Italien I går kväll fortsatte “Sanremofestivalen 2019” med den andra av fem kvällar där 24 bidrag bl.a. tävlar om TV-bolaget RAI:s erbjudande om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2019.

I gårdagens show fick vi se 12 av bidragen framföras en andra gång innan det var dags för omröstningen, som även denna gång bestod utav 40% teleröster, 30% demografisk jury och 30% press-jury. För att göra det så spännande som möjligt inför finalen, men likväl ge ett litet smakprov på röstresultatet så avslöjades det hur en av röstgrupperna i stort rankat de tävlande bidragen.

Här nedan ser ni länkar till de 12 artisternas live-framträdanden vid den första kvällen av Sanremo 2019, indelade i de tre kategorier som presenterades vad gäller press-juryns röster efter den andra kvällen:

“Sanremofestivalen 2019” – Kväll 2, 6:e februari:

Press-juryns Topp-rankade bidrag (ej resultatordning)
Achille Lauro
Rolls Royce
Topp-rankade
Arisa
Mi sento bene
Loredana Bertè
Cosa ti aspetti da me
Daniele Silvestri
Argento vivo
Press-juryns Medel-rankade bidrag (ej resultatordning)
Ex-Otago
Solo una canzone
Medel-rankade
Ghemon
Rose viola
Il Volo
Musica che resta
Paola Turci
L’ultimo ostacolo
Press-juryns Botten-rankade bidrag (ej resultatordning)
Federica Carta e Shade
Senza farlo apposta
Botten-rankade
Einar
Parole nuove
Negrita
I ragazzi stanno bene
Nek
Mi farò trovare pronto
(Källor och grafik: RAI och wiwibloggs.com)

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Italien i ESC 2019“.
Se även: “Kväll 1 – Resultatet” – “Inför “Sanremofestivalen 2019”: Kväll 1-4

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Sanremofestivalen 2019: Kväll 2 – Resultatet”

 1. Micke

  Det måste väl vara ett skämt det här va?????? NEK rankad längst ned. Alltså allvarligt talat. Det är ju banne mig nästan lika overkligt som att brandlarmet Lake Malawi slog Barbora Mochowa i Tjeckien. Kan inte sluta skratta här 🙂

 2. Marcus

  Loredana fortsätter sin färd mot Tel Aviv! 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Resultatet presenteras dock endast i grupper, så han kan mycket väl ha hamnat fyra från slutet vad gäller press-jury-rösterna. Helt konstigt tycker jag dock inte att det är då jag uppfattade det som att han gjorde ett mycket sämre framträdande kväll 2 (RAI har dock endast lagt upp kväll 1-framträdandena på sin youtube-kanal så det är dit länken går). Men, men… skulle jag själv ge betyg så hade han hamnat i någon av de övre kategorierna.

 4. Micke

  Det var ju än värre än så. Det finns ju knappt några dåliga bidrag i San Remo men det kanske sämsta med Daniele Silvestri har de ju i topp 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se