Georgien På nyårsaftonen överraskade TV-bolaget GPB med att avslöja det internval de gjort inför Eurovision Song Contest 2018. Det blir sjumanna-gruppen Iriao som kommer att representera Georgien i maj 2018.

De sju Iriao-medlemmarna:

David Malazonia (kompositör, arrangör och ledare) George Abashidze (sång)
Nugzar Kavtaradze (georgiska folkinstrument) Mikheil Javakhishvili (sång)
Levan Abshilava (trummor, slagverk) Bidzina Murgulia (sång)
Shalva Gelekva (bas)

Georgiens internvalda ESC 2018-artister:

Iriao (vid Borneo Jazz Festival i Malaysia 2014)

Etno-jazz-bandet Iriao bildades 2013 i landets huvudstad Tbilisi och deras musik beskrivs som en unik blandning av jazz och folkmusik. Ytterligare information om landets ESC 2018-bidrag kommer vid ett senare tillfälle. (Källor: esctoday.com, 1tv.ge och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Min första reaktion här är kanske inte helt positiv då Georgien bjuder på internvald jazz (gissningsvis) i stället för en efterlängtad, nationell uttagning. Den första känslan är dock inte alltid den som går segrande ur det hela så jag hoppas att det visar sig att GPB gjort ett bra val. Deras internval brukar ju historiskt sett bli ganska minnesvärda och än finns ju chansen att bidraget kan väljas ut genom någon form av uttagning. Om inget annat så ska det bli intressant att se hur de tacklar max-sex-artister-på-scen-regeln. 😀

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Georgien i ESC 2018“.

Relaterad information: Georgiens Iriao är de sjunde internvalda artisterna som presenterats inför Eurovision Song Contest 2018. De övriga är:

Jessica Mauboy (Australien)
Cesár Sampson (Österrike)
Waylon (Nederländerna)
AISEL (Azerbajdzjan)
Saara Aalto (Finland)
Laura Groeseneken (Sennek) (Belgien)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2018: Iriao representerar Georgien 2018!”

 1. Micke

  Har inte en susning om jag kommer att tycka om eller tycka illa om det här Men utan att veta ett skit blir jag ändå jädrigt glad över det här. Så jädra kul när länderna vågar gå utanför de strikta ramarna. Det är detta som är ESC och det är därför jag älskar hela skiten 🙂 Ska bli så jädra kul att se och höra vad de kommer att dyka upp med. Blir det succe är det ju kanon och om det blir skit har de ju ändå bjudit på något annorlunda utan tvångströja a la MF. Tack Georgien

 2. Johan

  Kör en copy paste på Micke här! Svinkul met etnoinslag 🙂 Är för övrigt väldigt glad att se att ett flertal länder redan nu bestämt att deras bidrag ska representeras på inhemskt språk. Mer mångfald i tävlingen 🙂

 3. Adri

  Jag tänker, as usual, ge bidraget en chans. Såklart 🙂 Jag vet bättre än att helt döma ut på förhand!

  MEN… jag får genast vibbar från deras ”musik-röra” från 2014. Och den är det nog ingen som minns med glädje.

  Nu försöker de uppenbarligen sticka ut igen, so far so good! Men oj vad jag hoppas de lyckas bättre än vad de gjorde 2014. För som sagt, den låten stack ut in all the wrong ways.

 4. Adri

  Wow… efter att ha kikat runt på youtube och diverse sidor så måste jag säga att jag är OTROLIGT otaggad på att höra vad Georgien har att erbjuda ESC 2018.

  Det var inte mycket som lät ens lite bra. Uselt alltihop.

  Att sticka ut är en grej, men man kan absolut sticka ut negativt också (Finland 2015 anyone?) och jag ser redan potential för det här.

  Jag kommer fortfarande ge låten en chans, men ser redan nu knappt någon möjlighet för den att komma högt upp på mina listor.

  Just nu ska jag bara försöka glömma bort hemskheterna jag precis utsatte mina stackars öron för. Hittills skulle jag säga att det värsta audiella jag fått ta del av på sistone var att spendera tid med syrrans dotter med kolik, men efter dessa videos hade jag mer än gärna lyssnat på det hemska, hemska, hemska skrik i hörlurar i timmar. Och det säger en del.

  Aja, lycka till Georgien. Ni lär behöva det, i alla fall för min del! 🙂

 5. Micke

  @Adri försöker tänka på det bästa för dina “stackars öron” Om de nu blivit så utsatta för hemskheter vid två tillfällen bespara dem då obehaget en tredje gång genom att vägra lyssna på Rolf Roosalu i Estlands uttagning. Du vet vad de säger “tredje gången gillt”. Det kan vara slutet för dina “stackars öron”. 🙂

 6. Adri

  Micke: Jag är inte ett fan av Rolf’s bidrag. Låååångt ifrån. Han är ju botten fem i Estland. Men nog tusan väljer jag det framför en del andra i Estland (vilket än en gång påtalar vilket svagt startfält som väntar i Estland… men det har vi väl redan etablerat? 🙂 )

  Men jag måste nog säga att Iriao låter värre. Absolut. Det jag hört HITTILLS. Men än en gång, vem vet? De kanske blåser mig rakt ut ur vattnet med en riktig BANG-låt! Den lilla lilla chans finns! 🙂 It ain’t over, till it’s over.

 7. Micke

  Ingenting är omöjligt Adri, det omöjliga tar bara längre tid. Att de vågar är det primära för min del. Hellre några försök med bara få bra resultat än inga alls.

  Det jag dock just nu ser fram mot mest är att höra åsikter om Rumäniens startfält. Där finns ett bidrag jag grymt tagit till mig. Den ligger just nu topp tre för mig tillsammans med Albaniens vinnarbidrag och Estlands “Laura”. Ska bli grymt kul att som någon här på bloggen kan ha den på topp 10 i Rumänien. Tvivlar men ingenting är ju omöjligt som sagt 🙂 Jag gillar den skarpt och det är ju ändå det viktigaste 🙂

 8. Schlagerpinglan

  Roligt att se att många är så pass positiva inför Georgiens val. Även jag ser fram emot att vi mycket väl kan få ett etno-bidrag i ESC 2018, men det är just den där “lilla” deltaljen att det skulle kunna luta åt jazz-hållet som gör mig lite orolig. Men, men… alla musikgenrer har ju visats sig kunna vara njutbara, bara de framförs på rätt sätt så det kan mycket väl bli riktigt bra.

  @Micke, Vad gäller Rolf Roosalu i Estlands uttagning så förstår jag inte riktigt din hang-up. Själv uppfattade jag det som ett ganska anonymt, men lite halvsvängigt, bidrag utan något som fastnade men eftersom det är ett av de bidrag det skrivits mest om här så har jag lyssnat lite extra på det. Alltid intressant med bidrag man inte riktigt förstår varför andra gillar/tycker mindre om. Det är ingen ny personlig favorit, där står fortfarande Stig Rästa i en klass för sig, men p.g.a. omständigheterna ett av bidragen jag ser fram emot mest. 😛

 9. Adri

  @Micke: Jag har faktiskt inte haft tid att lyssna igenom hela Rumäniens startfält. Alldeles för många låtar. Jag har hört Mihai’s ”Heaven”, och den vill jag inte veta av igen.

  Vilken är din favorit där? Kan ju ge den låten en extra lyssning! 🙂

  Sen apropå stt våga och så, så är det såklart positivt 🙂 Men det kan ju alltid ”backfire” också. Vitryssland 2017 och Georgien 2016 är exempel på när låtar stuckit ut på ett bra sätt, medan Georgien 2014 och Finland 2015 är exempel på när det faktiskt inte var ett vidare bra beslut. Det måste finnas något där som låter vettigt. Det behöver inte låta bra per se, men någonting måste vara rätt iaf! En bra låt, en bra atmosfär, underhållande, bra röst. Nåt rätt måste göras iaf! 🙂

 10. Anton

  @Adri
  Tala för dig själv, jag gillar Georgiens låt från 2014. Hatade den länge, men den växte för varje lyssning och nu är den det enda georgiska bidraget bortsett från 2010 som jag lyssnar på då och då!
  Dock placerar jag den i min “varför gillar jag det här, det är ju jättekonstigt???”-kategori haha!

 11. Micke

  @Pinglan en fråga till dig om Rumäniens uttagning. Kommer du att lägga ut något mer om denna den närmaste tiden? Kanske inte så lätt att svara på men vet du så får du gärna berätta så jag vet hur jag ska svara på Adris fråga 🙂

  När det sedan gäller Rolf Roosalu så är det verkligen inget mellanbidrag för mig pinglan. Den har egentligen allt som jag tycker illa om. En ytterligare grej är att man anar sig till “tillagningen” av den. Detta är min tanke nu så ingen här tror att jag direkt anklagar den. Alltså för mig känns det som att låtskrivarna lagt pussel genom att delar från många gamla låtar. Sedan har de granskat varje del de lagt in och justerat lite så att ingen ska anklaga det för plagiat. Ett litet knep och knåp med andra ord 🙂 Ungefär som det känns när man hör “La de swinge”. Många gamla låtar i den 🙂

  “Kampen” mellan Adri och Anton när det gäller Georgien 2014. Har jag nån bestämd sida? Nope. När jag först hörde den tyckte jag det var bland det sämsta jag hört. Ju närmre det närmade sig det hela växte den dock och plötsligt tyckte jag den var ganska kul. Tröttnade dock snabbt och idag är den varken eller för mig.

  Oavsett vilket jädrigt kul att de försöker utanför ramarna

 12. Adri

  Apropå Georgien 2014 så tycker jag faktiskt inte den är så värdelös (längre…). Men oavsett ens personliga åsikt så var det ur tävlingssynpunkt en dålig idé att skicka dem för de hamnade ju på sista plats i sin semi och näst sist overall. Idag är jag väl som Micke mest bara nånstans i mitten, ena dagen kanske mer positiv och den andra dagen mer neagativ (även om jag inte direkt hör den dagligen).

  Men Georgien ska få credd för de ofta väljer att sticka ut. Det verkar vara vartannat år något utflippat. 2012, 2014, 2016 och 2018 är ju alla låtar man inte direkt hör on the daily. Sen kanske det inte låter vidare bra för alla, eller ens en del. Men de försöker i alla fall.

  Det är därför jag har blandade känslor för det här. Det är ju kul med nytt, men jag vill ju kunna lyssna på det utan att behöva lida. 2016 lyckades de bra med det. 2012? Inte lika. Jag hoppas 2018 blir mer 2016 än 2012 isf 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, I nästa vecka ska jag vara klar med (och lägga ut) mina provisoriska topp-tio-listor i Estland, Lettland och Rumänien så man har utgångsmaterial att jämföra med när uttagningarna senare kommer igång på allvar. Så det blir ett Rumänien-inlägg relativt snart men knappast denna vecka, om ingen sensationell nyhet dyker upp ang. deras uttagning vill säga. 🙂

 14. Micke

  Tack för din info pinglan. Då hoppas jag att du inte tar illa upp Adri om jag väntar med att berätta vilken som är min favvis i Rumänien. Är assäker på att ytterst få om ens någon kommer att ha den på sin topp 10 men jag vill vänta och se så jag inte styr någon åt någotdera håll 🙂 När jag lyssnade igenom de 60 bidragen i Rumänien tog jag en minut av varje. Noterade skapliga låtar. Fick ihop 21 stycken och sedan tänkte jag lyssna på dem i hela versioner. De övriga 39 tänkte jag lägga åt sidan men av en ren slump smög det in sig ett bidrag 22 i dessa jag skulle lyssna vidare på. Råkade helt enkelt trycka på fel låt och den jag då av misstag lyssnade på var plötsligt skaplig. Nu när jag lyssnat flera gånger på dessa är den inte bara skaplig längre utan min klara numero uno i Rumänien. Ibland har man tur 🙂 Mysig jädra låt

 15. johanna

  Alltså jag ÄLSKAR Georgien i Esc. Och ännu mer när de går utanför ramarna som 2014 och 2016 som i den ordningen är Georgiens två bästa bidrag i Esc. (Förra året rankade jag de dock näst sist, det var det tråkigaste bidraget ever)

  Med detta sagt hoppas jag nu på att “weird Georgia” är tillbaka. Kommer garanterat vara ett av årets mest intressanta bidrag i vilket fall!

 16. Gunnar

  Hu, så mycket falsksång i många låtar semifinalen. Och så härligt att höra Georgiens bidrag, ett gäng som verkligen kan sjunga och med en melodi som verkligen hade kvaliteter för “finsmakare”. Säkert helt fel forum för en sådan låt, men jättekul att man vågade chansa och bjuda på inhemsk kvalitet!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se