Australien Det som från början sades vara ett gästspel vid jubileumsåret 2015 har nu resulterat i fyra ESC-säsonger för Australien och TV-bolaget SBS. Om det blir ett femte år återstår att se då det ännu ej meddelats om SBS fått någon inbjudan till Eurovision Song Contest 2019 i Israel.

Vad vi däremot vet är att Australien (liksom Tyskland och Danmark) gått ut och tagit avstånd från kraven på bojkott av ESC 2019 i Israel och meddelat att SBS kommer att fortsätta att sända evenemanget, vars hela syfte är att glömma politiken och i stället förena länder. Dessutom så ryktas det om (precis som inför förra årets ESC) att TV-bolaget eventuellt kan ha planer på en nationell uttagning. (Källor: eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Snabbfakta: Australiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2015 – deltagit 4 gånger – vunnit 0 gånger

Australiens ESC 2018-bidrag:

We Got Love“, Jessica Mauboy (live i Lissabon 2018)

Australiens samtliga bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2018: We Got Love“, Jessica Mauboy (Internval) 20:e i finalen
2017: Don’t Come Easy“, Isaiah (Internval) 9:a i finalen
2016: Sound Of Silence“, Dami Im (Internval) 2:a i finalen
2015: Tonight Again“, Guy Sebastian (Internval) 5:a i finalen

Schlagerpinglan: Nej, än så länge så vet vi inte mer än att Australien inte kommer att bojkotta ESC 2019 i Israel. Om det sedan blir ett deltagande eller ej och om det i så fall leder till landets första nationella ESC-uttagning återstår att se. Det behövs väl knappast påpekas att jag håller tummarna för att så ska ske? 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Australien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Kommer Australien att delta i Eurovision Song Contest 2019?”

 1. Adri

  Australien är ett land jag vill ha med, även om den direkta fullträffen fortfarande inte hänt för mig! 🙂 De har skickat två bidrag som jag tyckt var bra rakt igenom, och två bidrag som gjort ingenting för mig.

  1. ”Tonight again”, 2015
  2. ”We got love”, 2018
  ——————————————————
  3. ”Sound of silence”, 2016
  4. ”Don’t come easy”, 2017

 2. Micke

  För mig finns det två ord som väldigt bra beskriver Australiens fyra år i ESC och de är “Slentrian” och “Boring”. Jag var till skillnad från väldigt många ganska förhoppningsfull när det blev klart att Australien skulle ställa upp i ESC. Dels älskar jag Australien, tillsammans med Irland mitt favvismål för resor. Men framförallt att jag kände det skulle komma in ny själ i tävlingen.

  Jag trodde i min enfald att de skulle komma in med något nytt som skulle röja lite, vare sig det osade gammalt eller nytt. Så har det tyvärr hittills inte varit. Först dök de upp med ett bidrag som blev ett direkt irriterande surr med sitt “tonights okeeee, tonights okeeee”. Det blev också ett startskott för det som skulle följa “Ett bidrag som sätter sig direkt men som man är urless på efter tre lyssningar.

  Andra året var det irriterande “tonights okeeee, tonights okeeee” ersatt av ett lika irriterande “I keep caaaaling caaaaling”. Samma sak hände om igen. Bidraget satte sig direkt men två lyssningar senare orkade man bara inte med det. Tredje året var det än värre. Samma stuk på bidrag men nu var det inte ens något som satte sig vid första lyssningen och less blev man direkt

  Fjärde året trodde jag faktiskt på lite förändring för fortfarande vid 5-6 lyssningen tyckte jag bidraget var riktigt medryckande. Tappade dock lite och sen live i maj dog det fullständigt

  Nja Australien jag hade hoppats på mer från er. Gå nu ifrån standardmallen ni lagt upp framför er om hur ni tror det ska vara i ESC. Sluta lyssna på gamla låtar och kämpa för att pussla ihop något från 7-8 gamla hits för att försöka hitta vinnarbidraget. Detta lyckas inte längre. Norge lyckades visserligen 1985 men det är 33 år sedan och idag hoppas och tror jag att vi läser av sånt där lite bättre.

  Jag vet att ni kan Australien. Visa det nu 2019 utifrån er egen själ och inte som en mix av andras

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se