AustralienSchlagerpinglan: Om en vecka, lördagen den 9:e februari, är det dags för Australien att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2019 genom finalen av “Eurovision – Australia Decides“.

Till skillnad från bidragen i Storbritanniens ESC 2019-uttagning, som vi kunnat lyssna på ett bra tag nu, så presenterades de sista bidragen i Australiens uttagning i dagarna (varav ett endast i form utav en teaser) och är därmed inte lika vällyssnade. Jag vill likväl sammanställa min personliga topp-10-lista nu så att jag har något att utgå från inför nästa veckas final. 🙂

Ett av de tävlande bidragen i Australiens “Eurovision – Australia Decides”:

On My Way“, Sheppard

Schlagerpinglans “Eurovision – Australia Decides”-topp-10, 2019-02-02:

1. On My Way“, Sheppard
2. Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
3. Data Dust“, Ella Hooper
4. Piece of Me” (teaser), Tania Doko
5. Dust“, Aydan Calafiore
6. Set Me Free“, Leea Nanos
7. This Is Not The End“, Mark Vincent
8. 2000 and Whatever“, Electric Fields
9. To Myself“, Alfie Arcuri
10. Fight for Love“, Courtney Act

Schlagerpinglan: Som synes av listan ovan så har jag i nuläget två favoriter och fyra bidrag som jag tycker låter väldigt lovande vilket gör att jag har jag relativt höga förväntningarAustraliens debut-uttagning. 😀

Då jag inte lyssnat på alla bidragens fullversioner ännu (“Piece of Me” släpps den 4:e februari) så vill jag inte säga alltför mycket nu utan ser detta mest som en lägesuppdatering. Kanske är rangordningen densamma nästa vecka, kanske får ytterligare lyssningar något av bidragen att höja sig/störtdyka.

Hur som helst så kan detta ses som en upplysning om att vi nu kan lyssna på hela det australiska startfältet, se det uppdaterade inlägget här, om någon nu missat det. 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Australien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Australien 2019: Schlagerpinglans topp-10 (19-02-02)”

 1. Micke

  1. “On My Way“, Sheppard
  (Inte så bra som de kan egentligen men ändå bra. Mer arena än låt)
  2. “Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
  (Wow Australien överraskar. Ska bli kul att se live)
  3. “Piece of Me”, Tania Doko
  (Låter lovande men har ju bara hört en teaser)

  4. “Data Dust“, Ella Hooper
  (Jobbar fortfarande med den men tror jag kommer att gilla den)
  5. “Set Me Free“, Leea Nanos
  (Samma omdöme som låten innan)

  6. “To Myself“, Alfie Arcuri
  (Kan någonting ligga mer stationerat som godkänd än den här)

  7. “This Is Not The End“, Mark Vincent
  (Nja, jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Ganska intetsägande)
  8. “2000 and Whatever“, Electric Fields
  (Kunde ha blivit något men ingen har haft koll och resultatet – tråkig)

  9. “Fight for Love“, Courtney Act
  (Extremt dålig och allmänt tråkig)
  10. “Dust“, Aydan Calafiore
  (Samma som ovan. Snälla hjälp killen. Han sitter uppenbarligen fast så illa som han låter)

 2. Marcus

  Australien i år handlar för mig bara om 2000 and Whatever, så jäkla bra!

 3. Adri

  Jag skriver under på Micke och Pinglan. Topp två är ohotade!

  1. ”On my way”
  2. ”Zero gravity”

  🙂

 4. Adri

  Jag gissar att det finns tre med vinstchans här:

  • ”On my way”
  – Please please Australien! Skicka detta nu!

  • ”2000 and whatever”
  – Godkänt val. Men dem som gjort låten ville alldeles för mycket.

  • ”Fight for love”
  – Nej det här är inte bra nånstans. Gissar att den har vinstchans i AUS men jag hoppas inte det.

 5. Johanna

  Jag supportar fortfarande inte Australiens vara i denna tävlingen och hoppas därför att de skickar något dåligt (typ Courtney Act) MEN min vinnare i detta gäng är helt klart “2000 and Whatever”….

 6. Micke

  Har inte sett det förrän nu men det verkar ju inte direkt som att Courtney Act är den här bloggens favvis från Australien 🙂 Ser att jag lagt in kommentarer om bidragen fel på flera ställen. Det blir så när man har bråttom som jag hade när jag skrev ned det. Jag har också Courtney Act längst ned bara så ni vet 🙂

  Skulle bli jätteglad om Sheppard vann även om jag samtidigt är väldigt besviken på bidraget. De har ju gjort så många bra låtar och så kommer de med en arenalåt istället för en riktig låt. Synd men den är lik förbannat bra men på ett annat sätt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se