Tamta för Cypern 2019!

2018-12-21 (fredag)

Cypern I dag, fredagen den 21:a december, bekräftade TV-bolaget CyBC att det, precis som det länge ryktats om, är den grekiska popstjärnan Tamta som internvalts att få representera Cypern i Eurovision Song Contest 2019 .

Bidraget hon kommer att tävla med heter “Replay” och bakom det står, som det redan tidigare bekräftats, Alex “Alex P.” Papakonstantinou (“La la love” 2012, “Fuego” 2018) och hans team bestående av Teddy Sky, Albin Nedler, Kristofer Fogelmark och Viktor Svensson.

Cyperns ESC-2019-representant:

Τάμτα / Tamta (här med “Unloved” som INTE är Cyperns ESC 2019-bidrag)

Länkar till smakprov på låtar med Tamta:
Το άλλο μου μισό” Tamta (Mad Video Music Awards 2004)
Na me paris makria“, Tamta (“The Bachelor 3”:s officiella soundtrack)
Unloved“, Tamta
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter en lång tid av rykten och ledtrådar så är det trevligt att kunna gå från att tro sig veta något till att ha det bekräftat. 😀 Personligen var jag väldigt förtjust i “Fuego” och hade gärna unnat Cypern vinsten 2018 men vem vet, kanske är 2019 Cyperns år i stället? Lycka till CyBC.

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Cypern i ESC 2019“.

Relaterad information:
Så här långt har två internvalda artister presenterats: Srbuk (Armenien) Tamta (Cypern)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tamta för Cypern 2019!”

  1. Adri

    Hmm… med tanke på att Cypern var så nära vinsten 2018 (och i min mening, mer förtjänt än Israel) så fattar man om de satsar på samma komponenter 2019.

    Problemet är ju bara att koncept i denna tävling sällan fungerar två år i rad. Aja, jag ska inte gå händelserna i förväg. Detta kanske inte alls låter som “Fuego”. Och jag kanske gillar det ändå, jag är positiv so far i alla fall 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Rent egoistiskt så hade jag blivit glad om det visar sig att “Replay” är en “Fuego – del 2” då jag förmodligen kommer att älska den. Men precis som du skriver så brukar upprepningar inte fungera speciellt bra, även om “Fuego” inte var en helt perfekt satsning heller då det inte räckte hela vägen. Min förhoppning är därför att 2019-satsningen har någon form av oväntad tvist så att de återigen kan finnas med i toppstriden och kanske, kanske få sin första vinst. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se