AzerbajdzjanTV-bolaget İctimai avslöjade den 7:e februari att de internvalt Chingiz att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2019 med bidraget “Truth“, som presenterades i form av den officiella musikvideon samma dag.

Något liveframträdande av bidraget har ännu inte setts till men däremot två klipp från live-repretitionerna, varav man i det ena ser Chingiz framföra en del av “Truth” tillsammans med röstcoachen Alex Panayi på keyboard, se nedan. (Källa: eurovoix.com)

Live-sång-smakprov av “Truth”:

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Truth”, Chingiz
Länkar: live-repetitions-smakprovlive-repetitions-smakprovofficiell musikvideo
Låtskrivare: Borislav Milanov, Trey Campbell, Bo J, Pablo Dinero, Hostess, Chingiz, Hostess
Se även: Mer info om det azeriska internvalet

Schlagerpinglan: Då “Truth” tillhör ett av de bidrag som jag tycker riktigt bra om och gärna vill ha vidare till final (just nu i alla fall, kanske ändrar jag mig senare) så har jag varit lite orolig över att det kanske inte håller live. Eller njae… med tanke på vilket allvar Azerbajdzjan verkar ta tävlingen på så tror jag ju inte att de skulle internvalt en svag sångare… men det känns alltid bättre när man hört det själv. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Azerbajdzjan 2019: Hör smakprov från “Truth“-rep (Chingiz)”

 1. Micke

  Detta är tyvärr det bidrag som för mig kämpar för att hålla sig ovanför de sex bidrag jag totalsågar. Tyvärr hjälpte inte detta upp det hela. Tämligen dött bidrag för mig.

  Har ganska länge nu haft en topp 8 som varit lite över övriga. Tyvärr föll nu Ungern bort från den då man gjort om sitt bidrag till en begravningshymn. Men samtidigt har ett annat lands bidrag höjt sig allt mer så lik förbannat har jag en klar topp 8. Välkommen Armenien 🙂

  1. Slovenien (9/10) Mycket bra
  2. Albanien (9/10)
  3. Nederländerna (8/10) Mer än bra
  4. Italien (8/10)
  5. Australien (8/10)
  6. Polen (8/10)
  7. Irland (8/10)
  8. Armenien (8/10)

 2. Adri

  När fick du så bra smak, Micke? Inspirerad av mig kanske? 🙂

  6 av de 8 är i min topp 10. En av dem precis utanför.

  Polen däremot… där förlorar du mig.

 3. Micke

  De fyra som slåss om plats nio och tio på min topp 10 är, trots allt, Ungern. Dessutom Sverige, Österrike och Ryssland.

  Så vilken and ligger precis utanför då? Bland de tio?

 4. Adri

  Sverige och Ungern borde ta dem platserna 🙂

  Jag tror du menar vilken av låtarna från din topp 8 som precis missar min topp 10? Isf är det Australien 🙂 den är 12a eller nåt för mig.

  Och, detta var ju aldrig en big deal för mig men du sa åt mig att påminna dig ifall du inte återkom. Så jag påminner dig nu om låten från MF som EVENTUELLT kan fylla en del av rockkvoten du tycker har varit så liten i år.

  Som sagt, jag gillar den. Vers och refräng är toppar. Bryggan är dalen i låten tyvärr. Och jag tror mycket ligger i det lilla folkliga i låten. Det är vagt, men det gör skillnad. Jag lägger länk här igen, denna gång dock studioversionen då den ändå är överlägsen.

  https://m.youtube.com/watch?v=JNJd4HDemgI

  Låten verkar polariserande. Antingen buar man, eller så applåderar man. Det är ju fett ovärt om du hamnar i första kategorin. Men som sagt, jag menar alltid väl med mina länkar 🙂 Du ville ha mer rock och kollar inte på MF och missade då detta, så jag ger det till dig! 🙂

 5. Micke

  Hmm! Inte “Vilken and” utan VILKET LAND. Men det förstod du nog Adri 🙂

  På min egen framtida grav Adri. Bara en halvtimme innan du skrev detta satt jag och funderade över i vilken länk det var du pratade om det där andra Mf-bidraget du pratade om 🙂

 6. Micke

  Lyssnat en gång nu. Versen kändes tyvärr ganska platt men refrängen var ett litet lyft. Bara en lyssning som sagt 🙂

 7. Adri

  Micke: Alright. Då låter det inte som att du hatar den iaf, that’s something. Jag tycker som sagt både versen och refrängen har nåt, men att det borde funnits en snyggare brygga än “come with me, come with me”-bryggan där det låter som att instrumenten får nåt anfall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se