TjeckienDen 28:e januari presenterades resultatet av “Eurovision Song CZ”, Tjeckiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, där tittare och jurymedlemmar fått lyssna på studioversionerna av åtta tävlingsbidrag innan de röstade fram segraren.

Nu meddelar Ukrainas TV-bolag UA:PBC att de tjeckiska ESC 2019-representanterna i gruppen Lake Malawi kommer att gästa den ukrainska ESC-uttagningen “Vidbir 2019” nu på lördag den 16:e februari, när den andra semifinalen ska avgöras, och där framföra sitt tävlingsbidrag “Friend Of A Friendlive. (Källa: esctoday.com)

Tjeckiens ESC 2019-bidrag:

“Friend Of A Friend”, Lake Malawi musikvideo
(text & musik: Jan Steinsdoerfer, Maciej Mikolaj Trybulec, Albert Černý)

Schlagerpinglan: Ah, det här var ju riktigt intressant. När jag gjorde min topp-8-lista med de bidrag som just nu är klara för ESC 2019 så placerade jag Tjeckiens “Friend Of A Friendlängst ner på listan. Till skillnad från de övriga sju bidragen så har vi fortfarande inte sett bidraget framföras på någon ESC-scen och det kan eventuellt vara till dess nackdel.

Vare sig Lake Malawi lyckas att sälja in sin låt på lördag eller ej så fick jag i alla fall ytterligare en anledning till att inte vilja missa den ukrainska semifinalen, vars tävlingsbidrag ni kan lyssna på här. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Tjeckien 2019: Lake Malawi gästar Ukrainas “Vidbir””

 1. Micke

  Vem vet om någon lyckas slänga i en testosterontablett i killens dryck så kanske hans röst rent av blir så att man kan härda ut i tre minuter. Men vem vet 🙂

 2. Anton

  Själv har jag Friend of a Friend på en tredje plats på min topp 8 (efter bara Australien och Italien) och behöver egentligen ingen övertygning, men ser fram emot att få se hur den står sig live! Kommer de ha en körsångeska som uttalar “I’m only a friend”? Kommer hon isåfall vara framstående i numret? Spännande!

  Och Micke, jag vet hur du känner för killar som sjunger i falsett eller ljust eller vad du nu vill kalla det, och jag vet att du använder ett färgstark sätt att skriva. Det har jag viftat bort många gånger för att undvika att skriva många motkommentarer till dina ibland okänsliga kommentarer. Den här tycker jag dock var lite väl osmaklig.

 3. Adri

  Denna låten kan inte vinna hos mig. Säg att personerna ändå kan sjunga rent. Det spelar ingen roll av flera anledningar:

  1. Manlig falsett är inte min kopp te i 9 av 10 fall. Detta är ABSOLUT INTE ett av undantagen. Tvärtom är detta ett av de uslare fallen.

  2. Jag tycker låten är rent av läskig. Jag blir djupt obehagad av denna låt, och kanske främst av snubben som sjunger.

  Stackars Ukraina som betalar för att se sin show, så får man Lake Malawi och ”Friend of a friend” på köpet. Jag skulle vilja ha mina pengar tillbaka isf.

 4. Micke

  @Anton, jag gillar att skämta om saker och ting. Vad det sen handlar om finns inga speciella mallar för. Jag hoppas dock att du precis som folk som känner mig i verkligheten förstår att jag alltid gör det med respekt. För mig finns det inga människor eller företeelser som är värda mer än andra. Är rädd för att du kanske tog detta som ett homoskämt. Det hade dock ingenting med det att göra överhuvudtaget. Allt hade med falsett i sång att göra.

  Jag är 100% hetero Anton och är stolt över det och står för det i alla lägen. Precis på samma sätt som jag hoppas att de som är 100% homo gör i sina liv. Ledsen om jag gjorde dig upprörd över det jag skrev Anton men som sagt hade du känt mig hade du vetat sanningen och inte ens tänkt tanken att jag skulle ge mig på något sådant. Alla människor har lika värde och ska ha samma värde.

  Jag ber allra ödmjukast om ursäkt Anton om jag skojade om något som gjorde dig upprörd. Jag hoppas innerligt att du i fortsättningen kan förstå att jag är en skojfrisk jävel som absolut inte vill trampa över men det är lätt med missförstånd när man inte ser varandra.

  Jag är nog lite extra plump just nu då jag inte är hundra i skallen då jag väntar på ett besked som kan vara skit men förhoppningsvis inte är det. Sorry for that.

  Anton är det något så bara säg till. Hela mitt liv handlar om att respektera allt och alla så långt det går.

 5. Micke

  @Anton, du får mer än gärna berätta för mig om några av dessa okänsliga grejer du säger jag skrivit. Jag tar inte illa upp. Tvärtom

 6. En ESC-drömmare

  Vem bryr sig egentligen. CZ är bedrövlig hoppas han buas ut där

 7. Johanna

  Dålig låt kan nog inte räddas av ett live-framträdande tyvärr….men jag kommer troligen inte lyssna på honom i finalen ändå så det är ju ingen big deal…..

 8. Schlagerpinglan

  @Johanna, Nej, det ska mycket till för att ett live-framträdande ska kunna rädda en låt man inte gillar, men min förhoppning är att det låter så pass annorlunda att man får en helt ny syn på låten. Kanske lite överoptimistiskt… men man vet aldrig. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se