MakedonienTV-bolaget MKRTV hade redan tidigare meddelat att de tänkt göra ett internval inför Eurovision Song Contest 2018 och sökte därför fram till den 8:e februari efter lämpliga bidrag.

382 bidrag inkom och av dem valde en speciell kommitté ut 12 bidrag som genomgick en slutlig omröstning där låten “Lost and found“, av Bojan Travjovki, vann. Samma kommitté kom även fram till att bidraget bäst kan framföras av gruppen Eye Cue, bestående av just Bojan Trajkovski och Marija Ivanovska.

Detta är därmed det internval som presenterades idag, den 13:e februari, och som kommer att representera Makedonien i ESC 2018 i Portugal. Någon information om när själva låten ska spelas upp för allmänheten kom däremot inte. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Makedoniens ESC-2018-representanter:

Eye Cue (här med “Najdobar” som INTE är Makedoniens ESC 2018-bidrag)

Schlagerpinglan: Det här var ju riktigt glädjande nyheter, tycker i alla fall jag som fortfarande lyssnar på den vackra “Ubava” som gruppen vann “Skopje Fest 2015” med. Just det året (ESC 2016) valde dock TV-bolaget ut sitt bidrag internt men då Vlatko Illievski (en av mina favoriter i Makedonien) deltog så rapporterade jag likväl om festivalen, vilket jag inte ångrade. 🙂

Nu håller jag tummarna för att “Lost and found” visar sig vara ytterligare lite bättre än “Ubava” då jag gärna ser att Makedonien får revansch efter förra årets finalmiss. Om inget annat så vore det lite trist om det blev sjätte finalmissen i rad för landet.

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2018“.

Relaterad information:
Så här långt har 12 internvalda artister presenterats:
Sennek (Belgien) Waylon (Nederländerna)
AISEL (Azerbajdzjan) Jessica Mauboy (Australien)
Cesár Sampson (Österrike) Yulia Samoylova (Ryssland)
Iriao (Georgien) Eleni Foureira (Cypern)
Ryan O’Shaughnessy (Irland) Franka Batelić (Kroatien)
Saara Aalto (Finland) Eye Cue (Makedonien)

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2018: Eye Cue för Makedonien 2018!”

 1. Marcus

  Rock? Gud bevare oss väl…

 2. Adri

  Ugh jag måste säga att jag inte är ett fan av det där med att presentera allt om en låt men inte själva låten (Kroatien, Österrike, Cypern etc gör alla det hittills). Låten finns ju uppenbarligen redan!

  Aja till valet då! Makedonien är så svaga i tävlingen (2013-2016 var alla bottenkandidater, 2015 mest pga framträdande) och jag önskade de så väl 2017 med deras grymma blandning av 80-tal och modern ”Tove Lo-musik”. Grymt. Men Europa får hjärnsläpp ibland och det blev ytterligare finalmiss. Helt orättvis.

  Hur slutar detta då? Jag vet inte. Jag hoppas verkligen de kan få lite framgång så de inte peppas att hoppa av. Jag hör att människorna har talang, men de verkar inte riktigt… klara så att säga!

  Men är det nåt land jag önskar tur så är det Makedonien! Lycka till! 🙂

 3. Micke

  Hur dum får man bli? Jag trodde “Najdobar” var Makedoniens bidrag så jag blev jättepositiv. Tyckte jättebra om intro och refräng, gick ned lite i vers men jag var så positiv 🙂 Hoppas de hittar något liknande som RIKTIGT bidrag

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan bara hålla med dig, det känns som slöseri med tid att behöva rapportera om internvalda artister när man inte ha något ESC-bidag att följa upp det med (trots att man vet att de redan är utvalda). Men, men… även om jag skulle vilja låta bli så går det inte då informationen väl finns där och man vill hålla sig “up to date”. Min förhoppning är att TV-bolagen går samman och gör någon form av överenskommelse så att internvalspresentationer och deltävlingar koordineras så att all information och alla shower presenteras löpande under januari/februari/mars så att alla avslöjanden/shower får sin speciella tid i rampljuset. Förstår inte varför detta inte redan gjorts då jag inte ser hur någon skulle vara emot ett sådant system.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se