ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Rumänien Rumänien: Ytterligare avhopp från “Selecția Națională” + semifinalsstartordning
Efter att Dan Bittman hoppat av den rumänska ESC 2019-uttagningen och blivit ersatt av två wildcards (Bella Santiago och Linda Teodosiu), vilket resulterade i att även M I H A I drog sig ur, så kommer det nu ytterligare ett avhoppsbesked. Xandra, som var tänkt att tävla med låten “Independent” i helgens semifinal, kommer inte till start. Semifinalsstartordningen har däremot presenterats, vilken ni hittar i det uppdaterade inlägget här: “Allt inför “Selecţia Naţională” – Semifinal 2“. (Källa: eurovoix.com)
Israel Israel: Shalva Band hoppar av “The Next Star”- blir ESC-gästartister i stället
Shalva Band, en av favoriterna i Israels ESC 2019-uttagning som tog sig vidare till finalen den 12:e februari, har beslutat sig för att hoppa av tävlingen. Tre av medlemmarna är religiösa och har därför bett EBU om specialregler då sabbaten och ESC-repetitionerna krockar, vilket de inte fick. TV-bolaget KAN har i stället bjudit in bandet som gästartister vid den andra ESC 2019-semifinalen som avgörs den 16:e maj. (Källa: esckaz.com)
Estland Estland: “Eesti Laul 2019”-startordningen
I går presenterade TV-bolaget ERR den startordning som kommer att gälla vid finalen av Estlands ESC 2019-uttagning “Eesti Laul 2019” den 16:e februari. Ni hittar startordningen i det uppdaterade inlägget här: “Lyssna på “Eesti Laul”-finalbidragen(Källa: menu.err.ee)
Kroatien Kroatien: “Dora 2019”-startordningen
TV-bolaget HRT har avslöjat den startordning som kommer att gälla vid finalen av Kroatiens ESC 2019-uttagning “Dora 2019” den 16:e februari. Ni hittar startordningen i det uppdaterade “Dora 2019-startfältet har presenterats“-inlägget. Det har även avslöjats att vinnaren av Dora 2019 kommer att utses med hjälp av 50/50 regionala jurygrupper och teleröster, där tittarnas röster väger tyngst vid oavgjort. (Källor: hrt.hr och eurovoix.com)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: iTV har ännu inte gjort sitt internval
Via Instagram meddelade delegationschefen Husniye Maharramova att det fortfarande inte tagits något beslut om vilken artist som ska representera Azerbajdzjan i ESC 2019. Meddelandet kom efter att INFE Azerbaijan påstått att Chingiz Mustafayev (en av fyra artister som ryktats finnas med på den “slutliga listan”) var TV-bolagets val. De övriga artisterna det ryktats om är Samira Efendi, Tofig Hajiyev och Leman. Deadline att skicka in låtar till iTV är för övrigt i dag, den 7:e februari. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se