Makedoniens Eurovision-bidrag 2018

2018-03-12 (måndag)

MakedonienDen 13:e februari meddelade TV-bolaget MRT att de gjort ett internval och att de från de 382 inkomna bidrag valt ut låten “Lost and Found” att få representera Makedonien i Eurovision Song Contest 2018.

Samtidigt avslöjades också att det blir gruppen Eye Cue, bestående av Marija Ivanovska och Bojan Traijkovski, som kommer att få framföra bidraget i Lissabon, vilket var passande då Bojan är en av låtskrivarna bakom tävlingsbidraget. “Lost and Found” presenterades officiellt den 11:e mars då den officiella videon släpptes, se nedan. (Källa: esctoday.com)

Lyssna på Makedoniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Lost And Found”, Eye Cue musikvideo (text & musik: Bojan Trajkovski, Darko Dimitrov)

Schlagerpinglan: Redan när det meddelades att “Skopje Fest 2015”-vinnarna Eye Cue var utvalda att få representera Makedonien så höjdes mina förväntningar på deras bidrag till så orättvist höga nivåer att jag nästan var säker på att jag skulle bli besviken när jag hörde bidraget.

Det visades sig dock att “Lost And Found“, med sin “många-låtar-i-en”-lösning, var ännu bättre än jag hoppats på och den fortsätter att växa för varje lyssning. Det finns ju så mycket här att gilla 😀 Förhoppningsvis är detta exakt vad Makedonien behöver för att avsluta den mindre smickrande sviten med fem missade finalplatser i rad. Jag önskar Eye Cue och Makedonien lycka till och håller tummarna för att det slutar med en riktigt fin placering i finalen. 😀

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Makedoniens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  I min mening deltar Makedonien i den mycket svåarare semin. Så himla mycket färgstarka låtar + 18 deltagare att slå istället för 17.

  Men jag hoppas att teamet slänger ihop ett fantastiskt framträdande, att bandet kan framföra och att helt enkelt andra faktorer kan spela till dess fördel. För nu är det dags för Makedonien att inta finalen tycker jag!

  Detta är så bra tycker jag. Alla komponenter låter annorlunda, men det stör inte. Versen är fantastsik, refrängen är grym den med och bryggan likaså. Tjejen som sjunger är riktigt söt, och baserat på vad jag sett tidigare (inte mycket dock) så kan hon absolut imponera!

  Så om allt sköts rätt så SKA den till final! Kom igen!

  Plats 6/42 tycker jag, so far!

 2. Mikaela

  Alltså vaknade med denna i huvudet. Verkar segla upp på min topp ändå. Tycker året artar sig riktigt bra!

 3. En polack

  I like

 4. Johanna

  En av årets bästa låtar vågar man ju säga nu när det bara är en kvar innan det är fulltaligt. Me jag litar inte på Makedonien vad gäller scenshow och jag litar inte på att tittarna och juryn röstar på klass istället för nonsens (typ Tjeckien)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se