Ungern Lördagen den 16:e februari avgjordes den andra semifinalen av “A Dal 2019“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. 9 artister framförde sina bidrag och de 4 finalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Miklós Both, Lilla Vincze, Misi Mezô och Feró Nagy) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första tre finalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det fjärde finalbidraget bland de återstående sex bidragen genom att fortsätta rösta. Resultatet samt länkar till artisternas framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Under showens gång meddelades det att ett av A Dal-bidragen var under utredning p.g.a. plagiatanklagelser. På måndagen kom till slut beskedet att Petruska diskats (läs mer om det här) och att Gergő Oláh fått hans plats i finalen.

Bidraget tittarna räddade vidare från “A Dal 2019” – Semifinal 2

Kulcs“, Fatal Error

Resultatet av Ungerns “A Dal 2019” – Semifinal 2 (16:e februari):
Till Final (jury- och app-röster): Juryröster Tittarröster Summa
Az én apám“, Joci Pápai 9+10+9+8 = 36 p. 9 p. 45 p.
Madár, repülj!“, Gergő Szekér 9+9+8+8 = 34 p. 9 p. 43 p.
Holnap“, Bogi Nagy 8+9+9+8 = 34 p. 8 p. 42 p.
Till Final (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Kulcs“, Fatal Error 8+8+8+8 = 32 p. 8 p. 40 p.
Till Final (ersättningsbidrag se förklaring): Juryröster Tittarröster Summa
Hozzád bújnék“, Gergő Oláh 7+9+9+8 = 33 p. 8 p. 41 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Egyszer“, Mocsok 1 Kölykök 8+8+8+7 = 31 p. 8 p. 39 p.
Kedves Világ!“, Timi Antal feat. Gergő Demko 10+8+6+6 = 30 p. 8 p. 38 p.
Forró“, Ruby Harlem 7+8+8+8 = 31 p. 7 p. 38 p.
A remény hídjai“, Nomad 7+7+7+7 = 28 p. 8 p. 36 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så var det endast “Kedves Világ!” som jag ville ha vidare till finalen och inget förändrades efter att jag sett klippen i efterhand. Däremot är jag inte lika förvånad längre som jag var under lördagskvällen då jag nåddes av resultatet.

Det var ju i denna deltävling som fem deltävlings-ettor (två heat hade delad förstaplats) tävlade och att det då slutar med att samtliga fem går till final borde ju inte komma som någon överraskning. Ibland har man otur med semifinalsindelningen och det kan man väl säga att Timi Antal feat. Gergő Demko (och de andra som slogs ut) hade här. Synd på en sådan bra låt, tycker jag i alla fall.

Hur som helst så vet vi nu vilka åtta bidrag som tävlar i finalen till helgen och jag återkommer med en titt på finalstartfältet lite senare i kväll. På återseende. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ungern i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se