UkrainaDen 23:e februari trodde nog många att det var dags för Ukraina att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 då det, efter två semifinaler med totalt 16 bidrag, var dags för finalen av den nationella uttagningen “Vidbir 2019“.

Sex bidrag tävlade och vinnaren valdes ut med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster där juryns favoriter Freedom Jazz hamnade på en andraplats medan tittarfavoriten MARUV vann. Efter många om och men så meddelades det dock att Ukraina inte kommer att delta i ESC 2019 i Tel Aviv, se länk nedan för mer info. Hur som helst så har vinnarbidraget “Siren Song” fått sin tillhörande, officiella musikvideo presenterad i dag, se nedan.

Den officiella musikvideon till “Siren Song“:

Lyssna på vinnaren av Ukrainas ESC 2019-uttagning “Vidbir 2019”:
Låt / Artist: “Siren Song”, MARUV
Länkar: officiell musikvideotext-video
final-framträdandesemifinals-framträdande
Låtskrivare: Anna Korsun, Mikhail Busin
Se även: Resultatet av “Vidbir 2019
Ukraina drar sig ur Eurovision Song Contest 2019

Schlagerpinglan:Siren Song” var min personliga favorit i den ukrainska uttagningen och den hade tillhört mina favoriter även i ESC 2019 om den fått tävla där. Även om det är tråkigt att bli påmind om detta svarta kapitel i årets ESC-saga så glädjs jag likväl åt att se att MARUV:s karriär går vidare och att hon bjuder på en musikvideo med samma tema och känsla som i “Vidbir”-framträdandena. 😀

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2019“ medan länk-samlingen med de bidrag som faktiskt ska tävla i ESC 2019 finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Ukraina 2019: Officiell musikvideo till MARUV:s “Siren Song“”

  1. Adri

    Jag tror detta hade blivit en pallplats åt Ukraina i verkligheten 🙂 Och för min egen del hade det blivit guld.

    Därför är jag inte så himla nöjd med utfallet av Ukraina-debaclet. Men jaja, life goes on. Ukrainierna är förlorarna i detta ändå.

  2. Mikaela

    Jag tror också det hade gått bra, men är inte förtjust själv. Fastnar inte för låten, och tyckte framträdandet var rätt smaklöst.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se