BulgarienTV-bolaget BNT har nu officiellt bekräftat det som det länge ryktats om: Bulgarien drar sig ur Eurovision Song Contest 2019. Anledningen är att konstnaderna för ett deltagande är högre än ledningen för TV-bolaget anser sig ha råd att lägga ut, se det officiella uttalandet här:

OFFICIAL STATEMENT | 15 OCTOBER | Sofia, Bulgaria: “We are sad to announce that Bulgaria withdraws from #Eurovision. The decision is based on financial reasons because the costs of the project far exceed the financial capacity of BNT according to the Management of the broadcaster” / BNT Eurovision Bulgaria

Uppdaterat: Eurovision-Bulgaria och OGAE Bulgaria har startat en namninsamling för att övertyga BNT att låta Bulgarien delta i Eurovision Song Contest. Vem som helst som stödjer saken kan skriva under hos change.org. (Källa: escxtra.com)

Bulgariens första ESC-bidrag efter pausen 2014-2015:

If Love Was A Crime“, Poli Genova (4:a i ESC-finalen 2016)

Schlagerpinglan: Hmm… visst sägs det att det är bättre att veta än att sväva i ovisshet… men jag vet inte det. Även om man blivit lite förvarnad i och med den senaste tidens rykten så känns det likväl overkligt att ESC 2019 ska genomföras utan ett bidrag från Bulgarien.

De gjorde ju en sådan stark comeback efter sitt uppehåll 2014-2015 och inledde med två topp-fyra-resultat som verkligen förändrade mina förväntningar på bidragen från Bulgarien. Tyvärr så är ju resultaten en sak och ekonomi något helt annat. Förhoppningsvis så blir detta bara en kort paus så att vi snart kan bevittna ytterligare en imponerande comeback i ESC av Bulgarien. Tills dess, BNT, kommer ni att vara saknade.

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2019 (inkl. deras nio senaste bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Bulgarien deltar ej i Eurovision Song Contest 2019”

 1. Adri

  Detta var ju inte vad jag ville. Men jag försöker vara optimistisk, sista ordet är inte sagt. De kanske kan göra ”en Moldavien” och skaffa sponsorer. Eller låta ett annat tv-bolag ta över.

  Annars får man se framåt och hoppas att detta bara är en lten avvikelse och hoppas de vinner 2020. Som Portugal och Ukraina gjorde 2017 och 2016. Jag föddes som en (relativ) optimist så jag håller alla tummar 🙂 Jag gillar ju Bulgarien i tävlingen!

  Så länge… the best and the worst!

  Bäst:

  ”If love was a crime” – 2016
  – Ännu inte träffat på nån som INTE gillar denna. Det säger en del? Här gjordes 100% av allt rätt.

  Sämst:

  ”Angel si ti” – 2010
  – Näst intill pinsam faktiskt. Refrängen är där på botten 5 någonsin.

 2. Adri

  Sen, för att vara ärlig, så verkar detta vara en felaktig priortering som ligger bakom. Det finns betydligt fattigare länder i ESC som ännu stannat, och säkerligen fattigare tv-bolag.

  Om Bulgarien kunde göra det lite mindre så skulle allt säkert gå. Nu senaste gångerna har jättestora summor lagts på inköp av bidrag och en… ursäkta uttrycket… ”buttload” av hype och marknadsföring.

  Det är kul, men inte nödvändigt. Salvador gjorde nada marknadsföring och Jamala gästade typ en annan narionell final och Amsterdam-konserten. Det räckte.

  Så Bulgarien hade ju faktiskt kunnat slasha kostnaderna om de velat. Men folk har olika priorteringar I guess.

  Men som sagt, av Tjeckien 2015… ”Hope never dies” så jag hoppas inte det sista i frågan sagts än 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, det är väl det som är både hoppfullt och retligt… att det inte låter som att ett deltagande skulle vara ekonomiskt omöjligt utan “bara” en prioriteringsfråga. Vi får väl se vad som händer.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se