Estland Precis som utlovat så gav TV-bolaget ERR oss i går mer information om “Eesti Laul 2019″, Estlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, se schemat och nyheter nedan:

Schemat för Estlands “Eesti Laul 2019”:

1:a oktober –
6:e november
ERR tar emot bidrag till “Eesti Laul 2019”
(se regelverk och anmälningsformulär)
15:e november Namnen på semifinalisterna avslöjas
4:e december (senast) Semifinalbidragen premiärspelas
26:e 31:a januari Semifinal 1 12 semifinalister → 6 finalister
2:a februari Semifinal 2 12 semifinalister → 6 finalister
16:e februari Final 12 finalister → 1 vinnare

Estlands första “Eesti Laul”-vinnare:

Rändajad“, Urban Symphony (6:a i ESC-finalen 2009)

Några “Eesti Laul 2019”-nyheter:

Eesti Laul 2019” består även denna gång utav två semifinaler och samt en final men antalet tävlingsbidrag har ökat från 20 till 24 stycken, se schema ovan.
Tidigare har semifinalerna spelats in på förhand i Tallinn, i år blir det livesända semifinaler från (ännu ej avslöjade) andra orter i Estland, för att föra showen närmare publiken.
Det har införts en avgift (€25 för låtar på estniska, €50 för övriga) för inlämnandet av bidragen, dels för att finansiera vinnarbidragets ESC-presentation men även för att motverka skämtbidrag och uppmuntra inhemska låtskrivare att skicka in bidrag på estniska. (Som vanligt är utländska låtskrivare välkomna om de samarbetar med estländska låtskrivare.)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Då kan man dra en lättnadens suck efter att ha sett att de förändringar som gjorts inför den elfte säsongen av “Eesti Laul” verkar vara till det bättre. 😀 Hur det sedan blir är ju en annan sak men så här långt så tycker jag att det ser lovande ut. Lycka till, ERR. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Estland i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Norges “Melodi Grand Prix 2019“, d.v.s. den 9:e september. Fler länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se