Sverige Schlagerpinglan: Under fredagen så genomfördes den första repetitionen med publik inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2019, den som utspelar sig i Leksand den 16:e februari.

Som vanligt så var det inte bara publiken som följde repetitionerna utan även en mängd journalister. Är ni intresserade av hur det såg ut så hittar ni rapporter och bildspel därifrån från Aftonbladets Tobbe Ek. Dessutom så finns lite extramaterial hos SVT, t.ex. det traditionella Minut-för-minut-schemat (titta ej om ni vill bli överraskade i morgon).

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben där 543 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Publikens favoriter efter Deltävling 3-repetitionerna:
Dolly Style Jon Henrik Fjällgren
Dolly Style & Jon Henrik Fjällgren (Grafik: SVT)

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds (före => efter repet)
1. “Habibi“, Dolly Style (144 röster – 26,5%) 1. (→) Jon Henrik Fjällgren (1.15 => 1.15)
2. “Norrsken“,
Jon Henrik Fjällgren
(143 röster – 26,3%) 2. (↑) Dolly Style (4.50 => 1.95)
3. “Om om och om igen“,
Omar Rudberg
(93 röster – 17,1%) 3. (↑) Omar Rudberg (3.25 => 2.25)
4. “Låt skiten brinna“,
Martin Stenmarck
(62 röster – 11,4%) 4. (↑) Martin Stenmarck (9.00 => 3.75)
5. “Victorious“,
Lina Hedlund
(38 röster – 7,0%) 5. (→) Lina Hedlund (4.50 => 4.50)
6. “Somebody Wants“,
The Lovers of Valdaro
(35 röster – 6,4%) 6. (↓) Rebecka Karlsson (1.75 => 4.50)
7. “Who I Am“,
Rebecka Karlsson
(28 röster – 5,2%) 7. (↓) The Lovers of Valdaro (5.00 => 8.50)
(Källor: melodifestivalklubben.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Efter förra veckans genrep, där min favorit Malou Prytz inte fick en plats bland de fyra främsta i publikundersökningen men likväl gick direkt till final så lyckas jag att hålla kvar vid min förhoppning om att Lina Hedlund (trots kvällens undersökningsresultat) ska finnas med bland de som jublar på lördag. 🙂

Jag hade ju ett första intryck av låtarna efter torsdagens genomlyssning men efter att ha lyssnat lite mer på de små smakprov som SVT presenterat så är det just “Victorious” (och även till viss del “Somebody Wants“) som envist förföljer mig och (lyckligtvis) är det även de låtar jag är mest nyfiken på. Vi får väl se hur det slutar. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Snabbkoll på Leksands publikrep”

 1. Adri

  Jag är optimist in i skelettet (gällande vissa saker iaf), men det är så svårt att känna hopp för mänskligheten när man ser att Dolly Style vunnit… någonting över huvudtaget. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att alla som svarade att dem var bäst är barn som inte äger mobiler.

 2. Adri

  Just denna vecka valde jag ändå att titta på resultatet för jag känner inte så starka känslor för låtarna. Jag tycker det är ett ganska jämntjockt lager av “bra” 🙂 Förutom då Dolly Style, som nu tog hem detta. Men oj oj oj vad jag inte tänker tro på att de faktiskt kan sno en finalplats.

 3. Marcus

  Dolly Style får gärna ta en av finalplatserna för mig, så länge Omar tar den andra! Jag har lyssnat på det jäkla minutklipper hundratals gånger nu, längtar efter att få höra hela låten! <3

 4. Adri

  1. Jon Henrik Fjällgren (Den enda jag verkligen känner starkt för denna vecka 🙂 )

  Sen kommer då fem låtar som alla är bra, men där tar det stopp. Dem är alla treor liksom 🙂

  2. Martin Stenmarck
  3. Lina Hedlund
  4. Omar
  5. Rebecka Karlsson
  6. The Lovers of Valdaro

  Och så då den enda jag känner starkt MOT:

  7. Dolly Style (Hade varit exakt lika kasst, men lättare att acceptera om det var ett humörbidrag… men Dolly Style tar ju sig själva på allvar. Det är nästan det värsta i hela deras image…)

 5. Mats Wältare

  Om Dolly Style går till final imorgon så kommer jag säga att dom som röstade på deras låt här ingen smak på riktigt musik jag gillar verkligen inte dolly style jag förstår att det får barn i typ 6 års åldern men jag ska fylla 20 år nu i juni och jag gillar musik som betyder någoting men den jävla bubbelgum pop eller vad det nu heter gillar jag verkligen inte (förlåt om jag ser ut att vara arg eller förbannad för jag är inte det jag förstår att dolly style har sina fans jag är bara inte en av dom ville bara säga det)

 6. Karro

  Adri, du är väldigt överrepresenterad här inne, kanske ska tagga ner lite?

 7. Schlagerpinglan

  @Karro, Man behöver inte läsa alla kommentarerna om man inte vill. Själv uppskattar jag dem och har aldrig känt att någon skrivit för mycket. 🙂

 8. Adri

  Karro: Tack för tipset, men jag tror inte jag kommer följa det 🙂

  Sen är det du säger helt enkelt inte sant 🙂 Men om det var det, vad skulle vara problemet? Jag är nöjd med att ha det så, och magkänslan säger i alla fall att de flesta uppskattar någorlunda vad jag har att tillföra 🙂

 9. Micke

  @Adri, fortsätt du att skriva precis hur mycket du vill. Vi har alla valfrihet att läsa hur mycket vi själva vill. Tack och lov för såna som dig som ger bränsle till ställen som det här och inte bara skriver “Den är bra” och “den är dålig”.

  Long live Adri and what he writes here. Go for it Adri 🙂

 10. JOHANNA

  Tror absolut att Dolly Style går till minst andra chsnsen men nu när jag ser att Rebecka som jag trodde var en finalkandidat kom sist här så kanske de till och med går till final-de har sin fanbas. Jag är inte en av dem och kommer aldrig bli men så länge Jon Henrik är den andra finalisten är det ok för mig för jag inser att min tvåa Martin inte har en chans på finalen……jag håller bara tummarna att han inte kommer sist i slla fall

 11. Adri

  Jag hoppas den nya åldersfördelningen av röster kickar in och sätter krokben för Dolly Styles ev. finalplats 🙂 Jag har så svårt att se vilka vuxna som uppskattar den låten.

  Sen om den andra platsen istället går till Lina, Martin, Omar, Lovers eller Rebecka bryr jag mig faktiskt inte såå värst om 🙂

  Jon Henrik ska i alla fall till final. Det är väl det enda jag egentligen har någorlunda stark åsikt om!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se