Sverige Schlagerpinglan: Med mindre än en vecka kvar till SVT:s presentation, den 27:e november, så utökar Aftonbladet sin lista över artister som (enligt deras källor) anses vara klara eller högaktuella för Melodifestivalen 2019 med ytterligare två namn (och två uppgraderingar).

Här nedan ser ni den uppdaterade versionen, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Artister som anses vara klara för Melodifestivalen 2019:

Rollercoaster“, Dolly Style (Melodifestivalen 2016)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2019 (enligt aftonbladet.se)
The Lovers of Valdaro (bekräftad efter “P4 Nästa 2018“)
Oscar Enestad Gotta Thing About You” (11:a 2017 med FO&O)
Arvingarna (deltagit fyra gånger i Melodifestivalen)
Wiktoria Johansson (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
Nano Omar Hold on” (2:a 2017)
Jan Malmsjö Hej clown” (2:a 1969)
Anton Hagman Kiss you goodbye” (10:a 2017)
Vlad Reiser
Bishara Morad
Ann-Louise Hanson (deltagit 11 gånger i Melodifestivalen)
Jon Henrik Fjällgren (deltagit två gånger i Melodifestivalen)
Lina Hedlund (deltagit fem gånger i Melodifestivalen)
Hanna Ferm
Dolly Style Hello Hi” (Andra Chansen 2015)
Rollercoaster” (Andra Chansen 2016)
Magnus Carlsson (uppgraderad från högaktuell till klar)
John Lundvik (uppgraderad från högaktuell till klar)
Artist som är “högaktuell” för Melodifestivalen 2019
(t.ex. letar låtar) (enligt aftonbladet.se)
Margaret In My Cabana” (7:a 2018)
Artist som tackat nej till Melodifestivalen 2019 (enligt aftonbladet.se)
Jessica Andersson
(Info från aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se och aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Då vi närmar oss det datum då SVT ska presentera de 28 MF 2019-deltagarna (observera att ovanstående lista endast är spekulationer) så borde startfältet vara så gott som klart och de sista artisterna få sina glädjebesked, vilket även ökar chansen / risken att fler namn ska nå ut till Aftonbladets källor de närmaste dagarna. 🙂

Hur som helst så hoppas jag att dessa senaste uppgifter, att både Magnus Carlsson och John Lundvik hittat lämpliga MF-bidrag att tävla med, stämmer. Inte för att det säger något om själva låtarna men det är ju alltid skoj att ha några specifika namn att se fram emot. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Sverige i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2019 – del 6”

 1. Lukas

  Hmmm, vad ska man säga om dessa namn?

  Hanna Ferm, tydligen en idol-alumn. Vet inte mer om henne.

  John Lundvik, där har vi potential. My Turn var kanske inte den kioskvältare jag hoppades på, men växte ändå lite under tävlingens gång.

  Magnus Carlsson, han brukar allt som oftast få till saker som håller Mello-klass, och jag hoppas att han kommer tillbaks med det man vill se av honom. Nån ny Live Forever kanske? Eller åtminstone nåt i det tempot.

  Dolly Style… jag blir ärligt talat inte klok på att Dolly Style som koncept ens fortsätter existera. Så här är det: För fyra år sen fick vi bekanta oss med dockorna första gången med den ökända “Hello Hi”. Efter den rök två pers och ersattes inför deras comeback året därpå. Och nu när de alltså är tillbaks igen tre år senare har hela besättningen dragit! Nya personer bakom karaktärerna alltså. Det låter inte särskilt lyckat om man frågar mig.

 2. Adri

  Hanna Ferm har en väldigt… intressant röst. Jag kan inte ens bestämma mig om jag gillar den eller inte. Den känns ganska onaturlig och tillgjord. Men i rätt låt kanske?

  John Lundvik var den mest överskattade artisten i år. Jag har hört honom sjunga soul-uptempo och där tycker jag han passar mycket bättre in än i ännu en Boyz II Men-dynga.

  Magnus Carlsson – Trist

  Dolly Style – Jisses. Please no.

  Ah, som sagt. Namnen får inte igång mig nämnvärt än.

  De enda jag känner ”nice” inför är Wiktoria – men där finns rejäl risk för besvikelse då jag hört att hon lämnar 90-talspoppen för en ballad – och Jon Henrik Fjällgren, men där finns också tvivel eftersom jag avskydde hans låt 2015. Det som gör mig glad är att jag älskade låten 2017. Hoppas mer på att den liknar den sistnämnda isf.

  Annars får jag hoppas på en surprise från en av dem jag känner mig totalt likgiltig inför.

 3. En ESC Drömmare

  Hittills ser allt tryggt och stabilt trendmässigt ut. Bra namn som man vet kommer kunna leverera sina omslag och sina sounds men totalt överraskningslöst, utifrån hur listan ser ut sex dagar innan presskonferensen. Jag saknar några wow-ansikten typ: Darin, Måns, Linnea H, Linda Pira, Lena Ph mm. Namn som drar folket till ishallarna i februari månad. Just nu är det bara massa artister man har väntat på att få ses som klara. Men musiken kanske är mer kvalitativ och intressant. Vem vet. För jag tror på nästa år! Det får inte bli sämre än 2018 så… Jag är ändå optimistisk.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se