Litauen Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 11:e mars, avgörs finalen av TV-bolaget LRT:s nationella uttagning av Litauens bidrag i Eurovision Song Contest 2018 då de kommit fram till show 9 av “Eurovizijos dainų konkurso nacionalinė atranka 2018” och den slutlige vinnaren ska koras.

Här nedan hittar ni allmän fakta om den litauiska uttagningen, länkar till tidigare framträdande och studioversioner av de 6 bidrag som tävlar i finalen samt mina personliga betyg av dem.

Litauens “Eurovizijos 2018” i korta drag:
Eurovizijos 2018“, som består av 9 shower, utser den artist och det bidrag som får representera Litauen i Eurovision Song Contest 2018.
Av de 50 bidrag som tävlade i show 1-4 gick 24 stycken vidare till show 5 & 6 och efter att 14 av dem fått tävla i de båda semifinalerna så återstår det nu 6 finalbidrag.
50/50 jury- och tittar-röster kommer att utse den slutliga vinnaren.
Finalen kan följas via LRT HD, LRT Lituanica och lrt.lt kl. 20:00 CET den 11:e mars.
Programledare för Eurovizijos 2018 är Mantas Stonkus och Ugnė Skonsmanaitė medan Ari Ólafsson (Island 2018) and Saara Aalto (Finland 2018) kommer att dyka upp som gästartister.

Uppdaterat: “When we’re old” med Ieva Zasimauskaitė vann den litauiska finalen och kommer att få respresentera Litauen i ESC 2018.

Ett av de tävlande bidragen i litauiska “Nacionaline Eurovizijos Atranka 2018”:

“1 2 3”, Paula

Litauens “Eurovizija 2018” – Final, 11:e mars:

Finalstartfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
“The truth”, Monika Marija
semifinal-framträdandeshow 6-framträdandestudioversion
(Erica Jennings, Vytautas Bikus)
LitauenLitauenLitauenLitauenLitauen
“That girl”, Kotryna Juodzevičiūtė
semifinal-framträdandeshow 5-framträdandestudioversion
(Ashley Hicklin, Marcel Závodi, Sofia Martha Maria Anessiadis, Glen Faria,
Alan Roy Scott
)
LitauenLitauenLitauenLitauenLitauen
“Yes, I do”, The Roop
semifinal-framträdandeshow 6-framträdandestudioversion
(Vaidotas Valiukevičius, Robertas Baranauskas, Vainius Šimukėnas,
Mantas Banišauskas
)
LitauenLitauenLitauenLitauenLitauen
“1 2 3”, Paula
semifinal-framträdandeshow 5-framträdandestudioversion
(Gytis Valickas, Paula Valentaitė, Donatas Montvydas, Oskar Nyman,
Joel M. Isaksson, Sveinn Rúnar Sigurðsson, Renee Pozzi
)
LitauenLitauenLitauenLitauenLitauen
“4love”, Jurgis Brūzga
semifinal-framträdandeshow 5-framträdandestudioversion
(Jurgis Brūzga, Tomas Dičiūnas, Kasparas Meginis, Edgaras Žaltauskas,
Andrius Kairys
)
LitauenLitauenLitauenLitauenLitauen
“When we’re old”, Ieva Zasimauskaitė
semifinal-framträdandeshow 6-framträdandestudioversion
(Vytautas Bikus)
LitauenLitauenLitauenLitauenLitauen

Schlagerpinglan: När det gäller säsongens sista nationella final så har jag visserligen en personlig favorit, “1 2 3” med Paula, men jag känner inte det där lilla extra för det så att jag tvunget måste se det som kvällens segrare. Det blir i stället till att njuta av showen och hoppas att “rätt” bidrag vinner. Lite trist att inte känna något större engagemang men samtidigt ganska skönt att i alla fall slippa risken att bli besviken. Allt har sina för- och nackdelar. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Litauen i ESC 2018“.


Sätt guldkant på den litauiska finalen:

Schlagerpinglan: Efter att vid ett tidigare år testat ett flertal choklad från Litauen under uttagningens gång så blev det i år mjöd och mild hårdost från Litauen som fått förgylla en av de många showerna. En intressant upplevelse. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Litauen 2018: Allt inför “Eurovizijos”-finalen”

 1. Adri

  Den enda som finns är ”When we’re old”. Allt annat är totalt oacceptabelt på en stor ESC-scen.

  Men det finns dock en låt som är värre än de andra fyra dåliga, nämligen ”That girl”. Den kan väl ändå inte vinna? Jag hoppas innerligt inte det i alla fall.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Njae… när jag skrev att jag inte riskerar att bli besviken i kväll så förutsatte jag nog att just “That girl” (det enda bidrag jag har svårt att hitta ljusglimtar i) inte skulle vinna. (Jag borde vara så pass rutinerad vid det här laget att jag vet att man aldrig kan förutsätta något i dessa sammanhang.) Det kanske blir en rejält spännande kväll i alla fall. 😉

  Nej, skämt åsido så tror jag faktiskt att just “When we’re old” ligger ganska bra till, då det är det enda bidrag som fått både juryns och tittarnas 12:a i semifinalerna. Men, men… av erfarenhet så vet vi ju att de gärna presenterar sina bidrag på olika sätt i de olika showerna så inget kan tas ut i förväg. 🙂

 3. Micke

  Ledsen pinglan men nu får det vara slut på “dåliga ESC-veckan.” Efter de musikaliska katastroferna fredag-lördag så får det som sagt helt enkelt vara slut 🙂 Inga kanonbidrag i Litauen men det får bara inte bli Paula eller Kotryna Juodzevičiūtė

  Ieva Zasimauskaitėär väl bäst isf

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Aldrig hört uttrycket “en olycka kommer sällan ensam”? 😉 Nej, jag tror faktiskt att både du och Adri får er vilja igenom, Ieva Zasimauskaitė borde vinna (om det nu finns något som heter “borde” när det gäller ESC) och det är ett slut på den “nationella final-säsongen” som jag kan tycka är helt OK. 😀

 5. Micke

  @Pinglan, har borde hört uttrycket och sett det förverkligat fre-lör 🙂 Men jag tycker det räcker mer än väl med två dagar 🙂

 6. En polack

  Litauen är ett dåligt musikland

 7. Johanna

  Ieva är det enda rätta helt ärligt. Om Litauen vill ha en chans alls. Plus att det skulle vara den bästa av de släppta låtarna den här helgen i mitt tycke.

 8. Adri

  Makedonien: WOW! Jag är extreeeemt förvånad. Jag var under intrycket att Eye Cue var ett rockband och var helt inställd på rock. Jag fick nåt annat. Var det rock? Nej. Vad var det? En salig mix av mycket, bland annat reggae och EDM. Var det bra? Ja. Makedonien fortsätter imponera på mig! Det var riktigt bra, när chocken över att det var väldigt ”o-rockigt” väl lade sig! Det är väldigt unikt i.o.m sin genremix! 🙂

  https://m.youtube.com/watch?v=hJ8vStigz7k

 9. Johanna

  Jag ändrade mig. Hörde just Makedoniens bidrag. Det är det första bidraget i år som låter som en ESC-vinnare i mitt tycke. Nu kommer den ju givetvis inte vinna för det är Makedonien men hade Australien eller typ Estland tävlat med den här hade den varit med i toppstriden. Så stryk min förra kommentar. Makedonien har det bästa nya bidraget från denna helgen.

 10. Adri

  Johanna: Vi håller med om nåt! Både Makedonien och Israel tror jag kan bli farliga!

  Makedonien behöver dock göra mer för att nå upp till de grymma placeringarna… men det går. 2017 var ju hela topp 3 fyllt av länder som inte ens brukar vara i tiotoppen, och vinnaren själv inte ens i final. Så det KAN hända, men jag vet också att Makedonien har en tendens att förstöra saker live! 🙁

  Men om Eye Cue verkligen är ett band som funkar live, med både utstrålning och talang, samt får ett bra team i sitt rygg så hoppas jag Makedonien äntligen ska kunna kläcka in sig på topp 10! 🙂 HEJA HEJA!

 11. Johanna

  @Adri Jag visste väl att detta skulle vara året (vi är ju överens om Litauen med verkar det som)Ja jag menade mer att Makedonien har en tendens att “förstöra” bra bidrag med tråikg eller ingen staging eller dålig live-sång. Hoppas det håller. Hoppas det går bra. De hade förtjänat det så himla mycket för låten är riktigt bra!

  Israel å andra sidan är jag inte på din sida om. Har svårt att se både den och Tjeckien gå bra t.ex. Svårt att se hur den ska funka live på en scen. Refrängen är bra. Resten är…..ja, jag fattar ju att många gillar den så jag säger mindre bra….

 12. Adri

  Ryssland: Mycket bättre än det de var tänkta att skicka förra året, men den var ju horribel så det hade varit skrattretande annars. Detta är helt och håller godkänd. Men jag litar inte helt på Yulia som sångerska. Hennes röst låter så himla redigerad i studio, det gjorde den redan förra året. Och än har hon ju inte fått bevisa för mig att hon kan. Hoppas hon ger mig fel dock!

  Israel: Okej efter mycket om och men och tänkande på denna låt så inser jag att jag tycker verkligen om detta. Alltså… jag tycker VERKLIGEN om detta. Detta är nog årets tydligaste låt där man kan peka på att det behöver inte vara en grymt bra låt, utan det kan vara roligt och minnesvärt. Detta blir antingen topp 10 eller missad finalplats, känner jag. Och i nuläget både hoppas och tror jag på topp 10-platsen! 🙂

 13. Mikaela

  Lite förvirrad av Makedonien. Kan gilla verserna, men tycker refrängen blir opersonlig radiodänga på det förutsägbara sätt som får mig att ogilla Malta och Australien. Tror dock den kan växa.

 14. Mikaela

  Ooooch jag tycker mycket bra om Israel. Kul att man VÅGAR vara hit-eller-flopp.

 15. Micke

  Har bara hunnit lyssna en gång var på Ryssland och Makedonien så det krävs givetvis mer innan jag kan ha något verkligt omdöme. Dock alltid kul att säga något litet direkt för att längre fram se hur man har ändrat åsikt 🙂

  Nej inga större åsikter, i synnerhet inte om Makedonien som kräver en hel del extraöron och tålamod. Båda bidragen känns dock garanterat riskfria för att komma på minussidan så att säga. Garanterat godkända är väl det enda jag kan säga efter ett lyssnande var. Det enda lilla besvikna jag isf kan känna är att jag hade väntat mer Rock från Makedonien

 16. Micke

  Nu är du väl glad Adri 🙂

 17. Adri

  woho….

  Ja, det var väl ingen jättesprudlande reaktion direkt! Men ja, jag är jätteglad! Baltikum imponerar alla på mig! Och Lettland som vid den tiden de valde bidrag var min favorit, visar sig nu faktiskt vara Baltikums svagaste låt i år (fortfarande i toppstriden för mig dock).

 18. Schlagerpinglan

  “When we’re old” med Ieva Zasimauskaitė vann i Litauen.

  Jag känner mig ganska nöjd med det resultatet och återkommer i morgon med resultatinlägget för Litauen samt inläggen om Makedoniens bidrag som även det presenterats idag. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se