StorbritannienSchlagerpinglan: Om en vecka, fredagen den 8:e februari, är det dags för Storbritannien att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2019 genom finalen av “Eurovision: You Decide 2019“.

Vi har kunnat lyssna på de tre låtarna, framförda av sex olika artister, sedan den 23:e januari så jag har numera en ganska klar bild av vad jag tycker om bidragens studioversioner och är därför redo att presentera min personliga topp-sex-lista, se nedan:

Ett av de tävlande bidragen i Storbritanniens “Eurovision: You Decide 2019”:

Bigger Than Us“, Holly Tandy

Schlagerpinglans “Eurovision: You Decide 2019”-topp-6, 2019-02-01:
1. Bigger Than Us“, Holly Tandy
2. Sweet Lies“, Kerrie-Anne
3. Bigger Than Us“, Michael Rice
4. Sweet Lies“, Anisa
5. Freaks“, Jordan Clarke
6. Freaks“, MAID

Schlagerpinglan: När det gäller “Bigger Than Us” så märker jag att Michael Rices version har vuxit till sig men det är fortfarande Hollys version som jag föredrar av de två. På samma sätt så låter Anisas version av “Sweet Lies” ännu bättre än den gjorde vid premiärlyssningen men Kerrie-Annes version är fortfarande den som tilltalar mig mest. “Freaks” är däremot ingen låt som ger mig något, vare sig den framförs av Jordan Clarke eller MAID.

Just för tillfället så håller jag tummarna för att antingen “Bigger Than Us” med Holly Tandy eller “Sweet Lies” med Kerrie-Anne vinner, men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag egentligen tycker bäst om. Båda är helt OK men jag kan inte påstå att jag hittat det där “lilla extra” hos något av bidragen. Men, men… det är en vecka kvar till finalen så än kan mycket hända. 😀

Mer om Storbritanniens ESC 2019-förberedelser hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2019“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Storbritannien 2019: Schlagerpinglans topp-6 (19-02-01)”

 1. Adri

  1. ”Sweet lies” – Kerrie-Ann
  2. ”Bigger than us” – Holly Tandy
  3. ”Bigger than us” – Michael Rice
  4. ”Freaks” – Jordan Clarke
  5. ”Sweet lies” – Anusa

  Överlägset sämst:
  6. ”Freaks” – MAID

  Jag är dock med dig på en sak: ”Freaks” är överlägset den sämsta låten i sig själv.

 2. Micke

  Tror ni här känner till min inställning till Storbritannien i ESC. Eller hur? 🙂

  Har dock lyssnat lite mer i år än jag brukar. Kanske för att flera länder har talangshow och liknande i sina uttagningar i år. Blir lite tid över till annat då eftersom jag inte följer dessa.

  Jag är som vanligt besviken på Storbritannien men det finns ändå en liten ljuspunkt och det gäller de första 40 sekunderna på ”Bigger than us” – Holly Tandy. Börjar med mycket positivt sound. Stråkarna och framförallt gitarrgunget. Tjejen kommer också in helt perfekt för att ytterligare förgylla denna ljudmatta som främst styrs av gitarrgunget.

  Det håller i 40 sekunder och sedan blir det en mer ordinär ljudmatta inom Storbritanniens resa inom ESC. Synd men de första 40 sekunderna gav ändå liv åt något som varit dött och begravet under lång lång tid – Storbritannien i ESC

 3. Adri

  Magkänslan säger att Storbritannien inte är redo att lämna sin comfort zone. Tyvärr innebär det att “Sweet lies” med Kerrie-Ann mest troligen inte kommer väljas.

  Så vem tror jag vinner? Jo, “Bigger than us”. Men tyvärr i den något sämre versionen. Den med Michael Rice 🙂 Helt okej såklart. Jag gillar den t.o.m. men i konkurrensen finns där bättre 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se