TysklandTV-bolaget NDR har tidigare avslöjat hur de kommer att gå tillväga för att utse Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2019, se mer info här, och nu kommer rapporter om att de valt ut de tjugo artister som tagit sig till första fasen av uttagningen.

En av de 20 artister som deltar i musiklägret i Köln:

Nicole Cross – “This Is What You Came For” duett med Lena (av Rihanna & Calvin Harris)

Tysklands ESC 2019-uttagning – läget så här långt:

Efter att produktionsteamet, Eurovision-juryn och expertjuryn gjort de inledande gallringarna så återstår det nu 20 artister av de lite över 1000 artister som anmälde sig när NDR sökte efter deltagare till Tysklands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019.
De 20 artisterna får vid ett (nu pågående) musikläger i Köln spela in vars ett 90-sekunders videoklipp där de bl.a. visar sina sångtalanger och genre-önskemål. Dessa klipp visas senare för de båda jurygrupperna som väljer ut de 8-10 artister som får delta i finalen i februari.
De 8-10 artisterna går vidare till ett låtskrivarläger i november för att senare bli matchade med antingen en av de inskickade eller nyskrivna låtarna.
Förhoppningen är att det slutliga final-startfältet, komplett med artister och deras bidrag, ska vara klart innan jul.
Fyra av de tjugo artisterna har presenterats:
BB Thomaz (The Voice of Germany 2017 – “Bang Bang”-audition)
Sebastian Schub (20-årig singer-songwriter från Hamburg, boende i London)
Nicole Cross (25-åring från Nürnberg) – “This Is What You Came For” (se ovan)
Nina Kutschera (The Voice of Germany 2011 – “Set Fire To The Rain”-audition)
(Källor: eurovision.de och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: I brist på nationella uttagningar och internvalspresentationer så tycker jag att dessa uppdateringar som de olika TV-bolagen bjuder på är ganska intressanta. Än har vi inga potentiella, tyska ESC-låtar att lyssna på men det är likväl glädjande att se att det verkar gå framåt. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Schweiz internval, d.v.s. den 1:a oktober. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Tyskland 2019: 20 artister har fortfarande chansen”

 1. Adri

  Här kommer jag med nyheter (för mig, det kanske är old news för alla andra). Men tydligen har RSI nu utsett vilka tre låtar som blir deras bidrag i Schweiz’ internuttagning. De som fortfarande har chansen att väljas är:

  *Julie Meletta – Mama (I walk alone)
  – Den vann omröstningen tydligen, vilket verkligen förvånar mig. Men på ett positivt sätt. Detta var ju en av mina favoriter, men verkade ha flugit under mångas radar. Men den vann alltså omröstningen och kan fortfarande väljas. 🙂 Håller en liten tumme

  *Sebalter – Carry the light
  – Inga konstigheter. Denna verkar omtyckt av många, och var ju den “heta favoriten”. Den vann inte online-röstningen, men har fortfarande chans att internväljas. Min kommentar är fortfarande “den är bra, men väldigt safe”.

  *Scilla Heiss – Playground
  – Kul, för detta var ju också en favorit hos mig 🙂 Så med andra ord: de tre som avancerat är alla tre låtar jag finner kompetenta eller mer! 🙂

  Fortfarande inga kanonlåtar med stort K, men alltså ingen av dessa skulle vara nära sistaplatsen heller (om det inte blir ett rekordstarkt år 2019 🙂 ). Så jag hoppas de andra i Schweiz kommer med bättre bidrag trots allt, men detta är ändå en pleasant fortsättning än så länge! 🙂

  Och, just in case jag missförstått helt så vill jag även ha med källan så att folk som (med rätta) inte fullt ut litar på mig kan läsa själv: https://wiwibloggs.com/2018/09/30/switzerland-julie-meletta-pips-sebalter-to-win-rsis-online-poll-for-internal-selection/227467/

 2. Adri

  Lyssnade igenom de tre kvarvarande (hos RSI) och alla tre är egentligen godkända kandidater, men alla tre skulle också behöva en “revamp” för än har alla ganska ihåligt sound och låter väldigt budget. Men om alla får lite mer djup och lager i främst musiken så finns där ändå verkligen potential hos alla 🙂

  Så jag är inte fullt ut neggo än, för jag HOPPAS det blir en revamp (om det blir en av dessa tre).

  Men när jag rankat låtarna i RSIs uttagning har jag skrivit att det fanns fyra som var helbra, tre av dem är nu kvar 🙂 Så det får ju ändå ses som en vinst. Så ingen av dessa suger, så ta listan under med lite salt 🙂

  TOPP 3 RSIs kvarvarande kandidater:

  1. “Mama (I walk alone)”
  2. “Playground”
  3. “Carry the light”

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Tack för informationen och tankarna kring bidragen, som sammanfattar nästan precis vad jag själv tycker. (Bortsett från att jag inte alls gillar “Mama (I walk alone)”, där jag tror att det är texten som får mig att känna lite agg.) 😀

  Jag kan bara hålla med, bidragen känns som traditionella schweiziska ESC-bidrag: helt OK men ganska harmlösa och något som kan få svårt att gå vidare om de inte kan krydda till det på något vis. Så, en överraskning är att föredra när de presenterar sitt internval, antingen i form av ett “bättre” bidrag eller att ett av de tre omarbetats. Men, men… så här långt ser det ganska bra ut. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se