GreklandEfter att endast ett av de bidrag som var aktuella för Greklands nationella final lyckats att uppfylla alla på förhand ställda krav så meddelade TV-bolaget ERT den 16:e februari att Yianna Terzi kommer att få representera landet i Eurovision Song Contest 2018.

Yiannas tävlingsbidrag “Oneiro Mou” presenterades i form av den officiella text-videon medan musikvideon inte dök upp förrän en tid senare, se båda versionerna nedan.

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Oneiro Mou”, Yianna Terzi
Länkar: officiell musikvideoofficiell text-video
Låtskrivare: Aris Kalimeris, Michalis Papathanasiou, Dimitris Stamatiou, Gianna Terzi

Schlagerpinglan: Detta är vad jag kallar en bra musikvideo, för även om jag inte förstår så många ord av själva låten så sker det ett samspel mellan musiken och det visuella som gör att jag trots allt “förstår” men framför allt fångas av det som utspelas och mitt intresse hålls kvar genom hela videon. Att jag sedan gillar själva låten, som har en etno-dramatik som verkligen tilltalar mig, gör ju inte saken sämre. 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Grekland i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Officiell video till Greklands “Oneiro Mou” (Yianna Terzi)”

 1. Adri

  Detta är en låt jag inte alls förstår hypen kring. Den är runt plats 35 för mig, men tror nog den får en plats i topp 15.

  För mig låter låten som ett lååångt intro, men det kommer aldrig en riktig refräng. + och det här vet jag inte om någon kan relatera till men jag tycker den låter konstig för det låter som att hon sjunger under vatten. Eller som att jag är under vatten och låten spelas över ytan.

  Ingen aning om det var förklarande. Men jag kan inte skriva bättre.

 2. Alex

  Grekland med Cypern inom min topp 7! Älskar språket, musiken, rösten på nåda artister. Love it!

 3. Micke

  @Adri, ta nu inte detta fel bara 🙂 Jag undrar lite över din smak om mina toppar. Jag har fem bidrag som jag tycker är mycket bra (sex om Albaniens kommande klippning av sitt bidrag innebär bort med första minuten) men när jag tänker på det du skrivit så vet jag inte om du gillar en enda av dessa 🙂 Jo min nykomling gillar du men de övriga fyra? Vet att du åtminstone inte gillar två av dem.

  1. Nederländerna (9/10) = Mycket bra
  2. Italien (9/10)
  3. Serbien (9/10)
  4. Makedonien (9/10)
  5. Grekland (9/10)

 4. Mikaela

  @Micke Kul att någon mer gillar Makedonien! Min nr 3.

  Och jag älskar också Grekland. Hoppas de får till samma mystik på scen.
  @ Adri Det är just det som är det häftiga!

 5. Adri

  Micke: Kort svarat (sitter på en föreläsning… jag är en himla dålig student) så gillar jag tre av dessa 🙂

  • Makedonien är dock en klass för sig. Jag gillar variationen mellan genres för det låter trots det ändå inte rörigt tycker jag! Den sköter att kunna låta reggae, poprock, EDM för den har bra övergångar! 🙂

  • Italien gillar jag! Texten berör. Den är just nu typ på 10e plats om jag minns rätt. Någonstans där omkring i alla fall. Tycker det är tradigt att denna låt som är mycket bättre än fjolårets inte alls hypas upp lika mycket. Enda problemet är deras liveupptrdande i San Remo. Det var tråkigt + mannen som sjunger titeln (den som jag tycker ser yngre ut, men som nog är äldre) sjunger titeln så himla aggressivt i liveversionen. Det funkar inte alls tycker jag.

  • Serbien är på plats 16-18 någonstans och därmed också bra! Men tyvärr ser jag en del förlorad potential då det är så himla lång del av låten då inget händer. Men när saker händer i låten så gillar jag den verkligen!

  De andra två är några snäpp under, men skulle inre säga att jag ogillar dem!

  Nederländernas låt växer! Det gör dock inte Waylon. Han är omedvetet komisk.

  Grekland är som sagt en bra ”demo” typ. Refrängen är för platt så den går så himla obemärkt förbi. Hade det vart lite mer ”OUMPH” (alltså mer power och djup, inte sojaproteiner oumph) i refrängen hade den säkert hoppat upp tio placeringar!

  Hmm det blev trots allt inte så kort som jag tänkt mig! 🙂 Men det var ett svar iaf! 🙂

 6. Mikaela

  @Adri “sojaproteiner oumph”

 7. Mikaela

  Öh, skulle vara en skrattande gubbe bredvid

 8. Micke

  @Mikaela, tror att en hel del kan gå miste om både Makedonien och Bulgarien för det krävs en hel del lyssningar hos dem

 9. Adri

  Mikaela: Jag tror inte att någon skulle missförstå, men jag ser det alltid som en fördel att vara extra tydlig än extra otydlig hehe 🙂

 10. Adri

  Och så var Georgiens låt ute. Det positiva först: den var bättre än vad jag väntade mig.

  Det negativa: Den är extreeemt rörig. Makedonien som täcker in tre (minst) genrer i sin låt har en betydligt mer fungerande enhet än Georgien. Samma känslor väcks nu som 2013 vad gällde Kroatien. Jag avskydde den. Jag ser denna som möjligtvis lite bättre. Men lika bra att call it från början, denna kommer hamna lååångt ner på min lista.

  Men dock så blev en sak bekräftad i alla fall: Alexander Rybak och Norge får min sistaplats!

  För sämst är den inte. Men botten fem? Mer eller mindre garanterad!

 11. Daniela

  Greklands bidrag påminner om myten om Orpheus och Persephone och jag tolkar den som en hyllning till den rika kulturella musikala traditionen grekerna har och som med all rätt gör dem så stolta. Jag blev innerligen glad när jag tittade på videon och lyssnade på denna vackra sång! Jag hoppas verkligen att fler länder kommer att söka sig till sådana inspirationskällor för det är då det blir så bra. Det gäller även Georgien och Makedonien i år. Italien och Frankrike har också valt att gå i linje med deras unika musikala uttryckssätt. Det är sådana bidrag som får mig att fortfarande vilja att följa ESC, det var därför Portugal vann förra året liksom Jamala föra föra året. Vi får väl hoppas på det bästa i år med! 🙂

 12. Daniela

  Och en sak till jag vill tillägga: det är så det blir när svenska låtskribenter inte lägger sig i i andra länders musikaliska skapande. De får hålla sig till sitt och låta de länderna att komma med det de har bäst, d.v.s deras egna musikaliska och kulturella traditioner.Jag vill ialla fall inte ha en uniformiserande stil på bekostnad av det som är äkta och bra.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se