Litauens Eurovision-bidrag 2018

2018-03-12 (måndag)

LitauenSöndagen den 11:e mars valde Litauen ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av “Eurovizijos 2018“. Efter en lång uttagning, där 50 bidrag kom till start, var de nu framme vid show 9 där det skulle avgöras vilket av de kvarvarande sex bidragen som skulle skickas till Lissabon.

I finalen utsågs vinnaren genom 50/50 jury- och tittarröster medan bl.a. Ari Ólafsson (Island 2018), Saara Aalto (Finland 2018) och Fusedmarc (Litauen 2017) fanns med på gästartistlistan. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Litauens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė
final-framträdandesemifinal-framträdandeshow 6-framträdandestudioversion
(text & musik: Vytautas Bikus)

Resultatet av Litauens nationella ESC-uttagning 2018 – Finalen (11:e mars)

Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. “When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė (70) 10 p. (20 335) 12 p. 12 p.
2. “4love“, Jurgis Brūzga (71) 12 p. (5 382) 7 p. 10 p.
3. “Yes, I Do“, The Roop (50) 7 p. (16 491) 10 p. 8 p.
4. “The Truth“, Monika Marija (62) 8 p. (13 755) 8 p. 7 p.
5. “That Girl“, Kotryna Juodzevičiūtė (46) 6 p. (1 390) 6 p. 6 p.
6. “1 2 3“, Paula (38) 5 p. (1 160) 5 p. 5 p.
(Källa: lrt.lt)

Schlagerpinglan: Inför finalen tyckte jag att Paula hade den bästa låten men då jag inte ansåg att helheten riktigt fungerade så hoppades jag att final-framträdandena skulle övertyga mig i någon riktning och så blev det. Det hela slutade med att jag i stället tyckte att “When We’re Old” skulle vinna (mest för att Ieva Zasimauskaitė ger ett så genuint trevligt intryck och själva låten är mer mysig än “bra”) och tack vare tittarna så slutade i alla fall den sista av säsongens finaler precis som jag ville. Alltid något. 😀 Lycka till i ESC 2018, Ieva och Litauen. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Litauen i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Litauens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Johan

  En helt okej låt från Litauen. Faktiskt bland deras bättre på flera år i mitt tycke. Hon verkar oerhört involverad i låten, bra scennärvaro och en allmänt mysig liten kärleksballad.

 2. Adri

  Den här låten gillar jag skarpt. Jag har varit orolig för Ievas prestation, då jag tycker att hon, i stunder, sjunger alldeles för svagt men jag märker också att det tar sig för varje framträdande hon gjort i Litauen.

  Det finns egentligen mycket här jag borde “ogilla”. För det finns mycket här som jag har en historia av att ogilla: viskande sång, för sockersöt atmosfär och alldeles för mycket kärlek i texten.

  Men här funkar det ändå. Den balanserar på gränsen till FÖR sockersöt, men till skillnad från Spanien så håller denna sig på rätt sida av gränsen. Och texten lyckas ändå beröra mig, trots att jag inte är ett fan av kärleksfulla texter och inte kan känna igen mig alls. Den påminner mig om mina föräldrar och det är fint.

  Så… ja, även om jag inte “borde” gilla detta så kan jag inte hjälpa att denna låten fungerar till mer eller mindre 100% (några mindre brister finns alltid såklart) och den hoppar direkt in på min topp 5 🙂

  Jag tror tyvärr en finalplats blir svår att nå för denna väldigt stillsamma låt, men man ska aldrig säga aldrig. Jag kan tänka mig att Irland kan komma att ge höga poäng till denna låt. Hennes röst har en irländsk ton och jag tycker balladen påminner lite om Irlands storhetstid på 90-talet i tävlingen.

  HEJA LITAUEN! 🙂

 3. Adri

  Hmm, tydligen så skjuts Albaniens avslöjande av “Mall”‘s nya version upp. Tråkigt, för jag är himla nyfiken där. Hur den förts ner till tre minuter. Aja, time will tell. Men jag ser nästan fram emot det mer än Georgiens låt.

 4. Johanna

  Jag gillar denna jättemycket och för mig är den faktiskt med god marginal bäst i Baltikum. Jag brukar ju med väldigt få undantag gilla LItauen som befunnit sig i min topp tio 4 av de 5 senaste åren. I år är ju inget undantag och de hamnar där igen. Samtliga gånger de senaste åren jag haft de i topp 10 har de tagit sig till final så jag hoppas att detta fortsätter för mig och att den lyckas slinka in i finalen. Är ju rätt ont om ballader i år så tror nog folk ändå kan gilla den och rösta på den.

 5. Micke

  Makedonien och Bulgarien växer till sig allt mer och rör om på min topp 10. Känns som det blir en topp 12 för dessa ligger en bit före övriga:

  1. Nederländerna (9/10) = Mycket bra
  2. Italien (9/10)
  3. Serbien (9/10)
  4. Makedonien (9/10)
  ——————————————-
  5. Grekland (8/10) = Mer än bra
  6. Albanien (8/10)
  7. Bulgarien (8/10)
  8. Estland (8/10)
  9. Belgien (8/10)
  10. Ungern (8/10)
  11. Kroatien (8/10)
  12. Danmark (8/10)

  Väntar precis som Adri på slutversionen av Albaniens bidrag. Just nu på (8/10) men jädrar att den kan gå upp och ned. Tar de bort första minuten för att dra ned till 3 minuter då är den lätt på (9/10). Om de däremot behåller första minuten och gör ingrepp på det som verkligen är bra i bidraget då är det dipp ned till (7/10) minst.

 6. Micke

  Skulle vara jädrigt kul om Georgien kom upp med något bra för då skulle jag ha 25 bidrag som jag anser är bra eller ännu mer. Har garanterat aldrig hänt förut. Når ändå inte upp till år 2009 för där finns ju 6-7 av de 25 bästa bidragen i ESC-historien.

 7. Micke

  Georgiens bidrag släpps tydligen 16.30 idag. De får pluspoäng på vägen dit för de kommer tydligen att sjunga på sitt eget språk. Underbart. Är bara låten bra också så 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… trevligt att ha en tidpunkt för det sista bidraget så att det inte bara är en lång väntan. Snart har vi alla de 43 bidragen. 😀

 9. Adri

  Jag hoppas Georgien skickar nåt bra, men efter vad jag hörde av Iriao när jag researchade dem så vågar jag verkligen hoppas, för det lät riktigt illa alltihop. Jag har ju under hela försäsongen gått runt med magkänslan att Georgien kommer vara min sistaplats.

  Detta var då innan Norge valde sin icke-låt till deras bidrag, och också innan jag hade läst beskrivningen på deras låt. Så nu är jag ändå lite hype, men tror inte de kommer imponera så. Men jag hoppas jag har fel.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se