UngernTV-bolaget MTVA har meddelat att de beslutat sig för att diskvalificera Petruska från finalen av “A Dal 2019“, Ungerns nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, p.g.a. plagiatanklagelser som de bedömer vara tillräckligt starka.

Petruska hade redan deltagit i en deltävling och en semifinal och kvalificerat sig till “A Dal 2019”-finalen när det meddelades att låten “Help Me Out Of Here” ansågs vara alltför lik en annan låt, se länkar nedan, och därmed diskades från tävlingen.

Det blir i stället Oláh Gergő som får den sista finalplatsen med sin “Hozzád bújnék” då det var det bidrag som fått högst poäng av jury och tittare bland de som slagits ut i semifinalerna. (Källor: escxtra.com och mediaklikk.hu)

“A Dal 2019”-bidrag som ej får tävla i finalen:

Help Me Out of Here“, Petruska

Lyssna på och jämför de båda låtarna:
♥ “Help Me Out of Here“, Petruska (plagiat-fällt A Dal-bidrag)
♥ “White Sky“, Vampire Weekend (låt från 2015)

Schlagerpinglan: Det här var ju sorgligt, då jag har svårt att tro att någon med vilje plagierar en låt och planerar att framföra den inför en miljonpublik utan att någon ska upptäcka vad man gjort. Hur som helst så hittar ni det uppdaterade finalstartfältet på min “Ungern i ESC 2019”-sida medan mer om finalbidragen kommer efter att jag tittat på den andra semifinalen och skrivit om resultatet, vilket lär bli senare i kväll. På återseende.

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ungern i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Ungern 2019: MTVA diskar Petruska från “A Dal”-finalen”

  1. Johanna

    Petruska var den enda låten jag inte riktigt gillade i detta startfältet så detta stör inte mig. Dock om Petruska blivit diskad redan innan semin hade Leander Kills gått vidare och det kan ju störa mig lite nu ….

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se