AlbanienEfter att Eugent Bushpepa vunnit den nationella uttagningen “Festivali i Këngës 56” den 23:e december och fått äran att representera Albanien och TV-bolaget RTSH i Eurovision Song Contest 2018 med låten “Mall” så presenterades det för en tid sedan en förkortad Eurovision-version av låten.

Nu har det albanska ESC-bidraget även fått en ny officiell musikvideo vilken ni ser här nedan tillsammans med länkar till olika (både live- och studio-) versioner av låten:

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Mall”, Eugent Bushpepa
Länkar: officiell videovideo: Eurovision-version
final-framträdandevideo: originalversion
Låtskrivare: Eugent Bushpepa

Schlagerpinglan: När den nya Eurovision-versionen av Albaniens ESC 2018-bidrag presenterades för en tid sedan så resulterade det i ett rejält skutt uppåt för “Mall” på min topp-43-lista då den landade strax under mina personliga favoriter. Det enda jag tyckte var lite negativt var just att de återanvände preview-videon men det ansåg jag inte vara någon större katastrof, med tanke på hur bra själva slutversionen blev. 😀

Nu när de åtgärdat även den lilla detaljen, på ett utomordentligt sätt med ovanstående känslostarka svart-vita video, så känner jag att de så här långt gjort allt de kunnat för att presentera sitt bidrag från dess bästa sida. Därför tycker jag att det känns lite trist att de enligt oddsen verkar vara så långt ifrån en finalplats. Nåja, Eugent har ju fortfarande chansen att imponera på ESC-publiken vid ett flertal förfester samt den avgörande första semifinalen så än kan allting hända. 😀

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Albanien i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ny officiell video till Albaniens “Mall” (Eugent Bushpepa)”

 1. Micke

  @Pinglan, frågan är om vi någonsin haft så totalt olika uppfattning som vi nu har om Albaniens bidrag. Den gamla kontra den nya versionen. Jag har sagt det förut och står benhårt fast. Allt de hade behövt göra var att ta bort de 57 första sekunderna i den gamla versionen och sedan bara putsat till resten. I mina ögon gjorde brukade de tyvärr istället våld mot det som egentligen var så bra och hade varit (9/10) i “min kortade version”.

  Inte nog med att de behöll de första 57 sekunderna som var det svaga i bidraget, man försämrade dessutom dessa som i slutversionen blev 54 sekunder. Så vad försämrades? Var gjorde de av själen i den minuten. Vart tog instrumenten vägen och framförallt varför viskar sångaren? Har han fått en halsinfektion eller vadå?

  Men det värsta av allt kommer därefter. I originalet efter 57 sek och i slutversionen efter 54 sek. Vad tusan hände där? Det är ju där originalet kommer igång. Det är ju där allt skulle börja. Men istället i slutversionen kommer 15 sekunder av något av det tunnaste jag hört. Refrängen däremot matchar nästan originalet så där har jag inget direkt att klanka på. Sen saknar jag givetvis även “oh-oh-oh-oh-oh-ho” efter 2.16 men visst de måste ju klippa även om det är tråkigt.

  Nej, själen har de tappat, gitarrerna har de tappat, trycket har de tappat, ja tyvärr det mesta. Det som en gång var mycket bra för mig (9/10) är numera bara bra (7/10)

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Just detta bidrag är nog speciellt vad gäller våra åsikter om dem och hur de lyckats att förändra det från att först passa en av oss till att sedan gå helt motsatta håll. 🙂 Visst gillade jag originalet, men det fanns något där som jag inte riktigt kunde sätta fingret på (och fortfarande inte kan) som gjorde det till ett alltför “trött” (i brist på bättre ord) bidrag som inte helt lyckades att hålla mig intresserad hela vägen. Den nya versionen tycker jag däremot riktigt bra om då det travar på riktigt fint, fokuserar på de vackra melodislingorna och känns mer som ett komplett bidrag. Synd att vi inte tycker lika här men framför allt så tycker jag att det är lite illavarslande att oddsen är som de är för detta är ett bidrag som jag gärna har vidare till final.

 3. Adri

  Jag tycker likt Micke att låten blev sämre. Dock väldigt marginellt så den förlorade inte nämnvärt. Istället irriterades jag också av att de återanvände preview-videon.

  Så jag är istället himla glad att låten fått en ordentlig video 🙂 Även om den inte direkt är nåt minnesvärt. (Bästa musikvideon för året är ju Azerbajdzjans tycker jag nog 🙂 )

 4. Daniela

  Jag gillar Albaniens bidrag i år! Det framkallar en mycket positiv känsla hos mig inte minst på grund av att artisten sjunger på albanska, ett språk som är väldigt gammalt och som låter väldigt intressant! jag gillar videon också och jag håller tummarna för en finalplats för Albanien i år!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se