Spanien Den 20:e januari avgjordes Eurovision-finalen av “Operación Triunfo“, den talangshow som utsåg Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Efter att tio bidrag (av nio artister) framförts så var det upp till tittarna att sjävla utse sin segrare.

Vinnarlåten “La Venda” med Miki har nu inte bara fått en tillhörande, officiell musikvideo, utan även presenterats i en ny version, se nedan.

Den officiella musikvideon till “La venda“:

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “La venda”, MIKI
Länkar: finalframträdandestudioversion + låttextlåttext
officiell musikvideo / ny version
Låtskrivare: Adrià Salas
Se även: Resultatet av “Operación Triunfo” – Gala Eurovisión

Schlagerpinglan: Även om “La venda” vuxit till sig en del sedan jag hörde den för första gången så kunde jag inte riktigt vänja mig vid hur “skränig” jag upplevde den. Nu, i den nya versionen, så har det mesta av detta filats bort… i alla fall i studioversionen… så jag kan mycket väl se Spanien göra ett rejält kliv uppåt på min ESC 2019-lista efter denna remix. 🙂

Om det sedan har skett en liknande förbättring vad gäller live-versionen (där jag också hade en del saker som jag skulle vilja ha “åtgärdade”) återstår däremot att se, men så här långt så ser det ju lovande ut (ur min synvinkel sett, ialla fall). 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Spanien i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Spanien 2019: Videon till Eurovision-versionen av “La Venda“ (Miki)”

 1. Adri

  Den har växt liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite. Men den är fortfarande väldigt irriterande.

 2. Marcus

  Jag håller med dig om att en hel del filats bort Pinglan, men för mig är det det organiska, det spontana. Alldeles för polerat nu. Den här låten brukade vara oförställd glädje för mig, men nu låter det som man sagt till honom att inte vara så glad 🙁

 3. Mikaela

  Håller till viss del med Marcus. Det låter lite återhållsamt nu. Fortfarande en av mina favoriter

 4. Micke

  Jag har aldrig tyckt om Spaniens bidrag 2019. Det positiva med videon var väl ändå att här fick man känslan av att vuxna släpper loss och har det kul istället som i liveframträdandet där det mest kändes som förskolebarn som släpps lösa och har det kul tillsammans.

  Oavsett vilket så sätter jag den som bäst av de nio som jag ger betyget dålig eller än sämre. För mig en solklar (3/10) Dålig

 5. Adam

  Jag tycker att Spanien har sitt bästa bidrag på minst fem år, den är glad, lätt att tralla med och lite rolig. Tycker inte att den nya versionen förtar så mycket av den glädjen som många vill få det att låta som. Man behövde faktiskt strukturera upp den, för även om det var mycket glädje i framträdandet så blev det väldigt “valpigt” att se Miki framträda i finalen.

  Nu när låten är bättre strukturerad så är nog nästa steg att jobba med Miki. Han känns fortfarande lite all over the place, och även om det är lite meningen också, så måste han kännas lite mer proffsig men också naturlig, vilket är en svår balansgång, men nödvändig om man ska nå upp till topp tio. För det är absolut möjligt med den här låten, ett år med rätt mycket allvarliga tongångar så är glädje nåt som inte ska underskattas. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se