 34 p. (4 734) 72 p. 106 p.
3. “Ne zapusti me zdaj“*, Nuška Drašček 28 p. (3 069) 60 p. 88 p.
4. “Zdaj sem tu“*, Lara Kadis 38 p. (1 788) 36 p. 74 p.
5. “Ukraden cvet“*, Proper 30 p. (1 283) 24 p. 54 p.
6. “Glow” (“V nebo“*), Ina Shai 26 p. (709) 12 p. 38 p.
7. “Vesna“*, Indigo 18 p. (678) 0 p. 18 p.
8. “Blizu“*, Marina Martensson 10 p. (647) 0 p. 10 p.
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: När jag på lördagskvällen nåddes av beskedet att min favorit “Ptica” inte vann så tog jag för givet att det berodde på deras (vad jag själv tyckte var en enorm) felsatsning att framföra bidraget på engelska i finalen. När nu även röstsiffrorna från semifinalen, som ni hittar här, släppts så framgår det dock att Lea Sirk var juryns favorit redan då och därmed kan versions-valet knappast ha haft någon större betydelse, vilket gör slutresultatet till ett ännu större mysterium för mig.

Det har nu gått några dagar sedan finalen avgjordes och jag har vid upprepade tillfällen lyssnat på “Hvala, ne!” och tittat på framträdandet, men fortfarande kan jag inte riktigt förstå hur juryn resonerade när de gav sina högsta poäng till detta bidrag. T.o.m. den engelska versionen av BQL låt (se dess officiella video) tycker jag är ljusår bättre än vad som till slut vann i Slovenien. Det ska bli mycket intressant att se om det hinner klarna innan det är dags för ESC i Portugal om någon månad för just nu sitter jag mest som ett frågetecken. 🙂

Hur som helst så önskar jag både Lea Sirk och Slovenien lycka till i ESC 2018, landet är ju trots allt ett av de länder jag brukar hoppas lite extra på och inget lär förändras detta år (trots det, just nu, i mina ögon lite konstiga valet.) 🙂

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Slovenien i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Sloveniens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Micke

  Egentligen ska jag inte klaga. 21 klara bidrag hittills och endast två av dem är riktigt dåliga. Tråkigt dock att det är Slovenien som är ett av dessa två länder för de hade bra bidrag i sitt startfält. Fyra stycken närmare bestämt. Två av dem kom inte ens till final och de andra två kom inte topp 4. Nej definitivt ingenting för mig. Just nu jumbo för mig men det kan ju ändras snabbt om Island väljer Golddiggers eller om Estland väljer “Farbror Rolf” i helgen”.

 2. Adri

  Micke: Rolf är utslagen i Estland.

  Back to Slovenia, vad är det här? Än så länge jar jag inte stött på en enda som ens är lite positiv till denna låt? Och sen valet i lördags har de hamnat på sistaplats i oddslistan. Ligger det nåt budskap i texten? Svårt att tro, men vad vet jag?

  Nej. Det finns lite spännande saker att nämna. Men allt lilla, lilla, lilla positiva låten byggt upp bara dör när droppet kommer.

  Ska jag avsluta med nåt positivt? Well, det är trevlig koreografi. Bra dansare. Nice för ögonen. Öronen blir dock väldigt väldigt lidande.

 3. Marcus

  Hej Adri! ^^

  Det här en av anledningarna till att lördagen inte blev helt kaos! Jag gillar den skarpt, och den var växt för mig de senaste dagarna – efter att besvikelsen över Ljudje släppte! Kommer nog återfinnas på min topptia när alla låtar är färdiga!

 4. Anton

  Jag är med dig Marcus, jag gillar också denna! Just nu är den på min topp 10, men jag hoppas det kommer många bra låtar och knockar ner den till plats 10-20 där den egentligen hör hemma

 5. Adri

  Ok, så det existerar folk som gillar det? Det är ju iaf bra. Då är låten trots allt inte ett ”waste of space” så som jag trodde.

  Själv hittar jag inte mycket. Detta var för mig lördagens svagaste val, och det helgens bästa val gjordes helt klart av Lettland som nu är min tillfälliga vinnare! 🙂

 6. Marcus

  Jag hade använt ditt ordval till att beskriva just Lettlands låt istället, Adri ^^

 7. Anton

  Och jag gillar både Slovenien och Lettland (som är i min topp 2 med Frankrike i skiftande ordning).

 8. En polack

  Tyvärr. Jag gillar inte det här paketet.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se