IslandEfter att deadline för låtskrivare och artister att skicka in bidrag till Islands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019 passerades den 22:a oktober har TV-bolaget RÚV meddelat att de fått in 132 låtar till “Söngvakeppnin 2019“.

Totalt kommer 10 bidrag att väljas ut till uttagningen (se en del av nyheterna nedan) vars final avgörs den 2:a mars och föregås av två semifinaler den 9:e och 16:e februari. Vilka bidrag som till slut får tävla presenteras i januari 2019.

En av de mest framgångsrika “Söngvakeppnin”-vinnarna:

Ég Á Líf“, Eythor Ingi (17:e i ESC-finalen 2013)

Nyheter inför Islands “Söngvakeppnin 2019”:

Antalet tävlingsbidrag har minskats från totalt 12 till 10 låtar.
RÚV har anställt den brittiska koreografen Lee Proud som konstnärlig regissör och koreograf.
Sättet de utser bidragen på har förändrats då det samtidigt som en sjumanna-kommitté väljer ut semifinalbidrag från de inskickade bidragen kan några av bidragen komma från de etablerade låtskrivare som RÚV bjudit in till tävlingen.
(Källor: ruv.is, ruv.is och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Då det inte hänt så mycket sedan jag skrev om Söngvakeppnin 2019 sist så hänvisar jag till det inlägget angående mina tankar om den isländska uttagningen så här långt. Allt som återstår nu är väl att hålla tummarna för att deras försök att förnya verkligen ger resultat så att vi återigen kan få se Island i ESC-finalen. Lycka till, RÚV. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Island i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Storbritanniens nationella uttagning, d.v.s. den 26:e oktober. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se