ESC 2018 Schlagerpinglan: I kväll kommer den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 att avgöras och då får vi reda på vilka 10 av de 18 tävlande bidragen som tar sig vidare till finalen den 12:e maj.

Under både för- och rep-säsong så har jag redovisat hur oddsen sett på ländernas chanser att ta sig vidare till finalen och eftersom den andra semifinalen repeterats två gånger i sin helhet under onsdagen (se videoklipp från icke-jury-repet här) så det finns det all anledning att göra ytterligare en titt på oddsen för att se om det skett några sena förändringar.

Här nedan ser ni hur Oddschecker.com rankar bidragens finalchanser nu på semifinaldagen i jämförelse med hur oddslistan såg ut den 26:e april, 10:e april och 20:e mars.

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2018-05-10)

Semifinal 2-länder
som tippas gå vidare:
Semifinal 2-länder
som tippas missa finalen:
Norge 1. (3.) (5.) (5.) Norge:
“That’s How You Write A Song”
Rumänien 11. (12.) (12.) (11.) Rumänien:
“Goodbye”
Sverige 2. (2.) (1.) (1.) Sverige:
“Dance You Off”
Ryssland 12. (8.) (9.) (6.) Ryssland:
“I Won’t Break”
Moldavien 3. (9.) (7.) (13.) Moldavien:
“My Lucky Day”
Malta 13. (15.) (16.) (14.) Malta:
“Taboo”
Ukraina 4. (4.) (3.) (4.) Ukraina:
“Under The Ladder”
Serbien 14. (13.) (13.) (10.) Serbien:
“Nova deca”
Polen 5. (7.) (6.) (7.) Polen:
“Light Me Up”
Slovenien 15. (17.) (15.) (15.) Slovenien:
“Hvala, ne!”
Danmark 6. (6.) (8.) (8.) Danmark:
“Higher Ground”
Georgien 16. (16.) (17.) (16.) Georgien:
“For You”
Australien 7. (1.) (2.) (2.) Australien:
“We Got Love”
Montenegro 17. (14.) (14.) (17.) Montenegro:
“Inje”
Nederländerna 8. (5.) (4.) (3.) Nederländerna:
“Outlaw In ‘Em”
SanMarino 18. (18.) (18.) (18.) San Marino:
“Who we are”
Ungern 9. (10.) (11.) (12.) Ungern:
“Viszlát nyár”
Lettland 10. (11.) (10.) (9.) Lettland:
“Funny Girl”
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Det mest anmärkningsvärda vad gäller förändringarna i oddsen den senaste tiden är väl att Ryssland fått lämna topp-tio (till förmån för Lettland) samt att Australien gjort ett störtdyk från sin förstaplats (och lämnat över till Norge). Dramatiska förändringar förvisso, men inte speciellt förvånande om man ser till vad som hänt under rep-perioden. Hur som helst så är det oftast mer intressant när det händer saker (även om jag hade föredragit att Australien imponerat i stället för Norge, men det är en annan fråga.) 😀

Mina egna gissningar av vilka länder jag tror går vidare sparar jag till lite senare i dag, mina personliga favoriter (där hela fem av mina sju favoriter går vidare om oddsen har rätt) hittar ni däremot här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Eurovision 2018: Oddsen på semifinalsmorgonen”

 1. Nathalie

  Dessa tio går vidare ikväll:
  Norge
  Sverige
  Danmark
  Australien
  Polen
  Ukraina
  Moldavien
  Ungern
  Rumänien
  Nederländerna

  Dessa tio vill jag Personligen ha vidare:
  Moldavien
  Serbien
  Montenegro
  Malta
  Ukraina
  Norge
  Rumänien
  Lettland
  Sverige
  Australien

  Angående Ryssland är jag tveksam. 95% av mig säger att de garanterat går vidare, men efter att ha lyssnat på genrepet, samt bevittnat finalmissarna för Azerbajdzjan och Armenien så tror jag inte längre att det är lika säkert att Ryssland får en finalplats. Och jag hoppas det inte heller. Alla ska få plats att synas, men det räcker inte enbart det faktum att hon är handikappad för att jag ska hålla på låten. Dessutom verkar hennes engelska vara riktigt dålig.
  Jag hörde dock henne framföra den ryska varianten av Molitva (Serbien 2008) på den ryska x-faktorn för några år sedan och lät så mycket bättre. Varför framföra på engelska?
  Personligen tycker jag att alla tre nordiska bidrag är överreklamerade, liksom Holland.
  Jag vill mycket hellre ha Serbien och Montenegro med i finalen än t.ex. Danmark och Holland.
  Bara inte Moldavien missar, så kommer jag nog känna mig relativt glad ikväll, får man hoppas!

 2. Daniela

  @Nathalie: U’ve made my day girl! ❤️Jag har ingen pussemoji men Gud vad jag gillar dig på grund av det du framför här! 🙂 Med undantag av Lettland så har vi samma riktiga favoriter! BIG BIG TACK! 😉 Håller tummarna att det även blir så i verkligheten fast jag är RIKTIGT nervös för mina landsmän! Jag hoppas verkligen att deras kreativitet, framförande samt en låt som inte är sååå dålig som de flesta tycker ska ge dem en mer än rättvis förtjänad biljet till finalen ❤️ Ha en fortsatt trevlig dag! 🙂

 3. Daniela

  @Nathalie: jag glömt tyvärr en till av mina absoluta favoriter ikväll, det är Georgien! De gillar jag verkligen jättemycket!

 4. Daniela

  @Nathalie och även @Pinglan och @Micke och några till: nu gav jag mig tid och lyssnade ännu en gång i lugn och ro på Lettland! Och vet ni, något mystiskt hände! Jag blev överraskad om hur mycket jag börja gilla den och INTE MINST HENNE! This girl has got the guts man! Hon har klättrat rejält på min lista just nu, före Australien, Polen, Holland, Norge och Sverige! Hm! Så bra att bloggen finns, man får lite mer vet i huvudet! Tack er alla!

 5. Nathalie

  @ Daniela: Vad kul. Då får vi hoppas att fler tycker som vi. Det enda vi väl praktiskt taget alla som tidigare lyssnat på låtarna är säker om: att teamet från San Marino om de inte redan gjort det, kan packa väskorna och ögonblickligen åka hem. Det finns ju inte en möjlighet att de kan gå vidare. Vilket är i och för sig synd, jag önskar dem en riktigt bra placering i tävlingen, men låten, eller låtarna de skickat….Valentina Monettas andra låt från 2013 tyckte jag däremot var riktigt bra.

  Allra bäst tycker jag om Moldaviens glädjepiller, så jag kommer nog först och främst rösta på länder som Moldavien, Rumänien, Serbien och Montenegro. Tre länder som säkerligen inte kommer få några poäng alls från den svenska juryn!
  Nederländernas sångare är väldigt skicklig och dessutom riktigt snygg enligt moi, men jag börjar tröttna på det här ständiga country-stuket Holland hela tiden kör med i tävlingen. Har aldrig varit i landet, men anser inte att det här “Texas-stuket” de hela tiden kör med, passar.

  Som sagt, det ska bli en spännande kväll…

 6. Daniela

  @Nathalie: jag håller med dig i allt du säger! Varför är den svenska juryn så snåla med Rumänien, Montenegro och de länderna?? De är väl inskränkta när det gäller melodier och kulturella traditioner, de vill enbart ha amerikaniserade konsument piller, min åsikt dock! Blir lack på dem! Rumäniens The Humans vet jag att de älskar John Bovi, det gör jag också och jag vill påstå att mitt hemland har en fantastisk och i världsklass musikalisk tradition och kunnande! Man ser på hur The Humans jobbade också med helheten och scenshowen och de är duktiga instrumentalister och vokalister! Montenegro också, han sjunger klockrent! Är det bättre med Sveriges Viktoria som skriker i stället för att sjunga! Åh, nu vill inte jag verka för negativ men jag är mot den svenska dominansen i ESC. Jag förstår absolut backrunden till detta But it’s not fair!

  Jag blev ritktigt ledsen för Grekland, hon var inte alls i form och jag undrar om hon inte hade fått veta i förväg att juryn var elaka mot Grekland! Och sen Azerbajdjian – jag tyckte om sången, för trots att det var en svensk låt så gjorde Aysel sitt bästa och showen var inte alls dålig! Jag blev sååå arg att däremot Finland snodde de på en finalplats för hon skriker och som scennärvaro är hon- från min synvinkel -patetiskt dålig.

  Men, det här är ESC!! Undrar vilka överraskningar vi får ikväll! Spännande!

  Tills dess ska jag fixa snacks, en flaska gott Rumänskt rött vin och då dka jag lyssna på Eugents vackra låt! Må gott Nathalie, vi hörs här på bloggen ikväll kanske!

 7. Mikaela

  Jag tror dessa går vidare:

  Norge
  Sverige
  Ukraina
  Danmark
  Australien
  Polen
  Malta
  Moldavien
  Ungern
  Nederländerna

 8. Adri

  Daniela: Dock så var ju Greklands Yianna verkligen inte i form under tv-sändningen heller, så jag tycker man ska vänta lite innan man säger att det var juryn som slog ut dem 🙂

  Och vad gäller svenska juryns realtion med Rumänien, Moldavien och Montenegro etc så ser jag inte problemen. 🙂 Visst, vi kanske inte spottar poäng över dem – men vi ger ju varken mycket mer eller mindre än vad den gemene juryn gör heller.

  I år känner jag faktisk (halvt – har haft jobbrelationer med) flera personer i svenska juryn och kommer därför faktiskt försvara dem.

  Jag ser svagheter i själva systemet, men nu är det så att dem ska döma själv, och då kan man inte begära att de ska ta hänsyn till kulturella aspekten. Oavsett vad man själv tycker. 🙂 Montenegro och Georgien skickar etniskt, men båda hade hamnat i botten om jag hade suttit i juryn.

 9. Nathalie

  Jag har lyssnat flera gånger på det grekiska bidraget. En sådan vacker melodi, det vackra språket, etc….

  Men jag förstår inte vad de tänkte med live-numret. Och den blåa handen, vad skulle den föreställa? Sen på slutet var det ju nästan bara kören man hörde. Nej, live-numret var verkligen inte bra. Azerbadsjans- jag lär mig aldrig stava rätt på det- bidrag var i själva verket ganska bra, men de skickar alltid likadana bidrag år efter år och går alltid vidare. Jag blev så glad i tisdags när Finland och Albanien klarade sig vidare istället för de ständigt självklara finalisterna. Azerbadsjan (åter igen fel stavning) och Armenien.

 10. Nathalie

  Är det förresten någon på den här sidan som tycker om det ryska bidraget?

 11. Mikaela

  Nathalie – jag tycker det är skapligt.

 12. Micke

  @Nathalie, helt ok bidrag utan att glänsa

 13. Daniela

  @Adri: det var inte så jag menade att man skulle ta särskilt hänsyn till ”de kulturella aspektena”, utan för att fatta mig kort ska jag ge som exempel Albanien( som jag ska även återkomma till lite senare i min kommentar)

  jag tror inte att den svenska juryn gav honom höga poäng, om de gjort det dock blir jag mer än nöjd! det är vad jag tror, därför att för de svenska öronen och ögonen liksom i övrigt för de som delar den västerländska synen och smaken för musik låter det mycket bättre en låt som typ Finlands som är t.o.m skapad av de svenska låtskrivarna som heter Debb och som även skapade Måns vinnarlåten,( som blev t.o.m nästan anklagad för plagiat och som låter så som man vill att det ska låta i dessa trakter, d.v.s amerikaniserad. Vill verkligen lyfta upp i sammanhanget att jag blev innerligen lycklig att Måns vann, kunde inte tänka mig annat 2015, var det väl! 🙂 Dessutom såg jag hur Albanien blev klassad i början av oddsen!

  I Östeuropa och i Balkan har vi en annan stil som har präglat våra musikaliska traditioner samt musiksmak, men dessvärre äts upp dessa vackra melodier av popkulturen, nuförtiden! Personligen tycker jag att det är jätte trist inte minst på grund av att jag anser att det är mest marknadsekonomiska orsaker som är boven i detta.

  Tillbaka till Albanien, han representerar för mig det jag egentligen älskar också med just det bidraget, nämligen att han tar med traditionen till en modern rockballad och gör det på ett utmärkt sätt! Han sjunger på sitt modersmål och därmed står han pall för sin identitet som artist och representerar på ett utomordentligt sätt sitt lilla men underbara land Albanien ❤️ Makedonien däremot tappar helt sin identitet och faller därmed år efter år! Vad vill jag ha sagt med det?? Att jag inte gillar det som händer i ESC, att Sverige har tagit över där på bekostnad av andra länder. Jag tycker att man ska ha ett mer jämlikt samarbete som bygger på att man lyfter upp det som ur det kulturella arvets musikaliska perspektiv repekterar varje lands identitet. Jag hoppas att ni förstår mig rätt hur jag menar, jag vill inte kränka någon eller något på något sätt utan jag uttrycker en synpunkt som jag står starkt för.

  Sist och inte minst: jag kommet att heja vilt på Benjamin ikväll och hade jag kunnat rösta skulle jag gjort det för jag gillar både bidraget och honom som artist, han står också pall för den identiteten 🙂 på samma sätt som jag älskat Grekland, eller som jag älskar Rumänien, Montenegro, Italien ❤️ Jag tror att ESC behöver lite nya människor inom den organisatoriska kretsarna från varje land som deltar. de kanske ska turas om från pr till år eller periodiskt. Hinner inte tänka mer nu! 🙂

  Och sist: jag skrev ju själv att jag såg att något inte stod rätt till med Yiana i tisdags. Synd, väldigt synd men nu ska jag gå vidare, dock med en tagg i hjärtat. ❤️ ett hjärta till Yiana, nu på slutet.

 14. Daniela

  Det blev kanske lite rörigt i mitt spalt, men det är mycket som händer här hemma ( gäster 🙂 ) samtidigt försöker jag koncentrera mig och skriva, men jag tror ni förstår hur jag menar 🙂 Ha en supertrevlig kväll 🙂 ❤️

 15. Adri

  Daniela: Du har rätt vad gäller Albanien dock. Den svenska juryn gav honom inget alls. För vi röstade inte i tisdags 😉

  Får se hur det går på finalen dock 🙂

 16. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Njae… låten är ganska trevlig i små doser i studioversionen… men den tillhör inte mina favoriter i nuläget.

 17. Daniela

  @Adri: det spelar ingen roll Adri att vi röstade eller inte, jag har sett olika rankningar, även här på bloggen så var det inte så många som tyckte att Albanien skulle gå vidare till final! Några av oss höll väldigt mycket på det bidraget, jag blir otroligt varm i hjärtat vsrje gång jag lyssnar på det ❤️ Du förstår hur jag menar endå! Jag lyssnade på WiWi:s kommentarer strax efter semi 1, tittade också på reaktionerna! Det var så som man vaknade ur en bubbla när man annonserade Albanien och de blev helt chockade om Irland! och om det är så att du jobbar med juryn eller nåt som har samband med ESC så är jag helt övertyggad att du fattar exakt hur jag menar. Må gott, vi hörs 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se