RumänienEfter att Dan Bittman dragit sig ur “Selecţia naţională 2019”, den nationella uttagning som ska utse Rumäniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019, sökte TV-bolaget TVR ett lämpligt wildcard att ersätta honom med.

Totalt nio bidrag inkom efter att TVR klargjort att de inte var intresserade av de som tidigare skickats in till “Selecţia naţională 2019” samt att man måste har en godtagbar anledning till varför man inte gjort så. Efter att två wildcards presenterats, se nedan, meddelade M I H A I att han drar sig ur uttagningen.

M I H A I, som var uttagen att tävla med låten “Baya“, meddelar via facebook att han anser att det finns alltför många frågetecken angående hur de olika bidragen fått sina semifinalsplatser och att han inte litar på arrangörernas objektivitet.
(Källor: eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Det senaste bidraget att dra sig ur “Selecţia naţională 2019”:

Baya (Speechless)“, M I H A I (Mihai Trăistariu, Michael James Down, William Taylor)
(lyssna på samtliga “Selecţia naţională 2019”-bidrag här)

“Selecţia naţională 2019” – två wildcards:

Bidrag, Artister, Låtskrivare:
Army of love“, Bella Santiago
(Resciebelle Barrios Santiago, Alexandru Luft)
Renegades“, Linda Teodosiu
(Jonas Thander, Rachel Suter, Frank Giustra)

Schlagerpinglan: Även om jag är glad över att få återse Bella Santiago, som var min favorit i förra årets Selecţia naţională med sin “Auzi cum bate“, så tycker jag att det är riktigt tråkigt att se M I H A I kasta in handduken.

Baya” var länge min favorit av de rumänska bidragen (innan jag lyssnat på hela starfältet och upptäckte “Skyscraper“) men jag antar att det nu är läge att lyssna in sig på det nya startfältet och göra en slutlig inför-lista innan uttagningen drar igång den 27:e januari. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se