Cypern I dag, torsdagen den 1:a februari, avslöjade TV-bolaget CyBC att de gjort ett internval och kommer att skicka den grekiska sångerskan Eleni Foureira som Cyperns representant i Eurovision Song Contest 2018.

Eleni Foureira uppges vara en av Greklands mest populära popstjärnor med ett flertal album och utmärkelser på meritlistan. Åtskilliga gånger har hon, utan framgång, försökt att få representera Grekland i ESC men nu får hon i stället chansen som Cyperns internval.

Sedan tidigare var det klart att den grekisk/svenska låtskrivaren och producenten Alex “Alex P.” Papakonstantinou står för tävlingsbidraget. Låten, som uppges heta “Fuego“, beräknas släppas inom de närmaste veckorna. (Källor: eurovision.tv och wiwibloggs.com)

Cyperns ESC-2018-representant:

Eleni Foureira (här med “Vasilissa” som INTE är Cyperns ESC 2018-bidrag)

Länkar till smakprov på låtar med Eleni Foureira:
Kivotos tou Noe” Noah’s ark (Manos Pirovolakis feat. Eleni Foureira & Don’t Ask)
(bidraget kom 2:a i Greklands ESC 2010-uttagning)
Sto Theo Me Paei“, Eleni Foureira (grekisk version av Israels 2015-bidrag “Golden Boy”)
Chica Bomb“, Dan Balan feat. Eleni Foureira (MAD VMA 2010)
Tranquila“, J Balvin feat. Eleni Foureira (Mad VMA 2014)

Schlagerpinglan: Eleni Foureira, som ni kan läsa mer om på wikipedia, eurovision.tv och wiwibloggs.com, har jag aldrig hört talas om men efter att ha lyssnat lite på hennes tidigare verk och ser att hon trots allt har en del Eurovision-dragningar så ser jag fram emot Cyperns bidrag ännu mer. 🙂

Redan när jag fick reda på att Cyperns bidrag ska skrivas av Alex P., som legat bakom glädjepiller som “La La Love” (Cypern 2012) och “Always” (Azerbajdzjan 2009), så höjdes mina förväntingar på 2018-bidraget. Med ovanstående artist så borde chanserna ha ökat att det faktiskt blir åt det hållet jag hoppas på. Så länge det är uptempo och smakfullt så blir det nog bra. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Cypern i ESC 2018“.

Relaterad information:
Så här långt har tio internvalda artister presenterats:
Sennek (Belgien) Saara Aalto (Finland)
AISEL (Azerbajdzjan) Waylon (Nederländerna)
Cesár Sampson (Österrike) Jessica Mauboy (Australien)
Iriao (Georgien) Yulia Samoylova (Ryssland)
Ryan O’Shaughnessy (Irland) Eleni Foureira (Cypern)

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 (inkl. de fyra klara ESC-bidragen) hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se