LitauenLördagen den 2:a februari sändes Show 4 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 11 bidragen så var det 6 bidrag som gick vidare, se nedan för resultatet och länkar till showens framträdanden.

Ett av de tävlande bidragen i Litauens “Eurovizijos 2019” – Heat 4

Light On“, Monika Marija (vinnaren av Heat 4 av Nacionalinė Eurovizijos atranka 2019)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2019” – Heat 4 (2:a februari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Light On“, Monika Marija 12 p. (1416) 12 p. 12 p.
2. “Neverpart“, Henry & Tommy Modric 8 p. (838) 10 p. 10 p.
3. “Song of My Life“, Soliaris & Foreign Souls 7 p. (694) 7 p. 8 p.
4. “Laiko mašina“, Saulės Kliošas 10 p. (527) 3 p. 7 p.
5. “Learn from Your Love“, Živilė Gedvilaitė 7 p. (643) 5 p. 6 p.
6. “Your Cure“, Alen Chicco 4 p. (745) 8 p. 5 p.
Utslagna:
7. “Runaway“, Queens of Roses 7 p. (580) 4 p. 4 p.
8. “Never Enough (Of Your Love)“, Elizabeth Olshey 0 p. (669) 6 p. 3 p.
9. “Lay It Down“, Gabrielė Rybko 3 p. (0) 0 p. 2 p.
10. “Scars Are Beautiful“, Valerija Iljinaitė 2 p. (242) 1 p. 1 p.
11. “Bad Option“, Indrė Juodeikienė 1 p. (375) 2 p. 0 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter att ha tagit del av röstningssiffrorna och sett bidragens live-klipp i efterhand så reagerade jag mest på att ett bidrag lyckats med bedriften att inte få några teleröster alls och inte heller få sitt live-klipp på TV-bolagets youtube-kanal.

Enligt eurovoix.com så gick det inte att rösta på Gabrielė Rybko då hon straffats av TV-bolaget efter ett olämplig PR-stunt där hennes pappa lär ha givit rabatt till sitt företags kunder som lovat att rösta på henne. Bra att röstköp straffas, svårt att tro att det inte hänt i andra fall. Men, men… viktigt att kunna bevisa något innan man misstänkliggör / straffar någon.

Hur som helst så har vi nu sett alla de fyra inledande deltävlingarna och vet nu vilka 24 bidrag det kommer att stå mellan i semifinalerna den 9:e och 16:e februari. Själv tror jag att jag hittade jag mina favoriter i den tredje deltävlingen men även här i den fjärde fanns en del intressanta låtar, främst “Light On“, men jag behöver lyssna in mig lite mer på starfältet innan jag kan säga något definitivt. På återseende. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Litauen i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Litauen 2019: Resultatet av “Eurovizijos 2019” – Heat 4”

 1. Micke

  Jag har inte följt Litauens uttagningar på en mängd år så döm mig inte för min okunnighet 🙂 Visste inte att artisterna tydligen har flera låtar. I ett fall är det bara positivt av det lilla jag sett och detta positiva stavas Monika Marija. Tycker jättemycket om hennes röst och utstrålning. Tycker om bidraget “Criminal” men nu dök ju även detta “Light on” up. Inte lika bra men bra ändå. Hon kanske har fler låtar. Vad vet jag 🙂

 2. Micke

  Pinglan eller nån annan. Vad händer i Litauens uttagning. Som jag fattar det blir det två semifinaler nu. Med hur många och hur många går till final?

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, När det gäller Litauen så kan man inte alltid vara helt säker då de ändrar sina regler lite allteftersom. 😀 Eventuellt delar de upp de kvarvarande bidragen så att det blir 12 i varje (men ingen garanti då bidragen ej var jämnt fördelade i deltävlingarna.) Vad gäller finalen så brukar det vara 6-7 stycken finalister, beroende på om de väljer ut ett wildcard eller ej, så det blir eventuellt något sådant.

  De borde dock meddela semifinalsindelningen snart och då blir det nog klarare. 😀

 4. Micke

  Tack för info 🙂 Får väl göra en topp fem av det jag hört. Kanske har missat nåt

  TOPP 5:

  1. “Criminal“, Monika Marija
  2. “Light On“, Monika Marija

  3. “Sing!“, Jurgis DID & Erica Jennings
  4. “Run with the Lions“, Jurijus
  5. “Mažulė“, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys

 5. Adri

  Har hört många låtar, men bara tre värda att nämna:

  1. ”Sing”
  2. ”Criminal”
  3. ”Light on”

  Men ingen kommer ju nå upp till höjden av ”When we’re old” tyvärr. Litauen kommer inte få se sig på pallplats hos mig i år.

 6. Johanna

  Tycker att det finns mycket bra i denna uttagningen och har samma topp fem som Micke fast tycker nog bannemig att “light on” är starkare än “Criiminal” efter några lyssningar även om båda är väldigt bra…..Och jag hade satt Mazule som nr 3:-) Det finns även tre-fyra bidrag till som jag inte hade haft något emot om de vann. Jag gillar Litauen och tycker de levererar i år (också)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se