Srbuk för Armenien 2019!

2018-11-30 (fredag)

ArmenienPrecis som utlovat så presenterades i dag den artist som TV-bolaget AMPTV internvalt att få representera Armenien i Eurovision Song Contest 2019. Armenien blev därmed det första landet att avslöja sin ESC 2019-artist.

Valet föll på Srbuhi “Srbuk” Sargsyan , tvåan i den armeniska versionen av X-Factor och fyra i den ukrainska versionen av The Voice som en del av Team Potap. Efter tävlingen skrev hon på för armeniska Factory Production och för några dagar sedan släpptes hennes singel “Half a Goddess“, se nedan.

Länkar till smakprov på låtar med Srbuk:
Yete Karogh Es”, Srbuk (debutsingel/musikvideo)
Half a Goddess“, Srbuk (nyligen släppt singel/musikvideo)

Srbuk för Armenien 2019

Srbuk to Represent Armenia in Eurovision 2019” (0:48 – Armenian Public TV – Nov 30, 2018)

AMPTV söker bidrag till Srbuk:
Nu söker TV-bolaget efter ett lämpligt tävlingsbidrag till Srbuk och det ska uppfylla följande krav: Låtarna får ej vara över 3 minuter eller utgivna före den 1:a september, texterna ska vara opolitiska och utan stötande uttryck eller olämpligt språk. Vidare så tillåts ingen propaganda för någon organisation eller reklam för någon produkt. Låten kan vara i valfri genre medan texten ska vara på armeniska eller engelska.

Bidragen skickas in till selection@armtv.com före den 10:e januari och där ska även ett dokument om upphovsrättsregistrering av låten samt låtskrivarens kontaktuppgifter bifogas. Eventuella frågor kan skickas till samma adress. (Källor: eurovision.am och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Detta är första gången jag hör talas om Srbuk så i nuläget har jag inte så mycket att tillägga vad gäller själva artistvalet, även om känslan jag fick efter att ha lyssnat på de två låtarna ovan är väldigt positiv. 😀

Hur som helst så är det trevligt att se att ESC 2019-säsongen och alla dess presentationer äntligen startat. Inte en dag för tidigt och förhoppningsvis ger det inspiration till fler TV-bolag att snarast följa efter i samma fotspår. 😀

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Armenien i ESC 2019“.

Relaterad information: Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se