AustralienEfter en längre tids rykten angående en nationell uttagning av bidrag för Australien inför Eurovsion Song Contest 2019 så har nu TV-bolaget SBS idag, den 14:e oktober, inte bara bekräftat att så är fallet utan även börjat att ta emot bidrag till sin uttagning “Eurovision – Australia Decides“.

Schemat för Australiens ESC-2019-uttagning:

14:e oktober: SBS tar emot bidrag
4:e november: Deadline att skicka in bidrag
8:e februari: Jury Show (livepublik men sänds ej)
9:e februari: Matinee Show
9:e februari: Final (livesänds på SBS)

“Eurovision – Australia Decides”
Eurovision - Australia Decides
Australiens ESC 2019-uttagning (Grafik: sbs.com.au)

“Eurovision – Australia Decides” i korthet:

Australiens bidrag i Eurovision Song Contest 2019 kommer att väljas ut genom en nationell final som sänds exklusivt på SBS den 9:e februari från Gold Coast.
Uttagningen, som är ett samarbete mellan TV-bolaget SBS och Blink TV, består utav en juryshow med publik (som ej sänds) samt en livesänd final.
Myf Warhurst (radiovärd och presentatör) och Joel Creasey (komiker) blir finalens värdar.
Mellan den 14:e oktober och 4:e november tar SBS emot bidrag från låtskrivare (som måste vara australiensiska medborgare eller fast bosatta i Australien). Låtarna kan laddas upp via en låtinlämnings-portal på SBS:s hemsida, där även regelverket finns.
Därefter kommer de bästa låtarna (både från de inskickade och från inbjudna låtskrivare) att väljas ut och matchas med några av Australiens mest (er)kända artister. Den slutliga vinnaren utses med hjälp av tittarna och en jury i finalen.
(Källa: sbs.com.au)

Schlagerpinglan: Vissa rykten gör man nog bäst i att inte ägna alltför mycket tid åt medan andra är så spännande att man inte kan låta bli att hoppas. I just det här fallet så verkar det gå helt enligt mina önskningar och jag är otroligt nyfiken på vad de kan tänkas få in för bidrag och vilka artister som tackar ja till att vara med. En helt klart rolig utveckling av Australiens ESC-deltagande som jag ser fram emot att få följa. 😀

Uppdaterat 2018-10-15: Kompletterade med Matinee-info. (källa: esctoday.com).

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Australien i ESC 2019“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se