ESC 2018 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2018, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Portugal. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Australien i Eurovision Song Contest:

Australien
Land: Australien deltagit 3 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: SBS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2015 Guy Sebastian kom 5:a av 27 i finalen med “Tonight Again

Australiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2017: Don’t Come Easy“, Isaiah (Internval) 9:a i finalen
2016: Sound Of Silence“, Dami Im (Internval) 2:a i finalen
2015: Tonight Again“, Guy Sebastian (Internval) 5:a i finalen

Australien i Eurovision Song Contest 2018:


Australiens ESC-2018-bidrag: “We Got Love”, Jessica Mauboy

Lyssna på Australiens Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: We Got Love officiell musik-videotext
Fler tolkningar: live i Londonlive i Tel Avivlive i Amsterdam
Låtskrivare: Anthony Egizii (t&m), David Musumeci (t&m), Jessica Mauboy (t)
Startnummer: nr 9 i Semifinal 2 (10:e maj)
Specialfall: Trots att EBU från början meddelat att Australiens deltagande i ESC 2015 var en engångshändelse p.g.a. jubileumet så är det nu fjärde året i rad som landet är med i tävlingen. De måste dock kvala in genom en av semifinalerna och om de skulle vinna så får de inte arrangera ESC 2019 i Australien utan måste samarbeta med något annat TV-bolag i Europa.
Uttagning: Den 11:e december avslöjade SBS att det blir Jessica Mauboy, känd bl.a. från mellanakten i ESC 2014, som får representera Australien i ESC 2018. Hennes tävlingsbidrag presenterades den 8:e mars i form av den officiella videon. Läs mer om internvalet här: “Jessica Mauboy för Australien 2018!” – “Australiens Eurovision-bidrag 2018
Artist: Jessica Mauboy jessicamauboy.com.auyoutubetwitterinstagramfacebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Profile Video (av eurovision.tv)
Interview with Jessica Mauboy from Australia (av eurovision.tv)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av ESCunited)
“London Eurovision Party 2018”-intervju (av wiwibloggs.com)
“Israel Calling 2018”-intervju (av esckaz.com)
“Eurovision In Concert 2018”-intervju (av wiwibloggs.com)
Snabbpresentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
Escxtras Review-text
(inkl. teamets betyg)
Wiwibloggs Review-video
(inkl. teamets betyg)
Odds (2018-04-28): Vidare till final (plats 2 av 18) & topp-5 (plats 4) av de 43


Åsikter och spekulationer om Australiens bidrag och chanser i Eurovision 2018:

Schlagerpinglan tycker: Till final AustralienAustralienAustralienAustralienAustralien Betyg: 4+ / 5
( – – – )
Schlagerpinglan tror: Till final
( – – – )

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Inför ESC 2018: Australien – “We Got Love” – Jessica Mauboy”

 1. En polack

  INFÖR EUROVISION 2018 – AUSTRALIEN:

  Den här låten har ganska mycket dold kvalité; “We Got Love” har dynamik, pengar, vokalisk styrka och Jessica sjunger med glädje. Den låter väldigt mycket som Australiens senaste Junior ESC-bidrag. Det har ju gått ganska bra för dem där och det här är en av årets pop-smällar. Dock måste jag säga att det är fortfarande inga fyrverkerier; Jessica har fått en låt där hon kan visa hela sitt sång-register och låten är för mycket sång och har för lite pikar och originalitet.
  Men samtidigt så håller Australien på att bygga en ESC-resa och det här kommer vara en av de största plantorna när vi väl ser allt i Lissabon väldigt snart. Australien är en av de länder som har väldigt mycket förväntan och önskan när de väl kliver in i leken och därför känns låten kanske lite för “inom ramen” och välkammad. Med den här låten visar dem England hur enkelt det kan vara med att skicka övertygande och kraftfull popmusik om man bara ger det ett försök 🙂

  BETYG: 6/10

 2. Adri

  Låten är min niondeplats, men tyvärr på väg ner. Men den är ju bra. Den är enkel, men inte fantasilös och tråkig. Jessica vet vad hon sysslar med. Medryckande, snygg produktion. Jag önskar att låten var lite tydligare, för i nuläget så är inte hooken så otroligt tydlig faktiskt 🙂 Men alltså, jag ska inte klaga. För låten är ju bra. Om än lite otydlig.

  Jag vet inte alls hur det kommer gå för denna låt. Jag tror den kan komma typ 7-8 i finalen. Låter det rimligt? 🙂 Jag tror nämligen oddsen överskattar den lite.

  Australiens bästa genom tiderna:

  – Extremt överlägsen är… “Tonight again” med Guy Sebastian från 2015 🙂 Så glad, modernt 70-tal. Souligt, färgglatt 🙂

 3. Adri

  Råkade skicka i förväg 🙂

  Australiens sämsta genom tiderna:

  – 2017 års “Don’t come easy” med Isaiah. Dålig röst, oklar låt… nae… inget för mig. Jag förstår tittarnas diss mot denna låt.

 4. Micke

  Adri såg din kommentar om Armenien men tar det här. Etniskt gillar jag definitivt men jag är inte riktigt med dig där om det och Armenien. När jag är ledsen vi är inte alls överens om Armenien. Aldrig något bra men iofs sällan något direkt dåligt heller. Jo iofs den jag tog upp som sämsta.

  Sen det där du nästan ber om ursäkt för. Det att du ger svar på andras mer än på bidragen. Skojar du med mig? Det är väl det som är A och O med bloggar att man ger reaktioner emellan varandra.

  Jag hoppar över Ryssland så länge med kommentarer för det är det enda av de 43 länderna där jag inte riktigt har någon fast åsikt än. Går därför till Australien och det blir inte helt olikt Armeniens.

  Diskussionen om Australien hör hemma i ESC eller ej lämnar jag helt. Nu är de med och då måste ju utgå från det. Jag är en stor älskare av resor. Jag bor i Sverige och stundtals i Österrike. Jag är ofta på Irland som jag älskar i allt, i synnerhet musik förutom när det gäller ESC. Men i mina drömmar finns det ett resmål som slår allt annat och det är Australien. En dag kommer min dröm att uppfyllas 

  När det gäller ESC har det dock tyvärr varit något helt annat än ett drömland. Det som lockar mig med detta land är mångfalden. Du kan få egentligen vad som helst i detta land. När det gäller ESC har det dock visat sig varit totalt tvärtom. Jag vet faktiskt inget land som är så förutsägbart här. Man vet vad man får. Inte ens om jag hade tyckt om det jag får hade jag varit nöjd med det för jag vill inte ha samma sak varje år.

  Att sedan få mantrat “cause we got love”, “cause we got love”, “cause we got love”, inbankat i huvudet samtidigt som det är den största bristvaran i världen gör inte bidraget mer trovärdigt. Barn far illa i världen på grund av människor som inte fattat att de är den största gåvan till mänskligheten. Kvinnor far illa i världen på grund av att vissa avskum till män inte förstår att kvinnan är det bästa vi män fått i den här världen. Hon är inte bara ett fantastiskt komplement, hon är numero uno helt utan konkurrens. Samtidigt blöder världen på grund av världens ledande individers ärthjärnor. Ordet empati är snart utrotat. Men vad gör väl det nu när Australien hävdar att “we got love”, “we got love”, “we got love”,.

  Ursäkta pinglan det blev lite väl mycket där för mig ett tag. Kommer inte att upprepas. Det starka med bidraget är sångerskan. Har inte hört henne live än men jag skulle bli chockad om hon inte kommer att prestera. Grymt bra röst. Själva låten då? Nja som sagt det är samma mall som Australien tar ifrån varje år i ESC. Absolut inte dåligt men oj så jag önskar de överraskar oss 2019 med att gå utanför sin mall. Framförallt att de börjar tro på sig själva och skapar bidrag själva och inte utifrån vad de tror Europa vill ha till ESC.

  Bästa, sämsta bidragen och största glädjespridaren? Det finns ju tyvärr inget på något plan. Tråkigt svar men så är det tyvärr.

  LYCKA TILL INFÖR 2019 AUSTRALIEN

 5. Micke

  @Pinglan, vill be om ursäkt för några saker jag dryftade i mitt inlägg här om bidraget från Australien. Vissa saker jag tog upp har ingenting med vare sig tävlingen eller din blogg att göra. Det hände en sak på jobbet på natten innan som satt kvar i skallen på mig och som tyvärr fick utlopp här. Du får mer än gärna plocka bort det. Grymt dåligt av mig då detta är DIN blogg och då ska jag hålla mig ifrån sånt. Ber om ursäkt Pinglan.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan givetvis ta bort det om du vill, men själv ser jag ingen anledning till det. Visst svävar det ut lite men samtidigt är det väl egentligen en berättigad reflektion? Allt beror ju på hur man ser på det och om man är på en plats i livet/världen där man hela tiden blir påmind om människors grymhet så kan texten i Australiens bidrag klinga ganska falskt, det är knappast en underdift. Själv är jag så pass lyckligt lottad (ta i trä) att jag blir upplyft av låten och köper den rakt av. (Mer om det när jag skriver om bidraget, vilket lämpligtvis blir i dag då jag redan börjat.) Båda sätten att närma sig bidraget måste ju ses som “rätt” och inget att be om ursäkt för, enligt mig i alla fall. 🙂

 7. Micke

  @Pinglan, huvudsaken är att du tar min ursäkt. Sen får du göra vad du vill med det jag skrev 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Självklart. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se