NederländernaPrecis som utlovat så presenterade TV-bolaget AVROTROS i dag, fredagen den 2:e mars, det bidrag som internvalda Waylon kommer att representera Nederländerna med i Eurovision Song Contest 2018, se länk nedan. Mer information om själva “spelet” inför presentationen hittar ni i inför-infon här.

Lyssna på Nederländernas bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Outlaw In ‘Em”, Waylon låtpresentation (text & musik: Waylon)

Schlagerpinglan: Trots att detta var ett renodlat internval så hindrade det inte Waylon från att, inför internvalspresentationen, ta tillfället i akt och göra lite PR för fem olika låtar från sin kommande skiva (varav en var sagd att vara det utvalda bidraget) för den förväntansfulla ESC-publiken. Även om jag själv inte lyssnade på låtarna så tycker jag att det var ett trevligt initiativ som både byggde upp förväntningarna och gav Waylons andra låtar lite extra exponering. 🙂

Vad jag tyckte om det utvalda bidraget nu när väl har lyssnat på det? Milt uttryckt så kan jag säga att det var en av de största överraskningar jag fått så här långt denna ESC-säsong. Jag hade förväntat mig mer country och mindre rock men möttes av något som t.o.m. jag upplever som medryckande och trevligt för öronen. Det är likväl bara ett mellan-bidrag för mig men då jag förväntade mig något helt annat så är jag förvånansvärt nöjd med vad som presenterades. Lycka till i ESC 2018, Waylon och Nederländerna. 😀

Mer om Nederländernas förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Nederländerna i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Nederländernas Eurovision-bidrag 2018”

 1. Lukas

  Den här kan eventuellt få ett bra betyg, andas mycket klassisk rock a la Lynyrd Skynyrd. I eurovisionssammanhang är det här nånting man inte hört förut, men man vill höra det.

 2. Micke

  Livet går ut på att dra lärdom. Just nu känner jag att tre stycken är extra viktiga:

  1. Går aldrig i däck av att någon hävdar med 100% säkerhet att något är sant. Självklart ska man lita på folk man känner men inte utan självkritik

  2. Om du har gått i däck för något sådant så ha åtminstone så pass mycket urskiljning och självkritik att du håller det för dig själv tills det blivit bekräftat. Sprid inte gossip

  3. Ge aldrig upp om det du hoppas och tror på hur mycket som än talar för det motsatta.

  Vad yrar jag om? Som jag tidigare skrev här fick jag en insidebekräftelse på att valet redan var gjort i Nederländerna vilket bidrag som skulle bli deras val. Eftersom jag känner dessa personer och litar på dem gick jag helt i däck utan urskiljning. Vad som vad ännu värre var att jag lät käften glappa helt utan urskiljning och spred detta vidare till er här.

  Självklart ber jag om ursäkt för det. Jag brukar vara mer nogräknad men inte så denna gång. Det positiva ur detta är ändå min punkt 3 om att aldrig ge upp hur mycket det än är som talar emot det du tror och vill. Därför Nederländerna. TACK FÖR ATT DET BLEV RÄTT LÅT 🙂

 3. Adri

  Ajdå. Jag hoppades ju Mickes bekanta skulle ha rätt.

  Det här är så fel för mig. Och som sagt, Waylon måste get his shit together. För han kör sitt egna bidrag i botten ju! 🙁

 4. Marcus

  Namen, det här var ju faktiskt rätt bra. Att få en positiv överraskning från Nederländerna har nog inte hänt sen 2000!

 5. Adri

  Okej. Jag erkänner när jag har fel. And I spoke too soon.

  Låten är absolut inte dålig. Inte min nya sistaplats som jag skrev tidigare idag. Men den är dock kvar på nedre halvan.

  Waylon är ju problemet. Man kan göra grym europeisk country. Jag förstår inte varför Waylon leker sydstatlig. Han är mitt störningsmoment. Det låter väldigt oäkta.

  Nederländerna kommer nog få det svårt tror jag. Det här kommer inte nå andraplatsen, eller ens elfteplatsen tror jag, som deras andra countrydoftande låtar nått.

  Denna låt är bättre att bara lyssna på än att se. För som sagt, Waylon stryker mig mothårs.

  Och jag tänkte väl att låten hette ”Outlaw in ’em” och inte ”Outlaw in E minor” som jag sett blivit skrivet tidigare i veckan. Den titeln makeade no sense för mig! 🙂

 6. Johanna

  för mig är det tvärtemot vad Adri tycker Waylon som lyfter låten- och ja, jag tyckte han var bra 2014 med. Mer personlighet än Ilse eller vad hon nu heter och han har helt rätt röst och utstrålning för en sådan här låt. Och nu har jag hela 3 bidrag i semi 2 som är bra nog att få mina röster. För fjärde gången på 5 år är Nederländerna med i min topp 10 (och den här blir svårslagen etta om ingen överraskar stort, och årets hittills enda fullpoängare från mig)

 7. En polack

  Kvalitémässigt är det inte så mycket alls att anmärka på. Jag menar: Han gör precis vad han ska göra och låten låter precis som den ska låta. Därför så ligger den här låten väldigt mycket på smak. Det är en total smakfråga antingen går man igång på det eller inte och jag tillhör den positiva skaran som gillar detta! Jag tycker det är en trevlig bit 🙂 Precis som Lukas skrev så har vi aldrig riktigt hört den här typ av låt i ESC tidigare men man vill höra det! Glad att de valde den bästa låten 🙂

 8. Krille

  Gillar låten, tar över andra platsen i min lista.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se