Cypern TV-bolaget CyBC avslöjade för en tid sedan att den artist som får äran att representera Cypern i Eurovision Song Contest 2018 kommer att utses genom en nationell final i januari där tittarna och en jury bestämmer vem som vinner.

Själva bidraget kommer att presenteras en tid efter finalen och det ska skrivas av Alex “Alex P.” Papakonstantinou. Alex P. är en halv-grekisk, halv-svensk låtskrivare och producent med bas i Stockholm som bl.a. varit med och skrivit Marc AnthonysVivir Mi Vida“, Enrique IglesiasI Like How It Feels” och Jennifer LopezLive It Up“.

Artister som vill vara med i den nationella finalen, och är cypriotiska medborgare (eller har föräldrar som är det), kan anmäla sig fram till den 20:e oktober, se närmare info på TV-bolagets hemsida. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)


La La Love“, Ivi Adamou

Tidigare ESC-bidrag av Alex Papakonstantinou:
2012 Cypern La La Love“, Ivi Adamou 16:e i finalen
2009 Azerbajdzjan Always“, AySel & Arash 3:a i finalen
2007 Grekland Yassou Maria“, Sarbel 7:a i finalen

Schlagerpinglan: När det gäller hur TV-bolagen utser sina ESC-bidrag så tycker jag att de nationella uttagningarna där artister tävlar med sina tänkta ESC-bidrag är de mest intressanta men likväl så, för variationens skull, uppskattar jag att vissa länder väljer andra vägar i jakten på ESC-succé. 😀

Cypern väljer i år en talangjaktsliknande uttagning och en internvald låtskrivare som inte är Thomas G:son (som stod bakom Cyperns bidrag både 2017, “Gravity“, och 2016, “Alter Ego“). Friskt vågat hälften vunnet. Lycka till, Cypern. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Cypern i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se