Cyperns Eurovision-bidrag 2018

2018-03-02 (fredag)

CypernDen 1:a februari presenterade TV-bolaget CyBC den internvalda artist som var tänkt att representera Cypern i Eurovision Song Contest 2018 med ett bidrag av Alex “Alex P.” Papakonstantinou.

I dag, den 2:a mars, var det då dags för allmänheten att för första gången lyssna på det cypriotiska bidraget “Fuego” med Eleni Foureira, se videoklippet nedan:

Lyssna på Cyperns bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Fuego”, Eleni Foureira officiell musikvideo (text & musik: Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Anderz Wrethov, Viktor Svensson, Didrick)

Schlagerpinglan: Efter att det tidigare under säsongen meddelats att det var Alex “Alex P.” Papakonstantinou som stod bakom det cypriotiska bidraget så var jag rädd att mina förväntningar skulle visa sig vara för höga för att kunna levas upp till men lyckligtvis så är “Fuego” allt jag hoppats på och lite till. 😀

Nu när jag vet att denna lättlyssnade låt med rytmer som gör det omöjligt för mig att sitta still föll mig i smaken så kan jag inte låta bli att börja bygga upp förhoppningarna om en rejält imponerande scenshow. Detta skulle kunna bli hur bra som helst och jag kan därför inte göra annat än att gratulera CyBC till ett (för tredje året i rad, enligt min personliga smak) vad som verkar vara ett fenomenalt bra internval. 😀 Lycka till i ESC 2018, Cypern och Eleni Foureira. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2018 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Cypern i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Cyperns Eurovision-bidrag 2018”

 1. Lukas

  Pppppffffffffffff… *skakar på huvudet*…. noll poäng.

 2. Marcus

  Jag gillar det mesta med det här – förutom titeln. VARFÖR spanska?! Grekiska är så vackert, och man hade likaväl kunnat sjunga fotia som fuego. Det irriterar mig nått alldeles oerhört!

 3. En polack

  Bra att Cypern mixar upp startfältet med glad upptempo-pop!

 4. johanna

  Men det här var ju upp-hypeat helt i onödan. Årets största besvikelse hittills för mig helt ärligt. Jag förväntade mig mer ethno och mer “Grekland 2009ish-vibbar” Och varför engelska? Det hade jag INTE förväntat mig.Vet inte vart jag skulle placera denna i en topp men lite nedanför mitten i nuläget kanske?

 5. En polack

  @Marcus – kan hålla med lite 🙂

 6. Adri

  Jag gillar denna. Men det finns en detalj i refrängen som stör mig.

  ”Ah yeah yeah yeah Ah yeah yeah yeah” – jag vet inte om jag har hört någon leverera en så simpel fras stelare än såhär. Hon låter typ motvillig till att sjunga de lätena.

  Men resten är precis vad jag väntade mig. Väldigt ”2008”. Betydligt bättre än vad Cypern gett oss 2015-2017 (framför allt 2016… den låten stör mig än idag).

  En stark 3a/svag 4a på femgradig skala 🙂

  Låten försöker för hårt att vara sexig också. Sexighet brukar oftast vara effektivast om det är små detaljer eller rörelser som gör det. Men här så känns det som att de verkligen vill göra det hett och därför spär på med saker som kan uppfattas lite hot. Det blir lite laughable.

  Men som sagt, jag gillar denna trots kritiska ord 🙂 Kan Eleni sjunga live så tror jag en plats 15-20 är rimlig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se