LitauenLördagen den 19:e januari sändes Show 2 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 13 bidragen så var det 6 bidrag som gick vidare, se nedan för resultatet och länkar till showens framträdanden.

Ett av de tävlande bidragen i Litauens “Eurovizijos 2019” – Heat 2

To the Sky”, Edgaras Lubys (vinnaren av Heat 2 av Nacionalinė Eurovizijos atranka 2019)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2019” – Heat 2 (19:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “To the Sky“, Edgaras Lubys 10 p. (435) 12 p. 12 p.
2. “Riddle“, Emilija Gogolytė 6 p. (429) 10 p. 10 p.
3. “Strength of a Woman“, Juna 12 p. (148) 2 p. 8 p.
4. “River of Hope“, Lukas Bartaška 8 p. (221) 5 p. 7 p.
5. “Power of Sounds“, Original Copy 3 p. (366) 7 p. 6 p.
6. “I’ll Be Alright“, Paola Hart 8 p. (62) 0 p. 5 p.
Utslagna:
7. “The Smell of Your Eyes“, Tiramisu 0 p. (425) 8 p. 4 p.
8. “Doing the Loop“, Donata Virbilaitė / Donata&Bingbang 1 p. (283) 6 p. 3 p.
9. “Another Movie“, Gražvydas Sidiniauskas 5 p. (125) 1 p. 2 p.
10. “Hit Me Harder“, Justina Žukauskaitė 2 p. (170) 4 p. 1 p.
11. “Dare“, Valdas Lacko 0 p. (166) 3 p. 0 p.
12. “I Don’t Care“, BANZZZAI 0 p. (94) 0 p. 0 p.
13. “Klaidos“, Giedrius Nakas 4 p. (54) 0 p. 0 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Nu när jag tagit igen det jag missade av lördagens litauiska show (då jag prioriterade de ungerska och franska deltävlingarna) så måste jag tyvärr konstatera att jag ännu inte hittat någon personlig “Eurovizijos 2019”-favorit.

Jag håller dock med tittarna om att “To the Sky“ var det bästa Heat 2 hade att bjuda på, men i mitt fall beror det nog snarare på att det är Edgaras Lubys som framför den än på låten i sig. Men, men… än har jag inte givit upp hoppet om uttagningen. Det återstår ju trots allt två heat innan semifinalerna drar igång, så än finns det gott om tid att bli överraskad. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Litauen i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Litauen 2019: Resultatet av “Eurovizijos 2019” – Heat 2”

 1. Daniel

  Men pinglan i heat 3 kommer min favorit, håll utkik efter “Criminal” med Monika Marija. Den kan kanske vara något för dig 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Daniel, Det låter ju lovande att det finns bidrag som andra uppfattar som bra bland de som är kvar. 🙂 Jag vet att jag länkat till låten på bloggen men tror inte att jag lyssnade på den ännu då jag prioriterat uttagningar där majoriteten av bidragen presenterats. Jag uppskattar dock tipset, för som sagt… så här långt har jag inte hittat mycket roligt i den litauiska uttagningen.

 3. Johanna

  Jag gillar också “Criminal” i studioversionen så hoppas den håller live. Annars var heat två klart svagare än heat ett men hittade ett litet guldkorn i Lukas Bartaskas sång….den var min stil och jag är väldigt glad att den gick vidare

 4. Micke

  Då är vi tre om det dä 🙂 Criminal är helt klart ett starkt bidrag. Nu är det iofs det enda jag hört i Litauen men lik förbannat – ett starkt bidrag. Dock inte helt säker på pinglan om den passar henne. Kanske är jag som är snurrig men det är ett väldigt långsamt bidrag

 5. Adri

  Jag gillar ”Criminal” lika mycket som the next guy/girl, men än är det faktiskt ”bara” min silverplats i Litauen. Min favorit (av de jag hört) är istället av en låt som kanske inte är så hög kvalitet, men som är kul och sticker ut 🙂 Den tävlar nu på lördag, jämte ”Criminal” och jag hoppas båda avancerar! Båda har goda förutsättningar iaf med tanke på att jurypoängen är satta och släppta 🙂

  https://m.youtube.com/watch?v=WFa1HakNYOM

  Jag gissar att den inte kommer få så mycket uppbackning här kanske. Jag får nog stå ensam och supporta denna låt. Men då gör jag det! För jag blir glad och tycker att låten har nåt ”addictive” som gör så jag tröttnar aldrig, trots att låten är tjatig.

 6. Schlagerpinglan

  Jag har nu lyssnat lite på “Criminal” och mitt första intryck var kanske inte lika positivt som många av er andra men det finns definitivt något här som tilltalar mig, men det kommer nog att ta några lyssningar. Vilken tur då att jag hinner vänja mig lite vid den innan lördag. 😀

  Vad gäller Adris favorit så vet jag faktiskt inte vad jag tycker. Själva musikstilen är alldeles för mycket musikant-stuk för mig… men där är något som får mig att likväl smågilla det. Även här kommer det att krävas extralyssningar för att få rätsida på saker. 🙂

 7. Micke

  Litauen har aldrig varit något favvisland i ESC för mig. Kan knappt ens minnas om jag gillat något bidrag någon gång. Tänkte inte ens lyssna på uttagningarna men ramlade på Criminal av en slump. Mycket bra bidrag. Nu har jag även lyssnat på Adris favvis och grejen är att jag gillar båda bidragen jag hittills hört 🙂

 8. Adri

  Tvärtom för mig har Litauen gått från att vara ett bottenskrapland i tävlingen till en favorit. 2013 gillade jag.

  2015 och 2016 var båda toppkandidater. Och 2018 skickade dem den enda låten från det året som faktiskt stannade med mig! 🙂

  ”When we’re old” var inte min favorit 2018, Estland var det. Men till skillnad från favoriterna från Estland, Frankrike, Schweiz, Cypern, Italien osv. så lyckades Litauen hålla sig kvar i mitt liv och kvar på mina spellistor 🙂 Den har nåt magiskt över sig! Jag blir fortfarande berörd av den (dock på fel sätt, så jag vet faktiskt inte varför jag envisas med att lyssna på den).

 9. Marcus

  Litauen öppnade starkt 1999 med en helt underbar låt, fortfarande en favorit. Det är en låt jag kan börja nynna på när som helst.

  Efter det gick det utför, och de placerar sig ständigt i botten av min lista och de verkar inte anstränga sig för att ändra på i år heller. Av de nationella uttagningarna att döma känns det iofs som artistutbudet där är lite klent. Måtte de internvälja Aiste Pilvelyte nästa år.

 10. Johanna

  Jag älskar Litauen. De senaste 6 åren har de varit i min topp 10 4 ggr (mer än de andra baltiska länderna) och förra året var de i min topp 5 på slutet. har höga förväntningar på något bra i år med!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se