Slovenien Den 16:e februari avgjordes finalen av “EMA 2019“, den nationella uttagning som utsåg Sloveniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Efter att två bidrag (av tio) tog sig vidare till superfinalen så vann Zala Kralj & Gašper Šantl en övertygande seger med över 72 % av tittarrösterna.

Vinnarlåten “Sebi” har nu fått en tillhörande, officiell musikvideo, se nedan.

Den officiella musikvideon till “Sebi“:

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl
Länkar: final-framträdandeofficiell musikvideo
Låtskrivare: Zala Kralj, Gašper Šantl
Se även: Resultatet av “EMA 2019-finalen

Schlagerpinglan: Efter att det tillkommit fem nya ESC 2019-bidrag i förra veckan så sammanställde jag en ny ESC 2019-topplista, där “Sebi” hamnade bland de bidrag jag visserligen gillar men som fortfarande inte riktigt övertygar mig. I just det här fallet så tycker jag att känslan i låten är helt underbar men att det blir för mycket av samma vara och därför ganska långtråkigt efter en stund. Som jag skrivit tidigare så är det mycket möjligt att denna känsla försvinner med tiden, i takt med att jag ger den fler lyssningar, men än är jag inte riktigt där.

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Officiell musikvideo till Sloveniens “Sebi“ (Zala Kralj & Gašper Šantl)”

 1. Adri

  Denna låten gillar jag allt mer 🙂 Vet inte om Micke influerat där.

  Men ta mig tusan vad skön denna låt är 🙂 Jag gillar förövrigt det ”adorkable” framträdandet!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Som jag skrivit många gånger tidigare så är jag inte riktigt där än… men av erfarenhet så vet jag att det är just sådana här låtar som jag brukar tycka oerhört bra om långt efter att ESC avgjorts. Vi får väl se var jag står när det väl är dags att gå igenom bidragen inför ESC 2019 (där jag redan nu har gjort upp ett schema som jag hoppas kunna följa, och garderat för ev. oväntade händelser som alltid verkar inträffa, så att det verkligen blir ett land som presenteras per dag så att alla 42 presentationerna är klara INNAN ESC-repetitionerna startar). 😀

 3. Marcus

  Den här videon gör varken från eller till känner jag. Men ska jag uppskatta låten på riktigt behöver jag nog se låten live, den gör sig inte i studioversion alls.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se