Georgiens Eurovision-bidrag 2018

2018-03-13 (tisdag)

Georgien Som sista land av de 43 som är tänkta att tävla i Eurovision Song Contest 2018 så presenterade då Georgien i dag, den 13:e mars, det internvalda bidrag som kommer att representera TV-bolaget GPB i Portugal.

Redan på nyårsafton så presenterades den internvalda gruppen Iriao men nu har alltså även tävlingsbidraget “Sheni gulistvis (For you)” släppts, se den officiella videon (av Zaza Orashvili) nedan. (Källa: esctoday.com)

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“For You”, Iriao officiell video (text & musik: Davit Malazonia, Irina Sanikidze)

Schlagerpinglan: Ojsan, det här var jag verkligen inte beredd på. Efter att gruppen beskrivits som några som gärna blandar folkmusik och jazz så hade jag inga högre förhoppningar på detta, vilket fick mig att bli rejält förvånad över hur mycket jag gillade det redan efter första lyssningen. 🙂

För att inte göra misstaget att övertolka min första positiva reaktion så lät jag det gå ett tag innan jag gick tillbaka och lyssnade på bidraget igen, men förtjusningen är kvar. Jag älskar detta vackra bidrag där kombinationen av rösterna, vissa melodislingor samt den imponerande avslutningen garanterat kommer att ge det (i alla fall nu inledningsvis) en plats på min topp-tio-lista (trots att den redan är full med riktigt bra bidrag). Trevligt att även internvalspresentationerna kunde sluta med en positiv överraskning. Lycka till Iriao och heja Georgien! 😀

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Georgien i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Georgiens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Ajajaj… jag är inte med dig. Denna hoppade direkt in på plats 40.

  Men om man ska vara positiv så har jag enda sedan artistpresentationen i januari förutspått att Georgien skulle vara min sistaplats, men riktigt så illa blev det ju inte! (Keep in mind då dock att detta var innan Rybak gjorde sin existens påmind igen på värsta möjliga sätt)

  Nej. Georgien ska inte till final i år. Och jag tror inte heller tillräckligt många kommer vilja ta dit den. Jag tror det blir en andra finalmiss på raken för detta sömnpiller som vill ALLDELES för mycket!

 2. Andreas

  Jag håller med Adri här och otroligt nog är det precis vart jag också placerat bidraget på 40 plats.

  Tycker denna låt är rent skräp.

 3. Johanna

  Jag verkar gilla Georgien alla jämna år för detta gillade jag direkt. Den är ju givetvis helt chanslös i tävlingen. Kommer bli överkörd i semin som har nästan alla de riktigt bra bidragen i. Det struntar jag dock lika mycket i som jag struntade i att Georgiens bästa bidrag någonsin gick samma öde till möters i semifinalen 2014.

  Jag vet inte vart jag kommer placera det här än. INte så högt upp som i topp 10 men defintivt i final i alla fall! Väl värt all längtan och förväntan!

 4. Micke

  Nu måste jag svära igen. Fy fan va jag blir glad för såna här bidrag. Är det för att jag tycker det är ett kanonbidrag? Alldeles för tidigt för att ha nån åsikt om det men det som gör mig så jädra glad är när länder vågar. Tack Georgien

  Nu ska jag ta och lyssna in mig på bidraget ett antal gånger, vilket ju är självklart med ett sånt här bidrag för att verkligen få en fast uppfattning. Just nu efter tre lyssningar kan jag dock säga att jag ligger närmre Pinglan och Johanna än Adri och Andreas.

 5. Johan

  Skriver in mig direkt på Mickes spår här! Det här är briljant för min del. Oerhört musikaliskt, och efter 3-4 genomlyssningar får man grepp om stämmorna och de små lilla utflykterna som de gör under låtens gång. Framförallt den sista minutens crescendo är mäktigt, då alla möts i den gemensamma kadensen och tonföljden.

  Tror den här kommer floppa stenhårt, men jag hyllar.

 6. Micke

  Nu har jag lyssnat fem gånger och den bara växer och växer. Är också helt med på Johanna och Johans spår om att den kommer att floppa helt. As if we care Pinglan, Johanna, Johan och Jag. Vi hör det som tyvärr många kommer att gå miste om. Hur genomarbetat och mäktigt det är. Mest tråkigt för de som missar det 🙂

 7. Adri

  Ni som gillar denna låt, gillade ni även Kroatiens låt 2013?

  För de påminner om varandra. Denna är mycket MYCKET bättre. ”Mizerija” var en låt som inte ens förtjänade papperskorgen… den förtjänade att brinna i den öppna spisen. En ESC-låt har sällan gjort mig så frustrerad.

  Så med den jämförelsen blir det lättare att uppskatta denna liiiiiiite mer i alla fall.

  Men är jag den enda som märker likheter?

 8. Micke

  @Adri det blir bara ett stort JA på din fråga. Tyckte jättemycket om “Mizerija”. T.o.m så mycket att jag satt vakt utanför din öppna spis ifall du skulle göra något dumt 🙂

 9. Adri

  Aja. Det är inte kul att sticka ut så jag kommer fortsätta lyssna på den en del innan jag etsar fast den på 40e-platsen. Men det verkar ganska lönlöst. Men jag ger det ett försök i alla fall, för som sagt: när det gäller musik vill jag vara med majoriteten.

  Men jag kommer nog aldrig vilja ge det en finalplats. Så mycket lär den inte växa. Och den är inte Georgiens sämsta i alla fall. Deras sämsta är snooze-duetten från 2013 (eller discon från 2009 om man räknar den).

  Micke, du kan vara lugn. Det var en hypotetisk situation. Jag har ingen öppen spis. Men om jag hade en… dåjäklar!

 10. Johan

  @Adri, jag gillade Kroatien 2013 också, men tycker Georgien framför ett mer genomtänkt bidrag i år. Mizerja kändes bitvis lite demo-aktig, där framförallt orkestreringen kunde gjorts snyggare i min mening. Men 2013 var ett svagt esc-år enligt mina öron och jag hade därmed med Kroatien ganska högt upp det året.

 11. Micke

  @Adri, där är vi nog lite olika känns det som. Jag tycker det är roligare när jag hittar något som få andra gör 🙂 Har alltid varit så att jag och någon polare samlats runt nån grupp eller artist. Sen om andra inte gillade det gjorde det jag bara än mer intressant 🙂

 12. Adri

  Johan: Ok. Two for two hittills. Min spaning kanske fungerar. Gillade man Kroatien – 13 så gillar man detta! 🙂

  Micke: Absolut. Men det finns en skillnad där. Det är roligt att hitta musik som få upptäckt 🙂 Men det som gäller här är att jag vill inte sticka ut på så sätt att man är negativ. Jag är gärna positiv mot de generellt ganska illa omtyckta (som San Marino i år), men man vill ju inte gå miste om nåt. Så om denna går till final så vill jag åtminstone förstå varför.

  För i nuläget hör jag bara några mediokra män framföra nåt tråkigt som försöker bli stort men som bara är platt.

 13. Schlagerpinglan

  @Adri, Även jag gillade “Mižerja”, men än så länge så håller jag “For You”, som känns som något med lite fler “lager”, betydligt högre. 🙂

 14. Mikaela

  Första lyssningen (på låg nivå för att inte väcka sovande familj) gav inget stort intryck. Fint men tråkigt. Ska ge den flera chanser. Poäng till Georgien för att alltid skicka olika musikstilar, bland annat mitt all time favorite Eurovisionbidrag någonsin – 2016 års Midnight Gold!

 15. Micke

  @Adri en grej vi pratat om många gånger. Skillnaden ESC och MF. Här har du ett jättebra exempel på den stora skillnaden för mig som gör att jag älskar ESC och somnar av bara tanken på MF. Nu har jag ju lagt ned MF så detta går givetvis efter tiden då jag var med 2012 och tillbaka. Men du kan gärna tänka även på hur det är idag. Grejen jag älskar med ESC är blandningen på musikstilar, utbytet mellan länderna så att säga.

  Jag har inte räknat så jag har inte direkt svar men fundera över hur många olika stilar det är på dessa 43 bidrag i ESC. Det tar lite tid att notera alla eller hur? 🙂 Överför samma tankesätt till de 32 bidragen i MF. Det tar inte lika lång tid va? 🙂 Hinner man ens börja räkna innan man är klar? 🙂

  Detta var inte skrivet för att vara kritik mot MF utan tvärtom för att hylla ESC och mångfalden i den.

 16. Adri

  Micke: 28* bidrag i MF. Sen är det väl klart att 43 låtar från kontinentens alla hörn bidrar till större genrespridning? 🙂 Men jag förstår din poäng.

  Jag tycker det är kul när saker sticker ut. Men jag är inte säker på att jag tycker det här sticker ut. Det enda jag tycker sticker ut rejält är språket, och med tanke på att språket i fråga är georgiska så är det knappt ens positivt. Hoppas ingen tar illa upp, men det är ju inte ett jättefint språk direkt.

  Jag ger låten det här: 2.12 och framåt – helt godkänt. Men jag gillar fortfarande inte rösterna eller grundlåten. Den verkar inte veta var den ska. T.o.m Makedoniens ”3-in-1”-låt är mer harmonisk och smidig än denna. Denna är himla rörig.

 17. Daniela

  I love it!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se