RumänienEfter att Dan Bittman dragit sig ur “Selecţia naţională 2019”, den nationella uttagning som ska utse Rumäniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019, har TV-bolaget TVR bestämt sig för att ersätta honom med ett wildcard.

Fram till den 10:e januari tar därför TVR emot nya bidrag till uttagningen och dagen efter, den 11:e januari, kommer de att fördela de 24 bidragen i de båda semifinalerna, se schemat nedan. (Källor: eurovision.tvr.ro och eurovision.tvr.ro)

Ett av de tävlande bidragen i Rumäniens “Selecţia naţională 2019”:

Skyscraper“, Teodora Dinu (lyssna på “Selecţia naţională 2019”-bidragen här)

Schemat för Rumäniens “Selecţia naţională 2019”:
9:e november – 10:e december: TVR tar emot bidrag/ansökningar (126 bidrag inkom)
20:e december: De utvalda bidragen presenteras
10:e januari: Deadline att skicka in wildcard-förslag
11:e januari: Bidragen delas in i de två semifinalerna
27:e januari: Semifinal 1 (12 bidrag tävlar i Iași)
10:e februari: Semifinal 2 (12 bidrag tävlar i Arad)
17:e februari: Final (12 bidrag tävlar i Bukarest)

Schlagerpinglan: I förra veckan lade TVR ut fullversionerna till de 23 semifinalbidrag som fortfarande finns med i tävlingen och helt plötsligt så höjdes mina förväntningar rejält. 😀

Innan dess hade jag endast lyssnat på hälften av bidragen men tydligen så var det bland de återstående bidragen som jag hittade mina förhandsfavoriter, främst “Skyscraper” med Teodora Dinu. 😀 Ni kan lyssna på samtliga bidrag i det numera uppdaterade inlägget “Lyssna på “Selecţia naţională 2019”-bidragen“.

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att den 10:e januari även är sista dagen Armenien tar emot bidrag till sitt internval och Kroatien tar emot bidrag till Dora 2019. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “Rumänien 2019: “Selecţia naţională”-wildcard efterlyses”

 1. Micke

  Tänkte göra en omvänd grej. Vad jag vet så är det sju länder som har det flesta av sina bidrag släppta. Tänkte ta ut ett absolut mardrömscenario där varje lands sämsta bidrag står som segrare. I så fall kommer de sju länderna att representeras av följande bidrag.

  MARDRÖMSLISTAN:

  “Karma“, Dilan Reka – ALBANIEN
  “Smile“, Marko Kaar – ESTLAND
  “In the Shadow“, Florina – FRANKRIKE
  “Alligator“, Atom – LETTLAND
  “Baya (Speechless)“, M I H A I – RUMÄNIEN
  “Gimme”, Donitsov – UKRAINA
  “Posztolj“, USNK – UNGERN

  Ett av bidragen är ju tack och lov redan borta och där vann dessutom bästa bidraget. Hoppas det rullar på så 🙂

 2. Micke

  Måste givetvis även göra det mer viktiga och intressanta. Alltså drömvinnarna istället i alfabetisk ordning.

  DRÖMVINNARNA:

  “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi – ALBANIEN
  “Soovide puu“, Sandra Nurmsalu – ESTLAND
  “Là haut“, Chimène Badi – FRANKRIKE
  “Būšu tepat“, Līga Rīdere – LETTLAND
  “Destin“, Trooper – RUMÄNIEN
  “Про що мовчить моє серце”, Paul Manandise – UKRAINA
  “Hazavágyom“, Leander Kills – UNGERN

 3. Mats Wältare

  @Micke om jag ska vara ärlig så gillar jag In the Shadow av Florina och Baya av Mihai vi alla har förstås olika åsikter och alla kan inte gilla samma saker som man själv gillar

 4. Micke

  @Mats Wältare, om du gillar dessa så go for it. Det ska jag skita fullständigt i. Får du ut något av dem so good for you 🙂 Jag kan säga som så att när det gäller Mihai och hans låt så är den absolut inte min grej. Det är väl inte Florinas heller men där handlar det mer om en annan sak. Den refrängen vet jag inte hur många gånger jag hört i andra låtar genom åren. Finns det någon bland mina drömvinnarna som även du gillar Mats?

 5. Axel

  @Micke: Jag håller med dig i Rumänien och i Ungern om vilka som hade varit drömvinnare! Estland har jag en annan favorit Victor Crones låt! Lettland, Ukraina och Frankrike har jag inte lyssnat in mig på! Så där kan jag inte uttala mig om något.

 6. Micke

  @Axel, Victor Crone är min tvåa i Estland. Lettland har jag ingen jättefavvis i. Frankrike hade jag nog hoppats på bättre men Ukraina. Min favvis där är bland de två överhuvudtaget hittills. Lyssna gärna på den Axel. Kul att höra vad du tycker. Har en till jag gillar i Ukraina men den gillar du inte om du bara letar hits och har svårt för “mystiska” låtar. Paul Manandises låt är bäst i Ukraina men jag gillar även den här:

  mnishek туман

  Kom just på att jag glömt Tjeckien:

  MARDRÖMSVINNARE:

  “Friend Of A Friend“, Lake Malawi

  DRÖMVINNARE:

  “True Colors“, Barbora Mochowa

 7. Mats Wältare

  @Micke jag gillar ju Sandra’s låt och Leander Kills låt och så klart Barbora’s låt som du gillar.
  Jag ber om ursäkt för om jag görde dig förbannad på mig det var inte meningen men jag säger vad jag tycker som andra personer kanske inte gillar.
  Förlåt

 8. Micke

  @Mats Wältare, hade du känt mig så hade du inte ens tänkt tanken. Jag blev inte och kommer aldrig att bli arg på någon för deras åsikt om musiksmak. Du behöver inte ens tänka tanken Mats 🙂

  Vet du Mats det som förvånat mig mest hittills är att ingen pratat om Paul Manandises bidrag i Ukraina. Den trodde jag alla skulle älska 🙂 Den enda jag hört något från om den är Pinglan och hon var ju positiv i alla fall 🙂 Jag föll för låten direkt och den bara växer

 9. Axel

  @Micke Paul manadises låt var fantastisk! Älskar verkligen melodin. Älskar även när länder sjunger på sina egna språk! Särskilt när det är länder där man inte är bra på engelska. Så om den här vinner vilket jag hoppas på! Så vill jag verkligen att de har kvar den på originalspråket och har de det så kommer den med säkerhet vara åtminstone topp 10 för mig!

 10. Schlagerpinglan

  @Mats Wältare, Jag misstänker att du missuppfattade Mickes svar, för han blev inte alls irriterad på dig utan menade nog mer att det inte var upp till honom att bestämma vad som var rätt eller fel utan att alla har rätt att tycka vad de vill. Känn aldrig att du behöver be om ursäkt för din musiksmak på denna blogg, för här har alla “rätt”. 😀

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag är fortfarande i fasen där jag håller på att komma ikapp vad gäller alla de nationella uttagningarna och har ännu inte fått grepp om alla bidragen så just nu så har jag ingen klar bild. Likväl, det finns en del bidrag som står ut från mängden och de är för tillfället “La Mama Hotel” i Ungern, “Ce qui me blesse” i Frankrike (jodå, du läste rätt) och “Skyscraper” i Rumänien. Ser dock fram emot fler aha-ögonblick de närmaste dagarna då jag sakta men säkert uppdaterar både mig själv och bloggen om det rådande ESC 2019-läget. 😀

 12. Mats Wältare

  @Schlagerpinglan jag vet att alla har rätt att tycka vad dom vill det är bara min autism som får mig att svårt att veta vad vissa menar

 13. Johanna

  @micke, ser att vi har samma favorit i Rumänien, och EStland och delvis i Ukraina (kräver lite fler lyssningar) Hoppas att någon av de iaf kan ta sig till ESC i år….

 14. Micke

  @Pinglan, tack för stöd 🙂 Så du har skaffat dig en åsikt om mig och din franska favvis då 🙂 Grejen är att den är inte alls så hemsk i mina öron som du tror. Hade han bara hållt sig ifrån de degraderande falsetterna så. La Mama Hotel har jag på plats sex i Ungern. Dock inget negativt för det finns helt enkelt fem bidrag jag tycker är ännu bättre. Scyscraper i Rumänien är ett ok bidrag men ingen favvis för mig.

  @Mats Wältare, det är inte alltid lätt att förstå vad människor tänker när man inte ser dem Mats. Det är nätets förbannelse. Mycket missförstånd florerar. Jag är absolut inget speciellt som människa Mats men en sak kan du vara lugn över. Du behöver aldrig oroa dig för att jag ska bli arg eller så. Tänk inte ens tanken. Om du trots allt skulle tänka tanken nån gång så försök minnas det jag nu sa. Som Pinglan sa på hennes blogg har alla rätt och alla har fel 🙂 Sån är musik 🙂

  @Johanna, jo vi brukar ju ofta ha mycket i smak gemensamt här 🙂 Fortsätter tydligen så då 🙂 Jag kände nog också att du skulle gilla Frankrike och Tjeckien. Kände mig osäker om din smak angående Ungern men ganska säker på att du inte skulle hålla med mig i mina val av Lettland och Albanien. Jädrar så kul om jag har fel om dina tankar om Albaniens bidrag. Jag älskar den. Har fortfarande inte vågat se den live då jag är orolig att den ska vara förstörd där

 15. Johanna

  @Micke Ungern har jag inte lyssnat på alls än (har hänt lite annat i livet som tagit fokus men nu är jag åter) Lettland är min favorit Laime Pilniga. Frankrike kräver fler lyssningar. Återkommer:-)

  Albaniens vinnarbidrag var bra och jag är försiktigt positiv men jag avvaktar tills vi hört slutresultatet där:-)

  Såg för övrigt en lista med helt andra namn till Ukrainas uttagning än de jag hört nu alldeles nyss på twitter (synd isf för de låtar jag hört vart jag positivt överraskad av)

 16. Johanna

  @micke Tillägg: Din favvis i Lettland är en stark tvåa där för mig och jag hoppas verkligen att den går bra för den är en av de få bra låtarna i den uttagningen. Skulle nog komma högt på en slutgiltigt ranking för mig om den vann.

 17. Micke

  @Johanna, aj då. Hoppas det verkligen inte innebär att Paul Manandise och hans grymma bidrag i verkligheten inte ens kommer att vara med i Ukrainas uttagning. Det är ju min solklara tvåa av allt hittills efter Albaniens bidrag

 18. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kanske har fel, men 9 gånger av 10 som jag hittar en riktigt bra låt där en kille drar till med lite falsettoner så verkar du inte riktigt vara med på tåget, så att säga. 😛 I ärlighetens namn så finns det lite i “Ce qui me blesse” som stör även mig men helheten påminner så mycket om andra franska låtar jag älskat genom tiderna att jag blir lite nostalgisk när jag lyssnar på den (trots artistens ålder, vilket känns lite motsägelsefullt men så är det tydligen). 😀

 19. Johanna

  @micke Det var Ukrainas officiella twitter-konto som postade så tror tyvärr det är så. Såhär såg tweeten ut:

  @uapbc

  You’ve been waiting for this!

  Participants of #Vidbir2019:

  1. KAZKA
  2. Brunettes Shoot Blondes
  3. IVAN NAVI
  4. LETAY
  5. The Hypnotunez
  6. Freedom Jazz
  7. Braii
  8. VERA KEKELIA
  9. TAYANNA
  10. BAHROMA
  11. LAUD
  12. YUKO
  13. ANNA MARIA
  14. KiRA MAZUR
  15. KHAYAT
  16. TseSho

 20. Adri

  Drömvinnare:
  • Tjeckien: ”True Colors”
  • Lettland: ”That night”
  • Frankrike: ”Passio”
  • Albanien: Rätt låt vann!
  • Estland: ”Kui isoge kaotan”
  Ungern, Rumänien & Ukraina är inte tillräckligt inlyssnade. Ungern bådade jävligt illa. Rumänien väldigt bra! Ukraina visste jag inte ens hade släppt bldrag!

  • Tjeckien: ”Space Sushi”
  • Lettland: ”You make me so crazy”

 21. Mats Wältare

  @Micke tack för att du sa det jag accepterar det för det gör mig glad 🙂

 22. Micke

  @Mats Wältare, det är helt ok . Försök lägg det på minnet Mats. Var aldrig orolig eller rädd för mig. Jag är det ofarligaste som går i ett par skor. Du kan känna likadant på den här bloggen. Jag har varit här i många år. Minns inte hur länge men säkert hela 10-talet. Pinglan har en fantastisk blogg och de som är här vet att uppföra sig så att säga. Här finns det ingen som är bättre än någon annan, ingen som vet bättre än någon annan. Här lägger vi fram våra åsikter och i möjligaste mån accepterar vi varandras likheter och olikheter. Det finns bara en sanning när det gäller musik och det är att ingen vet bättre än någon annan, ingens smak är bättre än någon annans. Inte svårare än så. Säger precis som Pinglan, välkommen till bloggen Mats

 23. Micke

  @Johanna, hoppas verkligen att det är något fel där. Var så himla nöjd och glad över Paul Manandise och hans grymma bidrag

 24. Mats Wältare

  @Micke jag ska försöka lägga det i minnet men tack så mycket att du säger det
  Jag har inte här varit här så länge som du men jag tycker om den här blogen trots att jag inte kan kommentera hela tiden pågrund av en folkhögskola jag går på eller att jag sån person som vill lyssna på alla låtar
  Förlåt för mitt missförstånd ska försöka lägga det bakom mig och gå vidare utan få ångest

 25. Micke

  @Mats Wältare. Förlåt är ett fantastiskt bra ord som vi människor använder oss av alldeles för lite. Det är ett helt enormt ord som rensar och gör gott för båda parter. I just detta fallet behöver du dock inte ens tänka tanken att använda det. Du har ingenting att be om ursäkt för när det gäller det du och jag pratat om. Jag förstår dock hur du känner och tänker då jag jobbar en del med folk med ångest. Men tro mig Mats. Du har ingenting att känna ångest över här med mig. Nu lägger vi detta bakom oss Mats och bara går vidare som om ingenting har hänt 🙂 Åter igen Välkommen Mats. Känn dig som hemma. Kul att du gillar Sandra och Leander Kills låtar förresten. Nu håller vi på dem 🙂

 26. Adri

  Ojdå… om nån inte förstod så var ”Space Sushi” (ett jävligt fånigt låtnamn tbh) och ”You make me so crazy” alltså INTE på listan över potentiella drömvinnare, utan raka motsatsen: mardrömsvinnare 🙂

  Känns som nåt jag borde nämnt!

 27. Micke

  Årets i särklass bästa låt är den låt som hittills är enda klara vinnare i sitt land. Årets bästa 47 sekunder ingår dock i en helt annan låt. Den låt som i mina ögon är årets hittills mest ojämna. Allt förutom refrängen är uppe där i topp med Albaniens vinnare men hur tänkte de egentligen med refrängen. Lost for Words? 🙂

  Låten jag pratar om är med i Rumäniens uttagning och mellan 0.43-2.30 är det bara wow, i synnerhet de sista 15 sekunderna av dessa 47 sekunder 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=0t2GjI7vAQA&start_radio=1&list=RD0t2GjI7vAQA

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se