ESC 2018 Schlagerpinglan: I morgon kväll är det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 och precis som inför den första semifinalen (vars resultat ni hittar här) så inleder jag uppladdningen genom att presentera min uppdaterade topp-18-lista för semifinalen.

(Inom parentes är placeringen på mina personliga topplistor den 10:e april, en månad före semifinalen, samt den 14:e mars, just efter att alla bidragen presenterats.)

Schlagerpinglans topp-18-lista: ESC 2018: Semifinal 2:

Australien 1 (1.) (1.) Australien:
“We Got Love”
Polen 11. (8.) (7.) Polen:
“Light Me Up”
Ukraina 2. (2.) (2.) Ukraina:
“Under The Ladder”
Sverige 12. (10.) (10.) Sverige:
“Dance You Off”
Moldavien 3. (3.) (3.) Moldavien:
“My Lucky Day”
Slovenien 13. (16.) (16.) Slovenien:
“Hvala, ne!”
Danmark 4. (4.) (4.) Danmark:
“Higher Ground”
Norge 14. (13.) (12.) Norge:
“That’s How You Write A Song”
Georgien 5. (5.) (5.) Georgien:
“For You”
Lettland 15. (14.) (15.) Lettland:
“Funny Girl”
Nederländerna 6. (6.) (6.) Nederländerna:
“Outlaw In ‘Em”
Ryssland 16. (15.) (13.) Ryssland:
“I Won’t Break”
Montenegro 7. (12.) (14.) Montenegro:
“Inje”
Rumänien 17. (17.) (17.) Rumänien:
“Goodbye”
Malta 8. (9.) (9.) Malta:
“Taboo”
SanMarino 18. (18.) (18.) San Marino:
“Who we are”
Ungern 9. (11.) (11.) Ungern:
“Viszlát nyár”
Serbien 10. (7.) (8.) Serbien:
“Nova deca”

Schlagerpinglan: Till skillnad från den första semifinalen (där jag inför showen endast hade tre av mina sju favoriter som jag kände att jag absolut vill ha vidare) så har jag hela sex bidrag i denna semifinal som jag bara “måste” ha vidare för att jag inte ska bli rejält besviken. Jag är m.a.o. redan nu beredd på att det kan bli en rejält känslofylld kväll men jag vägrar att ta ut någon besvikelse i förväg och behåller hoppet om den “perfekta” semifinalen så länge det bara går. 😀 Vilka tio jag egentligen tror tar sig vidare sparar jag dock till i morgon. På återseende. 😀

(Jag får väl tillägga att jag, precis som i fallet med Finland i den första semifinalen, håller en liten tumme för att Sverige ska ta sig vidare. “Dance You Off” må inte kvala in bland mina tio favoritlåtar men jag kommer likväl att reagera med glädje när/om Sverige läses upp som en av finalisterna i morgon.)

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2018 – Schlagerpinglans Semifinal 2-favoriter”

 1. Daniel

  Min ranking till slut:

  1. Ukraina
  2. Sverige
  3. Australien
  4. Norge
  5. Polen
  6. Lettland
  7. Moldavien
  8. Ungern
  9. Serbien
  10 Nederländerna
  11. Danmark
  12.Georgien
  13. Ryssland
  14. San Marino
  15. Slovenien
  16. Montenegro
  17. Rumänien
  18. Malta

 2. Micke

  @Pinglan, se där vi har åtta gemensamma på våra topp 10 listor 🙂 Synd bara att du stavat fel på de andra två. De stavas inte Australien och Malta. Rätt stavning är Rumänien och Lettland. Det är inte alltid så lätt med stavningen men du lär dig nog 🙂

 3. Josef

  Min lista som jag tror det går inför semifinal 2! (Jag hade endast 7 rätt på första semin och jag har en ny etta vilket jag avslöjar inför finalen! :-D)

  1. Norge
  2. Ungern
  3. Sverige
  4. Nederländerna
  5. Moldavien
  6. Ukraina
  7. Australien
  8. Danmark
  9. Rumänien
  10 Georgien
  **********
  11 Slovenien
  12 Polen
  13 Serbien
  14 Malta
  15 Lettland
  16 Ryssland
  17 Montenegro
  18 San Marino

 4. Micke

  Josef och andra som tänker likadant. Absolut inget fel i det ni gör men vi lever nog i olika världar. I min värld är det absolut mest intressanta att se hur ni känner. Vad det är som får igång er i och med musik. Alltså vad ni tycker om. Det är mycket mer intressant än att se er försöka klura ut hur medelsvensson tycker
  Absolut inget fel i dessa era listor men hur går ni själva igång på bidragetn?

 5. Micke

  Jag har hört en del här hylla semifinal 1 och tracka ner semifinal 2. Upp till var och en givetvis. Själv har jag inte ens funderat över vilken semifinal som skulle vara över den andra. Först nu tittade jag lite på det och då kan jag direkt säga att jag definitivt inte är överens med dessa. För mig finns det åtta dåliga bidrag i ESC 2018 och sex av dem deltog i semifinal 1.

  För mig finns det (åtminstone fanns det innan det började) 21 bra bidrag. I semifinal 1 deltog sju av dem. I semifinal fylls dock hela finalen för mig då där finns tio bra bidrag. Övriga fyra tillhör de redan finalklara. Nej ni som hyllar semifinal jag är inte alls på samma tåg som er. För mig är semifinal 2 klart bättre. Hoppas också de som röstar inser det 🙂

 6. Micke

  Bra om man fyller i siffran också i semifinal

  “För mig finns det (åtminstone fanns det innan det började) 21 bra bidrag. I semifinal 1 deltog sju av dem. I SEMIFINAL 2 fylls dock hela finalen för mig då där finns tio bra bidrag. Övriga fyra tillhör de redan finalklara. Nej ni som hyllar SEMIFINAL 1 jag är inte alls på samma tåg som er. För mig är semifinal 2 klart bättre. Hoppas också de som röstar inser det

 7. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag tror också att Norge tar hem semifinalen men sedan är jag inte lika säker. (Jag har en riktigt hektisk dag med strandfrukost avklarad och släktbesök på att-göra-listan, klagar inte – riktigt trevligt, och får återkomma till det lite senare i dag.) Intressant dock med den nya favoriten för jag tror faktiskt att även jag lutar åt att jag kommer att ha en ny etta innan det är dags för final, men avvaktar semifinal två innan jag kan säga något om det. 😀

  @Daniel, Ukraina ligger riktigt bra till på min lista också och jag har stora förhoppningar om att framträdandet kan höja bidraget ännu lite till. Man kan ju alltid hoppas. 😀

  @Micke, Trevligt att se att även du verkar ha fått till en skaplig smak på äldre dag, även om den tydligen fortfarande har en del skavanker. 😉

 8. Micke

  @Pinglan “På äldre dar”. Tack för den du 🙂 Faktiskt första gången jag hört det uttrycket. När man har riktigt unga tonårsföräldrar och blivit nästan lika mycket omhändertagen av mor och farföräldrar så lär man sig inte direkt att få epitetet “på äldre dar” 🙂

  Du verkar få fullt upp idag. Önskar dig en riktigt trevlig släktdag och en trevlig ESC-dag. Måtte nu bara inte Nederländerna sabba detta eller röstarna sabba för dem. Angående mina “skavanker” 🙂 De två som skiljer på vår topp 10. Som vanligt så tar man till sig Australien direkt men sen tappar den för varje lyssning. Den startade som (7/10) men är nu nere på (4/10). Angående det andra Malta så har det hela tiden legat på (4/10). Begriper mig inte på det. Det känns som en enda stor gäspning. Men som sagt de övriga åtta har vi ju gemensamt 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Tackar så mycket, det blir säkert riktigt trevligt då vi håller det kort så att det blir tid med annat roligt i dag också. 😀 Jag slänger iväg ett oddsinlägg lite snabbt men sedan dyker jag upp igen lite senare i dag och kan hoppa in i diskussionerna då. 😀

 10. Mats

  Mitt tips för semifinal 2
  1. Norge
  2. Moldavien
  3. Danmark
  4. Australien
  5. Polen
  6. Serbien
  7. Sverige
  8. Ukraina
  9. Nederländerna
  10.Ungern

  Precis som i semifinal 1 har jag rangordnat bidragen i den ordning jag själv skulle vilja ha dem i. Norge är min stora favorit i kvällens tävling, jag vet att den är en riktig vattendelare som vissa gillar och andra nästan avskyr. Moldavien har ett riktigt glädjepiller och Danmark tycker jag ställer upp med sitt starkaste bidrag på flera år.
  Från början så hade jag Ryssland med som finalist men jag tror inte den går vidare. Serbien vill jag gärna ha i final, tycker den är väldigt vacker men det tipset är lite med hjärtat. Vad gäller Nederländerna och Ungern så tillhör de absolut inte mina favoriter men jag tror att de båda tar sig till final. Ha en bra schlagertorsdag!

 11. johanna

  @Micke håller helt med dig om att semifinal 2 är bättre rent låtmässigt. Dock lyfte sig några av de dåliga bidragen i emi 1 live för mig.

  Nu till min tippning:

  Till final:

  Australien
  Ukraina
  Sverige
  Norge
  Danmark
  Nederländerna
  Ungern
  Rumänien
  Polen

  Sista platsen tar nog Moldavien men jag skulle inte räkna ut Ryssland helt.

  Skulle jag fått bestämna hade både Australien och Norge missat och istället hade Ryssland och Serbien tagit sig in. Men så kommer ju givetvis inte ske

  Finns det en outsider i den hör semin är det nog Montenegro ändå. Och gärna för mig i så fall!

 12. Daniela

  @Johanna: Tack för att du tror på Rumäniens bidrag ❤️ men jag är såååååå rädd att Ryssland putar ut den! 🙁

 13. Daniela

  @Micke: jag vet du också har The Humans på din lista och jag blir väldigt glad att se att det är fler här på bloggen som har det! Så hoppas jag att ni ger några röster till mitt hemland för vad skulle ESC vara utan Rumänien i finalen? 😉
  ❤️

 14. Adri

  Micke: Av min topp 8 så fanns 6 låtar i semifinal ett, ett är direkt till final och ett tävlar ikväll.

  Jag tycker absolut inte det är dålig kvalitet på låtarna ikväll (överlag) – det hade varit att tracka ner på alldeles för mångas konstnärliga uttryck. Inte min grej. Men jag tycker kvällens startfält är väldigt jämntjockt. 🙂

  Lettland är min favorit, sen har jag några jag gillar, några jag gillar mindre, några jag inte bryr mig om och så Norge. 🙂

  Det är så att säga inte en svag semifinal per se 🙂 Men mer bara lite tråkigare än semi 1, för risken (eller chansen) för känslostorm är betydligt mindre för min del ikväll! 🙂

 15. Micke

  @Johanna, underbart att du tycks gilla Serbien. En av mina två ikväll. Hade som du med Polen bland de tio här men inte längre. Nog det bidraget jag tröttnat mest på av alla. Men du Johanna vilka bidrag tyckte du växte i semifinal 1?

  @Daniela, jodå jag gillar The Humans även om jag tycker refrängen blir lite för mycket tuggummi. Vers och i synnerhet det instrumentala är de starkare delarna.

  @Adri, Semifinal hade fler toppar men framförallt med dippar. I semi 2 hittar jag bara två bidrag jag absolut inte gillar Sverige och San Marino

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se