Sverige Schlagerpinglan: I går kväll, lördagen den 16:e februari, avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2019 i Leksand. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Melodifestivalen 2019 – Deltävling 3-finalisterna:
Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund
Jon Henrik Fjällgren & Lina Hedlund (Grafik: SVT)

Till Final:
“Norrsken” – Jon Henrik Fjällgren
“Victorious” – Lina Hedlund

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Låt skiten brinna“, Martin Stenmarck
Who I Am“, Rebecka Karlsson

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Habibi“, Dolly Style
6. “Om om och om igen“, Omar Rudberg
7. “Somebody Wants“, The Lovers of Valdaro

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Ted Gärdestad-hyllning
Mellanakt: “Diva
Jubileumsnummer: “Den moderna Melodifestivalen fyller hundra
Första vinnarintervjun: Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund
Snabbversionen: Deltävling 3 – Leksand

1. “Somebody Wants”, The Lovers of Valdaro (7:a)
(Peter Boström, Thomas G:son, Erik Høiby)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Om jag enbart skulle ge betyg till de underbart nostalgi-drypande körslingorna i refrängen av “Sombody Wants” så hade det blivit en fullpoängare. Ska jag däremot ge ett helhetsbetyg så blir det betydligt lägre då resten av låten inte håller kvar mig i den känslan. Jag vet inte riktigt hur det skulle gå till eller vad det är som “går fel” så att säga, bara att kontrasten blir så stor att låten som helhet inte riktigt fungerar för mig. Likväl, ett helt OK försök som jag tyckte förtjänade bättre än en sistaplats.
Betyg: 3/5
2. “Habibi”, Dolly Style (5:a)
(Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Robert Norberg)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Oj, efter förstaplatsen i genrepsundersökningen så var jag förmodligen inte den enda som blev rejält överraskad när det stod klart att Dolly Style åkte ur tävlingen. Jag misstänker att det är det nya röstningssystemet(?) (som jag egentligen inte tycker är rättvist) jag kan tacka för resultatet, vilket i så fall måste kännas ännu mer surt för trion. Jag älskar glad musik och här hade vi en svängig, färgglad pärla som framfördes på ett snyggt sätt och borde därmed ha passat mig som handen i handsken. Problemet är när det glada och positiva går över gränsen till att bli överdrivet barn-TV-glatt… då blir det som naglar på en griffeltavla för mig och med tanke på resultatet så är jag kanske inte ensam om att reagera så.
Betyg: 2/5
3. “Låt skiten brinna”, Martin Stenmarck (Till Andra Chansen)
(Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Rent låtmässigt så var det nog “Låt skiten brinna” som var den största positiva överraskningen för mig. Lite här och där så lyste en riktigt kompetent låt igenom och det fick mig att stundtal tycka att det var riktigt bra. Tyvärr så blev det lite segt i längden, jag är ju ingen egentlig “balladmänniska” utan behöver något extra för att det ska klicka för mig, och det saknade jag tyvärr här (och hade därför gärna sett att någon annan fått en Andra Chans, men man kan ju inte begära att allt ska bli som man vill).
Betyg: 3-/5
4. “Victorious”, Lina Hedlund (till Final)
(Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic, Johanna Jansson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Wow, för mig så var detta utan tvekan den bästa låt som presenterats så här långt i Melodifestivalen och den som jag därmed just nu har som min överlägsna, personliga favorit. Här har vi hela paketet: en bra låt, snygg scenshow och en stabil sångerska. Vad mer kan man önska? Jag hade dock gärna sluppit nervpersen under de sekunder jag var övertygad om att Dolly Style skulle slå ut Lina… men det blev ju bra till slut.
Betyg: 4+/5
5. “Om om och om igen”, Omar Rudberg (6:a)
(Omar Rudberg, Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg, Jens Hult)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Till skillnad från många andra av kvällens bidrag så blev detta ungefär som jag förväntade mig, vilket var en lagom svängig låt där det blandades friskt med mysiga och irriterande partier. Jag tror dock att jag efter ett par extralyssningar (vilket det garanterat kommer att bli) kommer att vänja mig vid falsett-delarna (jag brukar ju gilla sådant) och vara ännu mer förvånad än jag är just nu över att “Om om och om igen” inte gick vidare. Hade jag fått bestämma så hade Omars imponerande framträdande fått en garanterad Andra Chans.
Betyg: 3+/5
6. “Who I Am”, Rebecka Karlsson (Till Andra Chansen)
(Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov, Henric Pierroff)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag är, som sagt, ingen ballad-människa utan snarare allergisk mot saktgående låtar med allför mycket ooo:ande, men det var något i “Who I Am” som likväl nådde fram till mig och som fick mig att hoppas på ett bra resultat för Rebecka. Kanske var det Disney-känslan i låten, kanske Rebecka själv, kanske en kombination. Hur som helst så tycker jag att hon förtjänade en Andra Chans och möjligheten att kanske överraska ytterligare en gång.
Betyg: 3/5
7. “Norrsken”, Jon Henrik Fjällgren (till Final)
(Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jon Henrik Fjällgren)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Mitt första intryck av deltävlings-framträdandet av “Norrsken” var att det var sagolikt förtrollande, både ljud- och bild-mässigt, men att det saknade något. Förmodligen hade jag skruvat upp mina förhoppningar lite väl högt för vid omsjungningen så märkte jag inte av detta utan njöt av den otroligt snygga och mysiga helheten. Kvällens mest självklara finalist och kanske t.o.m. en kandidat till slutsegern?
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: För andra veckan i rad så hamnar min personliga favorit femma i den inledande publikundersökningen men tar sig likväl direkt till final. Ur min synvinkel sett så måste detta vara den bästa Melodifestival på hur många år som helst (både innehållsmässigt och resultatmässigt). Vanligtvis brukar jag få kämpa för att få fram några final-favoriter men med både Lina Hedlund och Malou Prytz klara redan nu så ser jag verkligen fram emot den 9:e mars. 😀

Nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan vi har ju trots allt en deltävling (och Andra Chansen) kvar och kanske kan där finnas något ytterligare lite bättre. Jag har svårt att tro det, men då denna säsong är fylld av positiva överraskningar så skulle jag inte bli helt förvånad. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Resultat Melodifestivalen 2019: Deltävling 3”

 1. Adri

  Topp 21 så här långt:

  1. Hold you
  2. Mina bränder
  3. Ashes to ashes
  4. Norrsken
  5. Tempo
  6. Låt skiten brinna
  7. Army of us
  8. Mina fyra årstider
  9. I do me
  10. Victorious

  11. Not with me
  12. Leva livet
  13. Om om och om igen
  14. Who I am
  15. I love it
  16. Habibi
  17. Hello
  18. Chasing rivers
  19. Somebody wants
  20. Nakna i regnet

  21. No drama

  Som så många andra poängterat, den bästa festivalen på åratal – nu ska jag säga något väldigt kraftigt: kanske t.o.m den bästa festivalen sen jag började följa spektaklet 2004. Låtmässigt och innehållsmässigt i alla fall. Resultatsmässigt har det väl inte gått idealt, men som sagt: är ribban så högt placerad så stör det inte lika mycket att en bra låt slås ut av en annan bra låt.

  Kommentarer om kvällen (korta):

  Lovers of Valdaro: Under kvällens gång tog de tyvärr över Dolly Style’s sistaplats hos mig. Det kändes för förvirrat. Lite 80-tal i stil och vers, men sen moderna The Weeknd-vibes i refrängen som inte passade framträdandet. Ganska profillöst i konkurrensen.

  Dolly Style: Ok, jag har spytt galla över detta. Men sanningen är nog den att jag vill ogilla den mer än vad jag faktiskt gör. Det är ju låg kvalitet och Dolly Style som “koncept” stör mig redan från början. Så jag var ganska lättad när den åkte ut (+ Lina var bättre) men låten var faktiskt inte rent usel.

  Martin Stenmarck: Efter att han befunnit sig sist av alla tävlanden år 2016 för mig så var jag neggig till hans deltagande. Döm av min förvåning när jag ville se denna svenska, tidlösa midtempo i final. Nu blev det AC och jag är nöjd med det 🙂

  Lina Hedlund: Med tanke på att den jämförts med “Party Voice”, som i mina ögon var svagare, så borde man kanske förutsett finalplatsen. Jag tror väl inte den kommer vara i någon slutstrid men jag kunde fira Linas finalplats med henne i alla fall 🙂

  Omar Rudberg: Låten jag haft svårast att greppa denna vecka. Detta är en av få låtar där falsetten låter behaglig. Men jag vet inte… jag tror jag ville att låten skulle höjas lite under låtens gång. Istället lät låten ganska bra, men samtidigt lite som ett tre minuter långt intro.

  Rebecka Karlsson: Medan jag vill ogilla Dolly Style mer än vad jag gör, så är det tvärtom här. Jag tror jag vill gilla detta mer än jag faktiskt gör. Låten är helt ok, men den sticker ju inte ut så nämnvärt. Och det märks att Rebecka har stora röst-ambitioner, och jag har hört henne sjunga… hon kan sjunga, men just ikväll tycker jag nog hon skar sig lite för mycket. Hoppas det bättrar sig i AC 🙂 Gillar Rebecka ändå. (Dock… var det bara jag som fick “The Social Network Song”-vibbar av framträdandet? Fyra “karaktärer” – oberoende av varann som bara gör sin grej bakom sångerskan…)

  Jon Henrik Fjällgren: Börjar med det negativa: jag tror jag hade gillat denna mer, och att den då tagit över Anna Bergendahls bronsplats på min lista, ifall kören inte var med faktiskt. Men… nu är kören där och jag gillar det ändå 🙂 SOLKLAR finalist! Sopade mattan med de andra ikväll 🙂 Vinner han? Antagligen inte! Men han går till finalen 100% rättvist 🙂

  Min personliga vinnare av de 21 avslöjade låtarna är därmed fortfarande “Hold you” 🙂 Också den jag tror vinner av dem hittills avslöjade. Får se vad som händer nästa vecka! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se